Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Setmana per la Pau comença amb la campanya per eliminar 10 milions de mines al Sàhara “Per cada Mina, una Flor”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/22/2015 11:37:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Setmana per la Pau comença amb la campanya per eliminar 10 milions de mines al Sàhara “Per cada Mina, una Flor”

Ahir es va inaugurar l’exposició “Art per la Pau” i es va projectar el documental “Las Flores del Muro”, comptant amb la presència del seu autor i impulsor de la campanya, Mohamed Moulud Yeslem

La Setmana per la Pau 2015 es va encetar ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal amb dues activitats organitzades amb el suport de l’artista sahrauí Mohamed Moulud Yeslem. Ell és el promotor de la campanya Per Cada Mina, una Flor, un projecte de sensibilització ciutadana sobre el mur militar –el més gran que hi ha al món després de la muralla de Xina- que separa el Sàhara Occidental en dos, amb una longitud de 2.700 quilòmetres i que amaga entre 7 i 10 milions de mines antipersones i antitancs.


El què s’anomena mur de la vergonya no tan sols separa a milers de famílies sahrauís des de fa més de 30 anys: ha matat o mutilat víctimes civils amb les mines que amaga. Per donar a conèixer aquesta realitat, que ignoren moltes persones arreu del món, les dues activitats que es van fer ahir van consistir en la inauguració de l’exposició Art per la Pau que es podrà visitar fins al 31 de gener, així com la projecció del documental Las Flores del Muro, dirigit per Mohamed Moulud Yeslem.


La regidora de Cooperació i Solidaritat, Susana Ramajo, acompanyada de membres de la comissió, artistes i entitats que donen suport a la campanya, van encapçalar tots dos actes protagonitzats per Mohamed Moulud Yeslem, que va introduir el visionat del documental recordant els objectius de la campanya internacional contra el mur i les mines que amaga. Es volen reunir 10 milions de flors que es facin als tallers de manualitats dels col·legis, així com en centres d’art i cultura, i anar a plantar-les davant mateix del mur.

Es tracta que, el què no han aconseguit ni les delegacions diplomàtiques ni la ONU, ho pugui assolir la força de la societat civil. A Blanes, la campanya Per cada Mina, Una Flor va començar a caminar l’agost del 2014 a través de la implicació de l’entitat blanenca La Focal, que també va projectar el documental de Mohamed Moulud Yeslem formant part del cicle Docus a la Fresca. Actualment ja són més d’una vintena les poblacions catalanes que, com Blanes, col·laboren en el projecte, a banda de diverses localitats d’arreu de l’estat espanyol, així com les ciutats de Mèxic i Lima.


Pel que fa a l’exposició Art per la Pau que s’allotja al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, inclou 15 quadres de Mohamed Moulud Yeslem fets amb les tècniques d’oli i acrílic sobre tela. Entre elles, hi ha tres versions sobre El Mur de la Vergonya, Mirades Còmplices, El color de la primavera àrab, o bé la impactant obra El Volcà Aminetu Haidar. Aquest quadre representa la lluita de l’activista sahrauí pels drets humans, Aminetu Haidar, que afirmava: “Podran matar-me a mi, però no podran matar les meves idees”.


Data de realització: 01/22/2015 | Data de la darrera actualització: 01/22/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300