Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Primer any de la Biblioteca Jove amb un balanç de 1.500 usuaris


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/24/2015 12:40:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Primer any de la Biblioteca Jove amb un balanç de 1.500 usuaris

Ahir al vespre es va celebrar un acte per festejar el primer aniversari que va comptar amb ingredients d’arts escèniques, música i literatura

La Biblioteca Jove de Blanes, el servei cultural i educatiu de la Biblioteca Comarcal del municipi, està aquests dies de celebració. I és que va ser justament el 24 de gener del 2014, avui fa un any, quan es va posar en marxa amb un acte d’inauguració que, des del primer dia, ha marcat la incorporació d’un nou recurs per als joves tant d’aquest municipi com de la seva àrea d’influència.Foto de grup dels principals protagonistes de l'acte d'aniversari
Per festejar aquest primer aniversari, el vespre d’ahir divendres es va celebrar un acte molt similar al què es va fer ara fa un any, buscant un declarat paral·lelisme que fes recordar a tothom l’èxit que va significar el punt d’arrencada que ha anat seguit per una bona utilització d’aquest servei. D’aquesta manera, va haver-hi una mica de tot: arts escèniques, música i literatura.


Parlament de la regidora de la Biblioteca, Susana Ramajo
Abans de donar pas a tots aquests ingredients, es van adreçar al públic assistent la regidora de la Biblioteca i la directora d’aquest servei, Susana Ramajo i Gemma Ciuró respectivament. Les acompanyaven el regidor de Joventut, Xavier Marcos, així com usuaris de la Biblioteca Jove.
Teatre, música i literatura joves

En primer lloc l’escriptor Iker Pascual Herrero va llegir un fragment d’un seu relat, Saturno, que l’any passat li va significar guanyar el premi de la nova categoria del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré convocat per l’Ajuntament blanenc. El jove lloretenc, que estudia en un institut de Blanes, va ser precisament qui va guanyar en la nova modalitat fora de concurs per als nois i noies més joves, de 12 a 14 anys, que es va posar en marxa com a novetat en la darrera edició dels premis literaris.


Lectura d'Iker Pascual del seu relat, "Saturno"
Després va ser el torn de l’actuació que van oferir el grup d’actors de la Companyia Morralla, en una intervenció que també va ser molt celebrada pel nombrós públic que s’hi va congregar. Per últim, també es va comptar igual que ara fa un any amb el duet Les Flekys, format per la cantant Shanilee i la Júlia al piano, que van oferir una breu actuació musical. Val a dir que també van haver-hi incorporacions d’espontanis, amb l’actor Leandro Gabriel i el jove compositor Andrei.


Grup de Teatre del "Morralla, Espai Creatiu"
Més de 1.500 joves a la Biblioteca Jove durant el primer any

Des del primer dia el nou espai ja va començar a ser força utilitzat pels joves, fins a l’extrem que l’anècdota que es recorda és que l’any passat, quan van finalitzar els actes per inaugurar la seva posada en marxa, un grup d’estudiants ja van demanar una de les sales de què consta la Biblioteca Jove per poder-s’hi reunir. A través de les reserves d’espais que s’han fet, així com les estimacions de la seva utilització, es calcula que durant aquest primer any han utilitzat l’espai més de 1.500 joves.


Concert de The Flekys
La Biblioteca Jove ocupa l’espai que des del 2003 va allotjar l’Oficina de Turisme de Blanes. Per reconvertir les dependències va ser necessari un treball d’habilitació on gairebé el 100% de les feines les van dur a terme els operaris de les Brigades Municipals, amb un cost de 2.000 € en material. D’altra banda, dos dels elements més singulars amb què compta la Biblioteca Jove són de caire artístic.


Actuació musical d'Andrei
Un d’ells és el graffiti que decora la sala més gran, fruit del treball del jove Àlex Gómez “Odie”, que va guanyar el concurs organitzat per l’Ajuntament per decorar una de les parets més gran que hi ha a l’espai. El disseny està relacionat amb la lectura a través de la representació d’un arbre amb les branques i arrels preses en sengles llibres, i el dibuix d’una balena inspirada en tot un clàssic de la literatura de tots els temps: Mobby Dick.

L’altre ingredient és una pintura cedida per l’artista Rafel Teixidó Mariné, un quadre abstracte que representa uns joves llegint, i que està penjat a la sala més recollida. El pintor va regalar la seva obra com una aportació més a la Biblioteca Jove i, posteriorment, també va cedir una escultura pròpia –L’equilibri de la Lectura – que es va emplaçar al Pati de la Magnòlia.
Data de realització: 01/24/2015 | Data de la darrera actualització: 01/24/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300