Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Campanya de Recollida d’Arbres de Nadal


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/02/2015 12:15:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

dibuix d'arbresCampanya de Recollida d’Arbres de Nadal

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament oferirà un servei de recollida a domicili dels arbres de Nadal fins al 17 de gener i els transformarà en compost natural

Coincidint amb l’acabament de les festes de Nadal, l’Ajuntament de Blanes posarà en marxa per segon any consecutiu un servei de recollida d’aquests elements naturals que durant aquests dies decoren comerços i domicilis arreu de la ciutat. Es tracta dels tradicionals pins i avets, coneguts també de manera més popular senzillament com “arbres de Nadal”, que formen part del paisatge típic d’aquestes festes, juntament amb el pessebre, els llums i les nadales.

La campanya es fa a través de l’empresa Nora, encarregada de la recollida d’escombraries i la neteja viària. El sistema és el més còmode pels usuaris, i és similar al què s’utilitza per fer la recollida dels mobles i trastos vells. Només cal trucar al 902 420 092 o bé al telèfon d’atenció al client de Nora, el 972 33 17 18, i l’empresa s’encarrega d’anar a recollir l’arbre de Nadal als habitatges dels particulars o bé als comerços que vulguin desprendre-se’n.


El funcionament és molt senzill: quan es truca a Nora, es concerta el dia en què es passarà a recollir l’arbre de Nadal, que es s’efectuarà durant els matins, de dimarts a dissabte. La idea és que l’usuari i/o comerç el deixi a la porta de l’edifici i/o establiment la nit abans, de manera que l’endemà se li retirarà quan passi el camió. El servei funcionarà fins al 17 de gener, per donar temps suficient a tothom perquè pugui desprendre’s d’aquests tradicionals elements que simbolitzen les festes de Nadal.

Un cop recollits, els arbres es traslladaran a la Planta de Compostatge que el Consell Comarcal de la Selva té a Santa Coloma de Farners. Allí s’utilitzaran per fer compost, un adob natural de gran qualitat. Aquest tipus d’adobs, a diferència dels minerals, poden proporcionar substàncies afavoridores de la vida microbiana, milloren la textura de les terres, així com la seva capacitat de retenció d’aigua.


L’Ajuntament de Blanes promou aquesta campanya des de fa molt temps com un element més de conscienciació per fer la recollida selectiva. Inicialment es muntaven diversos tancats de fusta distribuïts arreu del municipi com a punts de recollida. Amb tot, a partir del 2006 es va començar a notar un descens del nombre d’arbres de Nadal que s’hi recollien, possiblement a causa que enlloc de comprar-los naturals cada cop hi ha més gent que prefereix els artificials, que es poden utilitzar més vegades.

Aquesta circumstància va provocar que l’any passat, per primera vegada, es deixessin de muntar aquests recintes, endegant el nou sistema de recollida a domicili, així com en els comerços que ho demanin. Al 2013 només es van retirar a través dels tancats entre 25 i 30 arbres, mentre que l’any passat –en què va funcionar el nou sistema de recollida porta a porta per primera vegada- se’n van recollir una vintena.


L’únic requisit que es demana als usuaris que vulguin utilitzar el servei de recollida d’arbres de Nadal –a banda de posar-se en contacte telefònic per concertar la retirada- és que se’ls tregui tots els guarniments que puguin haver lluït durant aquests dies, per facilitar d’aquesta manera el procés de conversió en adob.



Data de realització: 01/02/2015 | Data de la darrera actualització: 01/02/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300