Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La nova marca “Blanes x Runners”, per promoure el turisme esportiu, es presentarà a Fitur 2015


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/26/2015 11:32:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BLANES X RUNNERSLa nova marca “Blanes x Runners”, per promoure el turisme esportiu, es presentarà a Fitur 2015

L’objectiu és promocionar la vila com un territori per a corredors a través de les proves d’atletisme, triatló, caminades i senderisme que s’hi fan al llarg de l’any

L’Ajuntament de Blanes i les tres entitats del municipi que es dediquen a disciplines relacionades amb l’atletisme, el triatló, les caminades i el senderisme han unit esforços per impulsar el municipi com un territori que atregui els amants d’aquestes modalitats esportives. Amb aquest objectiu, s’ha creat la nova marca Blanes For Runners que es presentarà com a novetat aquesta setmana a Madrid, coincidint amb la celebració de la 35a edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebrarà del 28 de gener a l’1 de febrer d’enguany.

La nova marca, creada amb el recolzament del Club Triatló Blanes, el Centre Excursionista Blanes i el Grup Fondistes Blanes, representa totes les activitats esportives que es fan en aquestes modalitats. Per difondre-les, una de les primeres accions que s’ha impulsat ha estat crear un calendari que aplega totes les proves i esdeveniments que s’allotgen a Blanes durant aquest 2015. La iniciativa també compta amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.



Els presidents de les tres entitats i l'alcalde amb el cartell d'activitats
Es tracta d’un total d’onze activitats que es poden fer al llarg de tot l’any i que inclouen des de curses amb diversos recorreguts (10, 18 i 22 km) fins a caminades populars i escalades, passant per duatlós, trails, aquatlós i –fins i tot- la travessia al port que se celebra a l’agost, coincidint amb la Festa Major Petita. També hi ha rutes per camins de muntanya, un passafred i un cross escolar, entre d’altres.

Val a dir que el calendari d’activitats es va encetar tot just fa uns dies, en motiu de la Cursa Mar i Murtra celebrada el 18 de gener, que va comptar amb més de 1.100 participants. El següent esdeveniment s’emplaça per d’aquí a quinze dies; la IV Duatló de Muntanya que es farà el diumenge 8 de febrer, i el darrer que tancarà l’activitat d’aquest 2015 serà el VI Passafred del 29 de novembre, amb dos recorreguts de 21 i 12 km, respectivament. Una altra manera de poder estar informat de tots els esdeveniments relacionats amb Blanes x Runners previstos al llarg de tot l’any és accedint al portal: www.blanes.cat/blanesxrunners.

Promoció de Blanes com a Destinació de Turisme Esportiu i Familiar

A través de la marca Blanes x Runners (Blanes For Runners) es busca promoure la vila en les dues modalitats de segells de destinació amb què ja compta: la DTE i la DTF (turisme esportiu i turisme familiar, respectivament). La idea és que els visitants vinguin al municipi atrets per la facilitat de poder practicar el seu esport preferit –en les diferents modalitats- a l’aire lliure, a l’hora que gaudeixen dels nombrosos atractius i entorns naturals amb què compta Blanes. Ho poden fer de manera privada o bé participant en algun dels esdeveniments col·lectius que –per afegit- sempre apleguen una gran quantitat de públic, com per exemple la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que ja ha superat en diverses edicions els 5.000 assistents.

Per presentar la nova marca de turisme esportiu, Blanes assistirà aquesta setmana a Fitur en un stand que formarà part del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, dins la zona destinada a l’Agència Catalana de Turisme. Precisament va ser en l’edició de la Fira Internacional de Turisme del 2013 quan la vila selvatana va rebre un reconeixement especial al ser un dels 13 municipis certificats amb el segell DTE, en motiu que aquell any les DTE tenien un paper destacat al certamen madrileny.


Blanes va obtenir la certificació com a Destinació de Turisme Esportiu l’any 2009, després que dos anys abans ja havia estat la primera població de la Costa Brava en obtenir el certificat de DTF, Destinació de Turisme Familiar. La marca que certifica Blanes com a DTE reconeix que la vila compleix tota una sèrie de requisits esportius determinats, com per exemple, que disposa d’instal·lacions òptimes per a practicar diferents esports, així com d’altres més específiques per a les tres modalitats en què està especialitzada: esports col·lectius, vela i futbol.

Blanes distingida al 2014 amb el segell DTE Running

L’any passat l’Ajuntament va endegar diverses accions per completar el segell DTE, entre elles la posada en marxa d’un Centre Running a la Ciutat Esportiva Blanes, així com l’edició d’un plànol especialitzat per a corredors. A finals del 2013, l’Agència Catalana de Turisme havia realitzat un seguiment dels mèrits acreditats per Blanes per a la renovació de la marca DTE en base a les noves condicions que s’havien establert, i que incloïen complir amb una quarta modalitat esportiva afegida.


Va ser llavors quan, després d’analitzar diverses opcions, es va decidir triar la de running. El principal requeriment per acreditar la vila amb el segell DTE Running va ser la creació d’un Centre Running que es va ubicar a la Ciutat Esportiva Blanes per les prestacions que ofereix. L’equipament està obert a la utilització de totes les persones que corrin i vulguin fer-ne ús. En aquest sentit, inclou les característiques que s’estableixen a la marca DTE, com ara dutxes i un servei de guarda-roba.

Una altra condició és que el Centre Running estigui degudament senyalitzat, per la qual cosa es va instal·lar un cartell informatiu a l’entrada de la Ciutat Esportiva Blanes que indica la seva localització. A tall d’anècdota, val a dir que dues de les prestacions que també inclou el Centre Running és un banc perquè els corredors puguin netejar-se el calçat, així com un raspall adequat per fer-ho.

Amb l’objectiu que els usuaris del Centre Running puguin tenir diverses opcions per practicar el seu esport preferit, l’Ajuntament de Blanes va dissenyar i editar un plànol especialitzat que inclou per un costat les sis rutes que es poden recórrer i per l’altre un mapa cartogràfic del municipi. Val a dir que el plànol està editat amb un tipus de paper impermeable, amb un gramatge força més resistent i protegit que els que habitualment es fan servir per editar mapes. Això el fa molt més apte i adequat perquè l’utilitzin els esportistes.







Data de realització: 01/26/2015 | Data de la darrera actualització: 03/05/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300