Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un centenar de persones participen a la Lectura del Manifest per la Pau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2015 01:04:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més d’un centenar de persones participen a la Lectura del Manifest per la Pau

El manifest redactat per la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social ha donat suport a la campanya “Per cada mina, una flor”, que s’està fent a Blanes a través d’escolars i artistes de la vila

Ahir al vespre es va fer a Blanes un nou acte inclòs dins el cicle de la Setmana per la Pau: la Lectura del Manifest per la Pau 2015, que es va fer al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. L’acte va comptar amb més d’un centenar de participants, que van manifestar el seu rebuig a la violència i a favor de la pau. Igual que la resta d’actes del cicle, la lectura del manifest també va estar organitzat per l’Àrea de Comissió i Solidaritat de l’Ajuntament i la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social de Blanes.


Lectura del Manifest per la Pau 2015
La trobada es va encetar amb un breu parlament de benvinguda a càrrec de la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, que va presidir l’acte acompanyada de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, així com de bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. També van assistir-hi representants de les diferents entitats socials del municipi que formen part de la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social.

Manifest de suport a la campanya “Per cada mina, una flor”

La lectura del manifest redactat per la Comissió va anar a càrrec de Puri Benítez, del Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes, que cada any organitza unes colònies d’estiu, ja que el text donava suport a la campanya Per cada mina, una flor que es va posar en marxa a Blanes l’estiu de l’any passat amb el suport de l’Ajuntament, centres escolars i artistes de la vila. L’acció internacional vol sensibilitzar la ciutadania sobre el mur militar més gran que hi ha al món –és el més gran després de la muralla xina i medeix 2’7 kilòmetres- que separa el Sàhara Occidental en dos.


A banda d’allunyar famílies senceres de sahrauís, també amaga entre 7 i 10 milions de mines antipersones i antitancs que han matat o mutilat un gran nombre de víctimes civils. L’objectiu és aconseguir reunir 10 milions de flors que s’estan confeccionant als tallers de manualitats de les escoles, així com en centres d’art i cultura, i anar plantant-les al mateix mur.


Puri Benítez, del Col·lectiu de Famílies Acollidores d'Infants Sahrauís
Precisament una representació simbòlica d’aquestes flors va presidir la Lectura del Manifest per la Pau d’ahir al vespre. Es tractava d’unes flors que s’han confeccionat aquests dies a les aules de l’Escola Mossèn Joan Batlle, al barri de Ca la Guidó. Una mestra d’aquest centre es va encarregar de portar una representació de les creacions escolars, que van lluir en una taula que es va instal·lar presidint l’acte. L’activitat s’ha coordinat a través del CAES, la Comissió d’Activitats Educatives Solidàries. Per la seva banda, l’ambientació musical que es va triar tenia una clara i directa referència a l’àmbit sahrauí, amb diversos temes musicals a càrrec de tres artistes sahrauís: Mariem Hassan, Aziza Brahim i Estrella Polisaria.


Campanya Per cada mina, una flor
A banda de donar suport a la campanya Per cada mina, una flor, el manifest també esmentava altres temes d’actualitat: “Un altre exemple terrible de violència extrema, que ens ha colpejat recentment, ha sigut la barbàrie mortífera contra els membres de la revista francesa, Charlie Ebdo. Fusell contra llapis”.

Tot seguit, també recordava tots els vilatans que també han aportat el seu gra de sorra en la lluita per la pau: ”També volem recordar a totes i tots aquests blanencs i blanenques de naixement o de cor, que han lluitat per la Pau a través del seu compromís social, a través de la participació activa en el món associatiu, educatiu, social, polític, sindical.... a tots i totes aquestes persones que han lluitat i lluiten per la Pau a través del seu compromís social”. Per últim, el text es tancava citant Saint-Exupéry: “Si volem un món de pau i de justícia, hem de posar decididament la intel·ligència al servei de l’amor”.


La única nota negativa que hi va haver al llarg de tot l’acte la van protagonitzar membres de la PAHC Blanes (Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i contra el Capitalisme), que van manifestar-se al mateix espai on es feia la Lectura del Manifest per la Pau. A base de crits, xiulets i soroll, tan sols van respectar el moment en què es va procedir a llegir el text, però van impedir que es poguessin escoltar els temes d’inspiració sahrauí que es van triar per posar encara més l’accent en la campanya Per cada mina, una flor.

Conte per la Pau amb Àngels Bassas i Lliurament fons projectes solidaris

Els actes de la Setmana per la Pau 2015 de Blanes es tancaran la tarda d’avui divendres a la Biblioteca Comarcal amb les dues darreres activitats. D’una banda, amb l’Hora del Conte per la Pau, que ha hagut de canviar el programa previst en un principi. A partir de les sis de la tarda, la coneguda actriu Àngels Bassas s’encarregarà de llegir el conte Patatu: El fals sol, de la col·lecció d’històries d’en Patatu de la qual n’és la seva autora.


Per últim, la mateixa Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, tindrà lloc el lliurament dels fons econòmics per desenvolupar els Projectes de Cooperació amb el Tercer Món. Tots dos actes s’allotjaran a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. Val a dir que els actes d’avui divendres coincideixen precisament amb el 30 de gener, Dia Mundial a favor de la No-Violència i la Pau.Data de realització: 01/30/2015 | Data de la darrera actualització: 01/30/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300