Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Reis de Creu Roja Blanes ja han repartit les joguines per a 500 nens i nenes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/02/2015 02:08:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Reis de Creu Roja Blanes ja han repartit les joguines per a 500 nens i nenes

Finalment l’entitat ha pogut complir un any més amb la campanya, i avui al matí ha enllestit el lliurament després que els dies anteriors ja ho va fer a Tossa i Lloret

El matí d’avui divendres, 2 de gener de 2015, els voluntaris i voluntàries de Creu Roja estaven força enfeinats. Com a ajudants avançats de Ses Majestats els Reis d’Orient, havien de repartir les joguines de la campanya a les famílies que venien a buscar-los a la seu de Blanes.


Seu Creu Roja Blanes, matí 2 de gener 2015
La feina ha començat molt d’hora, a quarts de 7 del matí, i s’ha allargat fins a primera hora de la tarda. D’aquesta manera, ha culminat una intensa campanya que ha estat la més dura que recorden amb molt de temps, ja que hi ha hagut molta incertesa respecte si podrien o no complir amb els seus objectius.

Tal i com recorda la coordinadora de Creu Roja a l’Assemblea de Blanes-Lloret Tossa, Norma Rivas, s’han hagut de fer dues crides: “Ha estat una campanya molt dura, perquè hem hagut d’atendre més nens i nenes que mai, i en canvi al principi hi havia menys joguines. Per això hem hagut de fer dues crides d’emergència a la població perquè ens ajudés”


Seu Creu Roja Blanes, matí 31 desembre 2014
Per sort, les dues crides a la població que es van fer alertant primer que mancaven un 60% de les joguines, i més tard el 40%, van ser prou efectives i la gent va respondre aportant-ne. Han estat donacions tant de particulars com d’empreses i entitats. També han col·laborat dues botigues de joguines de Blanes donant-ne de noves: Somnis i Patufet.

Finalment s’han arribat a repartir joguines i regals per a prop de mig miler de nens i nenes, sumant els llistats que els han fet arribar els Serveis Socials de les tres poblacions a les que donen servei: Blanes, Lloret i Tossa. A Blanes les joguines s’han repartit avui al matí, mentre que a Tossa es va fer dilluns passat, el dia 29, i a Lloret de Mar el passat dimecres, coincidint amb el darrer dia de l’any.


Aquests darrers dies els 22 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Blanes han hagut de treballar de valent, enmig d’aquestes festes de Nadal. Dimecres passat, la vigília de cap d’any, la feina estava molt avançada, però encara s’havien d’acabar d’apamar alguns detalls perquè avui divendres tot estigués a punt per l’entrega.

I és que els prop de 500 infants a qui els han fet arribar la il·lusió de la nit de Reis, prové de la suma dels prop de 300 que hi havia als llistats de Blanes, a més a més dels 150 de Lloret i la cinquantena de Tossa. Val a dir que aquesta quantitat s’ha triplicat respecte fa dos anys: els reis de l’any 2013 el nombre de famílies que es van acollir a la campanya van ser 110 a Blanes, 90 a Lloret i 7 a Tossa.


Aquests dies s’han fet les bosses personalitzades per a la canalla, després de comprovar les seves edats als llistats que se’ls feia arribar a petició de les famílies, sempre a través de Serveis Socials. Les voluminoses bosses amb els regals -cedides precisament per una de les botigues de Blanes que han col·laborat en la campanya-, han estat enguany l’embolcall de cada lot. Abans, es dedicaven a embolicar cada joguina una per una, però des de fa un temps han deixat de fer-ho perquè, d’aquesta manera, és més pràctic que el dia en què es donen a les famílies, es repassi el seu contingut.


Un dels cavalls de batalla amb què s’han trobat darrerament és que les joguines que se’ls venien a donar no eren noves, o ni tan sols estaven en massa bon estat si es tractava d’articles de segona mà. Potser aquesta ha estat la part més incompresa per a tothom a l’hora de portar-los material a la seu. Segons Norma Rivas, es tracta que tothom tingui present qüestió: “La gent s’ha de conscienciar que no hi ha nens de primera i segona categoria. Agraïm molt les donacions que ens venen a portar, però s’haurien de posar a la pell d’aquestes famílies sense recursos i pensar com els agradaria que els arribessin si es tractés dels seus propis fills i filles2.

Després de l’entrega que s’ha fet avui divendres, la feina de fer d’ajudants de ses majestats es completarà el proper dilluns 6 de gener, la vigília del Dia de Reis.

Data de realització: 01/02/2015 | Data de la darrera actualització: 01/02/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300