Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cicle de Xerrades educatives gratuïtes per als pares i mares d’alumnes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2015 01:03:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cicle de Xerrades educatives gratuïtes per als pares i mares d’alumnes

Inclourà 10 sessions amb temes triats per les AMPAS: internet i les xarxes socials, els menors i la violència, l’acompanyament al dol i altres qüestions d’interès

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes torna a posar en marxa aquest primer mes de l’any una nova edició del Cicle de Xerrades. Espai de Debat, que s’allargarà fins a principis de juny. Es tracta d’una de les activitats que formen part de la Guia de Recursos Educatius que s’organitza cada any coincidint amb el curs escolar, adreçades als alumnes així com als pares i alumnes dels centres escolars d’arreu del municipi.

Ja fa molts anys que aquest cicle de xerrades s’organitza de manera ininterrompuda a Blanes a petició de les AMPAS, ja que es tracta d’una activitat valorada de manera molt positiva per les famílies. Aquest curs 2014-2015 el cicle inclou un total de 10 xerrades, el mateix nombre que l’any passat, i s’allotjaran a quatre escoles: l’Escola Napoleó Soliva de La Plantera, l’Escola Joaquim Ruyra situada al centre, l’Escola Mossèn Joan Batlle de Ca la Guidó i l’Escola d’Educació Especial Ventijol, fora del nucli urbà.


Cicle Xerrades Curs 2013-2014
Hi haurà dues xerrades cada mes, llevat dels mesos de gener i juny, quan només se n’ha programat una. Pel que fa a l’horari, la major part es faran a un quart de quatre de la tarda, llevat de dos dels centres escolars que les allotjaran. Quan siguin a l’Escola Mn. Joan Batlle es faran a les cinc de la tarda, i quan es facin a l’Escola d’Educació Especial Ventijol seran a les vuit del vespre.

Temes educatius triats pels pares i mares

Obertes a tothom qui tingui interès en assistir-hi, i adreçades principalment als pares i mares d’escolars, els temes que es tracten a les xerrades els escullen cada any les mateixes AMPAS dels centres. Des del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes s’ha apostat per mantenir la continuïtat de l’activitat, ja que es treballen aspectes d’interès relacionats amb l’educació dels fills, principalment en aspectes relacionats amb la psicologia i la salut, així com qüestions d’interès d’actualitat.

La primera xerrada que encetarà el cicle el proper dijous 29 de gener tractarà sobre hàbits saludables: la nutrició, l’activitat física, el descans, etc. Anirà a càrrec Luisa Ordóñez i Carme Cubarsi, infermeres de Pediatria del Centre d’Assistència Primària de Blanes. Es farà a l’Escola Napoleó Soliva i començarà a les 15’15 h.


Els següents temes que es tractaran seran l’inici dels canvis que marca l’etapa de la preadolescència; la família i l’escola; l’acompanyament al dol; els jocs i joguines més adequades per a cada edat; les xarxes socials i internet; estratègies de contenció davant d’un episodi de crisi; la gestió de les emocions i com es pot ajudar als fills en aquesta qüestió; les relacions entre germans quan un d’ells pateix una discapacitat i si és més complicat el dia a dia; i finalment els menors i la violència, el diàleg i la resolució de conflictes.

Els ponents a qui s’encarreguen les xerrades per tractar totes aquestes qüestions són professionals coneixedors dels temes triats, i compten amb un currículum suficientment diversificat per assolir els objectius del programa. Així, hi ha des de personal sanitari fins a psicòlegs i logopedes, passant per assessors familiars i coachers.

El calendari de xerrades per aquest curs 2014-2015 és el següent :
  § Tema: Hàbits saludables: la nutrició, l’activitat física, el descans, etc
   Ponents: Luisa Ordóñez i Carme Cubarsi – infermeres de Pediatria del CAP
   Dia i Hora: dijous 29 de gener a les 15’15 h
  Lloc: Escola Napoleó Soliva

  § Tema: La preadolescència: inici dels canvis en la relació de pares i fills
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 5 de febrer a les 15’15 h
  Lloc: Escola Joaquim Ruyra
  § Tema: Família i Escola, un bon recurs per aprendre junts
   Ponent: Maria Gómez – psicòloga i logopeda
   Dia i Hora: dijous 19 de febrer a les15’15
  Lloc: Escola Napoleó Soliva
  § Tema: L’acompanyament al dol
   Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia
   Dia i Hora: dijous 5 de març a les 15’15 h
  Lloc: Escola Joaquim Ruyra
  § Tema: Jocs i Joguines. Quines són les més adequades a cada edat?
   Ponent: Maria Gómez – psicòloga i logopeda
   Dia i Hora: dijous 19 de març a les 15’15 h
  Lloc: Escola Napoleó Soliva
  § Tema: Les xarxes socials i la navegació per Internet
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 9 d’abril a les 17 h
  Lloc: Escola Mossèn Joan Batlle
  § Tema: Estratègies de contenció davant un episodi de crisi
   Ponent: Imma Bellatriu – psicòloga
   Dia i Hora: dijous 23 d’abril a les 20 h
  Lloc: Escola d’Educació Ventijol
  § Tema: La gestió de les emocions. Com podem ajudar els nostres fills?
   Ponent: Mònica Cunill – doctora en psicologia
   Dia i Hora: dijous 7 de maig a les 17 h
  Lloc: Escola Mossèn Joan Batlle

  § Tema: Relacions entre germans quan un d’ells pateix una discapacitat. És més complicat el dia a dia?
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 21 de maig a les 20 h
  Lloc: Escola d’Educació Especial Ventijol

  § Tema: Menors i violència: diàleg i resolució de conflictes
   Ponent: Alexandre Maset – psicòleg, coach i assessor familiar
   Dia i Hora: dijous 4 de juny a les 17 h
  Lloc: Escola Mossèn Joan Batlle
Data de realització: 01/23/2015 | Data de la darrera actualització: 01/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300