Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple atura l’enderroc d’una part de la SAFA


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2015 03:16:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl Ple atura l’enderroc d’una part de la SAFA

Durant la sessió plenària també es va aprovar una moció de suport a la ILP a petició de la PAH, així com els representants del Consell Municipal de Turisme

Un dels temes més destacats de la sessió plenària corresponent al mes de gener que va celebrar ahir a la nit l’Ajuntament de Blanes va ser precisament el què va ser inclòs a l’ordre del dia per urgència. Es tracta de la suspensió de llicències d’enderroc i d’obres d’ampliació i reforma que puguin suposar una alteració de la configuració arquitectònica de les actuals edificacions, als terrenys situats en l’àmbit de l’empresa Nylstar, coneguda a Blanes pel nom amb què originàriament es va posar en marxa: SAFA.Interior de l'actual factoria Nylstar
La urgència estava provocada per la petició que havia fet l’empresa per enderrocar una xemeneia i part de les instal·lacions que té a la zona que dóna a l’antiga Carretera de Malgrat de Mar. Des de l’Ajuntament, en base a sengles informes de l’arxiver i dels serveis tècnics municipals, s’ha considerat que cal aturar aquest possible enderroc, amb l’objectiu de poder elaborar un estudi sobre els valors socio-culturals, patrimonials i arquitectònics de la factoria blanenca que compta amb gairebé 100 anys de vida. La moció per urgència es va aprovar per unanimitat.

Moció sobre l’emergència habitacional i el Consell Municipal de Turisme

El primer tema tractat al ple va ser la modificació del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Blanes en matèria d’activitats, que es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU i el PP, i els vots en contra d’EUiA-ICV i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega. Els dos següents punts es van aprovar per unanimitat: el conveni amb el departament de Salut per a la prestació de serveis mínims a Blanes fins el 31 de desembre del 2018; i la proposta de ratificació de la modificació dels Estatuts del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques gironines (CILMA).


Ple Municipal 29 gener 2015
Per contra, el següent tema, fixar els dos dies festius addicionals d’obertura comercial autoritzada de l’any 2015 –que seran el 29 de març i el 13 de desembre-, va comptar amb els vots en contra del PP i l’abstenció d’EUiA-ICV. Tampoc hi va haver unanimitat en l’aprovació dels membres representants del Consell Municipal de Turisme, que va comptar amb els vots a favor del PSC i CiU, l’abstenció de la regidora no adscrita i els vots en contra d’EUiA-ICV.

La separació de l’Ajuntament de Blanes de l’associació Xarxa de Municipis Indians es va deixar finalment sobre la taula perquè la decisió de fer-ho o no l’afronti el nou equip de govern que es formi després de les eleccions municipals del 24 de maig. Per la seva banda, l’aprovació inicial de la ordenança municipal reguladora dels procediments d’intervenció municipal en les obres i el Pla Integral de prevenció d’incendis redactat per Protecció Civil es van aprovar per unanimitat.


En la part de control es van presentar quatre mocions. La primera, de CiU, era de rebuig a la indemnització amb fons públics del Projecte Castor, i es va aprovar amb els únics vots en contra del PP. Les altres tres propostes d’acord les va presentar EUiA-ICV.

La primera donava suport a la Iniciativa Legislativa Popular de l’observatori DESC, les plataformes d’afectats per la hipoteca de Catalunya i l’Aliança contra la pobresa energètica, i va ser entrada a petició de la PAH de Blanes. La proposta va ser aprovada per unanimitat i val a dir que a la segona part del ple un gran nombre de representants d’aquesta entitat, així com de la PAHC, van ser presents a la Sala de Plens per seguir en directe el seu debat.


L’altra moció aprovada també per unanimitat va ser la que demanava l’adaptació o creació d’espais públics per a l’ús compartit per persones i animals de companyia. Per últim, la tercera moció d’EUiA-ICV que va presentar per defensar el caràcter públic i gratuït del Registre Civil a Blanes, es va aprovar amb els vots en contra del PP. El ple es va tancar, com és habitual en les sessions ordinàries, amb el torn de Precs i Preguntes.Data de realització: 01/30/2015 | Data de la darrera actualització: 01/30/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300