Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt per la Cavalcada de Reis, que tindrà una comitiva amb més de 300 persones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2014 01:36:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reis_OrientTot a punt per la Cavalcada de Reis, que tindrà una comitiva amb més de 300 persones

Arribaran al port a les 5 de la tarda a bordo d’un vaixell i a les 7 començarà la cavalcada, durant la qual es llençaran 1.000 kilos de caramels aptes per a celíacs. S’ha millorat el so i el vestuari

Blanes ja ho té tot a punt perquè el proper dilluns 5 de gener la ciutat doni la benvinguda als personatges més il·lustres que la visiten durant aquestes dates: Ses Majestats els Reis d’Orient. La seva arribada està prevista pels volts de les 5 de la tarda a la platgeta del port, on s’hi acostaran a bordo d’un vaixell acompanyats cadascun d’ells pel seu propi seguici.


Arribada Reis Mags 2014 - Fotografies: Quim Llorens
Quan hagin arribat a Blanes seran rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat per regidors i regidores de l’Ajuntament, dalt d’un escenari que s’alçarà especialment per a la ocasió. Poc després, en aquest mateix escenari on se’ls haurà donat la benvinguda, s’instal·laran els trons dels tres reis perquè la canalla els puguin anar a lliurar les seves cartes en pròpia mà. Serà el preàmbul de la nit més màgica de l’any.

Una comitiva reial amb més de 300 persones

A les 7 de la tarda començarà la cavalcada formada per diversos ingredients, d’entre els quals el més destacat seran un total de 7 carrosses. Així, hi haurà les dels tres reis ambientades com si fossin el vaixell que els haurà dut fins a la vila; la del Carter Reial que recollirà les cartes dels infants; una carrossa que mostra les peces d’un gran joc de construcció; i una altra amb un munt dels regals que es repartiran al llarg de la nit.


La darrera carrossa que desfilarà tancant la comitiva serà la dels Nens Entremaliats, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera. Els seus membres aniran vestits de nens dolents i s’encarregaran d’oferir un espectacle de foc al llarg de tot el recorregut, un dels elements més vistosos amb què compta la cavalcada. Els acompanyarà el sempre engrescador so de la batucada, a càrrec del grup de percussió de l’entitat.

En total, la comitiva estarà formada per més de 300 persones, comptant amb els membres d’associacions de veïns, entitats culturals i d’altres àmbits. Organitzada per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, la participació del teixit associatiu de Blanes serà clau una vegada més. Per quart any consecutiu, continua la col·laboració amb les entitats d’immigrants africans de Gàmbia i Senegal, així com amb l’Associació Sóc de Cuba, Soy Popular, que es faran càrrec del rei negre i el seu seguici.

Millores en el so i el vestuari

Altres participants que també desfilaran seran les dues bandes del municipi: la Musical de Blanes, que obrirà la cavalcada, i la del Col·legi Santa Maria, que precedirà la carrossa del Rei Ros, al mig del recorregut. A banda de la música en directe, enguany s’ha tingut especial cura en millorar aquest aspecte. Per això, totes les carrosses aniran sonoritzades amb la mateixa música sincronitzada, que inclourà un repertori de cançons de Nadal. La idea és que, d’aquesta manera, la banda sonora de la cavalcada contribueixi a que l’espectacle sigui encara més lluït.

Un altre aspecte que s’ha millorat, que ja es va començar a introduir en la cavalcada de l’any passat, és la renovació del vestuari que llueixen els diferents components. A l’hora que s’han tornat a confeccionar algunes de les peces, també s’està aprofitant per canviar el disseny i donar-li més vistositat encara, en la línia del què requereix l’esdeveniment. Enguany s’ha fet l’arranjament i confecció de nous barrets, així com l’adaptació de nou vestuari.


La Cavalcada de Reis de Blanes compta amb el mateix pressupost que l’any passat: 25.000 €. Es tracta de diverses despeses necessàries perquè totes i cadascuna de les parts que conformen aquest esdeveniment estiguin a punt. Així, hi ha des de la sonorització de les carrosses fins al lloguer de tanques i la compra de 1.000 Kilos de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. L’Ajuntament de Blanes serà novament un dels municipis catalans que s’ha afegit a la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels, que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya.Data de realització: 12/30/2014 | Data de la darrera actualització: 12/30/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300