Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes escalfa motors pel Carnaval de la Costa Brava Sud 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/27/2015 12:41:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes escalfa motors pel Carnaval de la Costa Brava Sud 2015

Aquesta setmana finalitza el termini d’inscripció de la Rua de Carnestoltes, l’acte central del cicle, que inclou el concurs de carrosses i comparses dotat amb 5.800 € en premis en metàl·lic

Quan tot just no fa ni un mes d’ençà del darrer esdeveniment nadalenc que va tenir lloc a la vila -la Cavalcada de Reis del passat dia 5-, la maquinària de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes segueix el ritme imposat pel calendari de celebracions i ja ultima els darrers detalls del següent cicle festiu. Es tracta dels actes del Carnestoltes 2015 que, per quarta edició consecutiva, es promocionen i organitzen conjuntament amb Lloret i Tossa; el IV Carnaval de la Costa Brava Sud.

A l’espera que a principis de febrer es faci la presentació pública de tots els detalls que inclourà l’esdeveniment a les tres poblacions de la Costa Brava Sud, a Blanes ja s’escalfen motors de cara a l’acte central del cicle festiu. Es tracta de la Rua de Carnestoltes 2015, que tindrà lloc la tarda del diumenge 15 de febrer, i que sempre atrau milers de visitants per gaudir de les carrosses i comparses que hi participen.

Concurs de Carrosses i Comparses amb 5.800 € en premis

Com és tradicional des de fa molts anys, totes les carrosses i comparses que participen a la Rua de Carnestoltes de Blanes opten a poder obtenir premis en metàl·lic que pugen a 5.800 € en total, sumant les quantitats que es perceben en cadascuna de les tres categories que hi ha. Cada categoria guardona amb tres primers premis amb diferents quanties en metàl·lic.


Així, hi ha la categoria que premia les tres millors carrosses d’entitats blanenques; les tres millors carrosses d’entitats de fora del municipi i les tres millors comparses, que en aquest cas no restringeix la seva procedència. Les dues primeres categories tenen idèntics imports en metàl·lic pel que fa als tres primers premis, mentre que la tercera inclou quanties diferents :
Carrosses de BlanesCarrosses ForàniesComparses
1er Premi
1.200 €
1.200 €
600 €
2on Premi
700 €
700 €
400 €
3er Premi
400 €
400 €
200 €

Al marge d’aquests premis que es decidiran en base al veredicte emès pel jurat qualificador, les colles participants a la rua que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de Blanes podran rebre gratificacions en base a dos criteris principals. Un d’ells és que es participi amb una carrossa –que ha de complir una sèrie de requisits que es recullen a les bases- acompanyada d’una comparsa amb un mínim de 20 persones. Si es compleix aquest concepte, l’entitat té dret a percebe una gratificació de 300 €.

L’altra criteri per rebre una gratificació és el nombre de persones que composen les comparses d’entitats blanenques que participen a la rua. Si sumen entre 20 i 50 persones podran rebre 200 €, i si són més de 50 persones la compensació en metàl·lic podrà ser de 300 €.


Val a dir que la consignació pressupostària màxima que s’ha previst per a les gratificacions a entitats blanenques sense ànim de lucre és de 1.900 €. Per això, en cas que les inscripcions superin la consignació prevista, l’assignació d’aquesta gratificació es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció.

Inscripcions fins al 31 de gener

Per poder inscriure’s a la Rua de Carnestoltes 2015 s’ha posat com a termini el proper divendres 31 de gener a les 13’30 h. Per formalitzar les inscripcions, cal fer-ho a les oficines de l’AMIC –a la planta baixa de l’Ajuntament, al Passeig de Dintre, 29- en horari de 8 a 15 h de dilluns a divendres, i els dissabtes de 9'30 a 13'30 h. També hi ha la possibilitat de demanar hora a la web de l’Ajuntament de Blanes, a l’apartat de cita prèvia: http://www.blanes.cat/docweb/reserva.previa.


Les dades que fan falta per formalitzar la inscripció són el nom i cognoms del representant de l’entitat, el domicili i telèfon de contacte, i complimentar el full d’inscripció que es troba a la plana web de l’Ajuntament. L’ordre dels components de la rua l’indicarà el consistori, assignant un número a cadascun dels participants per tal d’establir l’ordre de sortida.

En aquest sentit, el dia en què tindrà lloc la rua –el diumenge 15 de febrer- caldrà que les carrosses i comparses estiguin al lloc de sortida entre les 15 i les 15’30 h. La concentració dels participants s’ha previst que es faci entre les 16 i les 16’30 i, finalment, la sortida de la rua es farà a les cinc de la tarda.

La zona de capçalera estarà situada a la Plaça de l’Escorxador, mentre que la rua començarà al Carrer Jaume I, seguirà per la Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya i Passeig de la Marina, per acabar a la Plaça dels Països Catalans. Per consultar les bases de participació de la Rua de Carnestoltes de Blanes 2015, així com per descarregar-se el PDF amb el full d’inscripció que cal complimentar, es pot fer a través d’aquest enllaç: http://www.blanes.cat/docweb/carnestoltes2015bases.
Data de realització: 01/27/2015 | Data de la darrera actualització: 01/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300