Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Lliurament de Premis 85è Concurs de Pessebres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2015 10:42:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Lliurament de Premis 85è Concurs de Pessebres

Hi ha hagut 58 participants i, per primera vegada en molts anys, s’han concedit dos primers premis en la categoria de Pessebres Populars, al Restaurant Can Bruno i a la Família Polo Montal

Ja és una tradició que sortosament no s’ha perdut amb el pas dels anys: el darrer diumenge del mes de gener a Blanes se celebra l’acte de lliurament de premis del concurs que organitza l’Agrupació Pessebrista. Ahir la cita, com és habitual, va fer que la sala d’actes del Centre Catòlic es quedés petita per allotjar als finalistes i guanyadors de la 85ena edició a què ja ha arribat el certamen.


Jurat 85è Concurs Pessebres de Blanes
En total, han participat 58 pessebres –un de menys respecte l’anterior edició- que en general, a criteri del jurat, han mantingut el bon nivell de qualitat amb què compta el concurs que camina ja cap al primer segle de vida. Com és habitual, quan es parla de pessebres confeccionats per particulars, el major nombre correspon a la categoria popular per sobre de l’artística, que és força més minoritària.


Nous Trofeus del Concurs de Pessebres
Una de les novetats que hi ha hagut enguany és que els trofeus que s’han entregat són una nova creació en ceràmica dels artistes blanencs Quico i Sergi Ros. En aquesta edició s’ha lliurat una reproducció de la sagrada família –Sant Josep, la Verge Maria i el Nen Jesús- i en properes edicions s’aniran lliurant noves figures del pessebre, de manera que se’n podrà arribar a tenir un de sencer.

Parlaments per encetar l’acte de lliurament

L’acte es va encetar amb el torn de parlaments, començant per unes paraules del president de l’entitat, Jaume Sagrera, qui va destacar el bon nivell de participació que es continua mantenint, si bé va desitjar que pogués augmentar. Sagrera va agrair el suport de l’Ajuntament en la organització del concurs, recordant que Blanes és una de les comptades poblacions d’arreu de Catalunya que continua mantenint viva aquesta tradició.


Parlament Jaume Sagrera, president Agrupació Pessebrista
Per la seva banda, el rector de la parròquia Santa Maria, Enric Roura, va celebrar la iniciativa i la tasca de l’entitat blanenca per seguir organitzant el certamen. També va recordar el vessant pedagògic que significa muntar un pessebre, que te les seves arrels en la tradició de la religió catòlica, i que va encetar Sant Francesc d’Asís. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, també es va afegir a l’agraïment envers l’Agrupació Pessebrista que, amb la seva feina, continua fent perdurable una tradició familiar molt arrelada, animant-los a seguir endavant.


Parlament Josep Marigó, alcalde de Blanes
El torn de parlaments el va tancar Pere Robert, membre del jurat del Concurs de Pessebres de Blanes, qui va explicar a la nombrosa concurrència els trets més destacats que han definit l’edició d’enguany, passant tot seguit al lliurament dels diferents premis. Tal i com marca la tradició, primer es van entregar els trofeus -acompanyats de la no menys tradicional bossa de llaminadures- als autors dels pessebres no finalistes, tant pel que fa a particulars com a associacions i entitats, i després als finalistes i guanyadors.

Lliurament dels guardons als finalistes i guanyadors

Primer es va fer el lliurament de guardons de la categoria de pessebres populars d’associacions i entitats. El tercer classificat ha estat la Parròquia Sagrada Família, mentre que el segon premi ha registrat un empat entre el Col·legi Cor de Maria i l’Hospital-Asil Sant Jaume. També hi ha hagut un primer premi ex-equo, en aquest cas per a l’Associació de Veïns de Raval i el Col·legi Santa Maria.


Primer Premi Associacions i Entitats: AVV RavalPrimer Premi Associacions i Entitats: Col·legi Santa Maria
En la categoria que aplega pessebres realitzats per nois i noies, la infantil i juvenil, hi ha hagut set finalistes i, novament, dos dobles empats. El tercer premi ha estat d’una banda per en Salvador i l’Eva Ros, i de l’altra per l’Aleix i en Martí Gallostra Morón. També hi ha hagut dos segons premis: pels germans Gubern Ros i per en Daniel i en Marc Grimal. Per últim, el primer premi l’ha guanyat Joel Ristol.


Primer Premi Infantil/Juvenil: Joel Ristol
Tot seguit es van lliurar els premis de la categoria artística, on el tercer premi va ser per a dos pessebres: d’una banda el d’Anna Palenciano i de l’altra el de Gregorio Morales, una rèplica del cim de la muntanya de Sant Joan que es va instal·lar ahir al migdia a l’entrada del Centre Catòlic perquè tothom pogués admirar-lo. Per la seva banda, el segon premi va ser per l’Ángeles Rey i el primer guardonat ha estat Esteve Rams.


Primer Premi Pessebres Artístics: Esteve Rams
Per últim, en la categoria de pessebres populars, on es van lliurar guardons a set finalistes, el tercer classificat va ser Josep Maria Borràs, seguit en segon lloc per Miquel Puigdomènech Pla. Enguany, per primera vegada en molts anys, el primer premi en aquesta categoria l’han merescut dos pessebres: el del Restaurant Can Bruno –que tenia un racó de l’espectacular i monumental muntatge dedicat al Pare Ramon- i el de la família Polo Montal.


Primer Premi Pessebres Populars: Restaurant Can Bruno


Primer Premi Pessebres Populars: Família Polo Montal
Data de realització: 01/26/2015 | Data de la darrera actualització: 01/26/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300