Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

365 nens i nenes de 0 a 3 anys han participat al projecte “Nascuts per Llegir” de la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/31/2015 12:43:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nascuts per Llegir365 nens i nenes de 0 a 3 anys han participat al projecte “Nascuts per Llegir” de la Biblioteca

S’han lliurat els “Diplomes de Lectors” als nens i nenes que l’any passat van complir els tres anys d’edat, que després van participar a l’Hora del Conte de la Pau amb l’actriu Àngel Bassas

Pràcticament des del principi que es va posar en marxa la Biblioteca Comarcal hi ha una activitat que ha anat perdurant en el temps i que, per afegit, es considera una de les més interessants pels objectius que persegueix. Es tracta del projecte Nascuts per Llegir, que fins al moment sempre ha comptat amb un excel·lent nivell de participació.


Acte lliurament diplomes "Nascuts per Llegir"
El novembre de 2005, la Biblioteca Comarcal de Blanes va ser escollida juntament amb cinc altres centres gironins perquè participés en el projecte Nascuts per Llegir. L’experiència es va posar en marxa a través d’un conveni entre el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC) i l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat.

L’objectiu és involucrar la comunitat que té cura dels infants en la missió de promoure el gust per la lectura des del primer any de vida, creant un vincle afectiu entre els adults i els petits al voltant d’un llibre. Al llarg d’aquests nou anys, també s’ha comptat amb la col·laboració d’altres institucions del municipi que han tingut cura dels nadons de 0 a 3 anys al considerar la lectura com un bon signe de salut. Per això, a banda del personal de la Biblioteca Comarcal, han participat infermeres, metges i pediatres dels ambulatoris.


En aquest sentit, un dels aspectes que es promou és l’adequat desenvolupament intel·lectual i emocional dels nadons, prenent la lectura com un vehicle fonamental pel seu creixement integral. A banda, els nens i nenes no tan sols acceleren el procés d’aprendre a llegir, sinó que també es fomenta el seu hàbit per la lectura.


Des dels seus inicis i fins ara han participat al projecte Nascuts per Llegir un total de 365 famílies per a les quals la Biblioteca Comarcal ha organitzat més d’una 70a d’activitats adreçades a la primera infància. Activitats com ara biblionadons, tallers, xerrades i posades en comú per anar adquirint majors coneixements i trametre’ls als fills. A partir de l’any 2012, per manca de finançament, no es van signar més convenis per continuar amb l’experiència. Malgrat aquesta circumstància, des de la Biblioteca Comarcal s’ha seguit treballant amb l’objectiu de continuar donant servei al públic de 0 a 3 anys.


55 Diplomes de Lectors i Lectores 2014

Coincidint amb l’inci de cada any es fa el lliurament dels Diplomes de Lectors i Lectores als nens i nenes que durant l’anualitat anterior ja han complert el topall màxim per participar en l’experiència: els tres anys d’edat. D’aquesta manera, el vespre d’ahir divendres es fer el lliurament d’aquests diplomes als 55 lectors i lectores que s’han graduat.


La regidora de la Biblioteca, Susana Ramajo, feia ahir divendres un balanç molt positiu de l’experiència per la qual considera que s’ha de seguir apostant: “És molt important, perquè des de petits se’ls incita a venir a la biblioteca, a saber escollir i escoltar. Això és el millor, perquè quan escolten un conte, la seva imaginació vola”.

Per la seva banda, la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró, coincidia en la necessitat de seguir potenciant Nascuts per Llegir: “Promou l’hàbit de la lectura des del moment del naixement, i és una manera d’obrir la biblioteca per als nens i nenes que encara no estan ni escolaritzats. A més, a la biblioteca infantil poden trobar els contes de 0 a 3 anys, així com ‘El Racó dels Pares’, llibres seleccionats de la matèria ‘ser pares’”.


El lliurament de diplomes de Nascuts per Llegir es va fer a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal, que estava plena de gom a gom. Unes 170 persones van omplir tant les cadires com les catifes que es van desplegar al terra perquè la canalla pogués estar més còmodament asseguda quan, posteriorment, es va fer la lectura del Conte de la Pau.

Conte de la Pau amb Àngels Bassas

Inicialment estava previst que l’Hora del Conte de la Pau que es va fer ahir a la tarda a la Biblioteca Comarcal de Blanes anés a càrrec de l’escriptora d’origen indi, Asha Miró que, per motius de salut, va haver d’excusar la seva presència. Qui finalment va encarregar-se de fer la lectura va ser una convidada d’honor, l’actriu Àngels Bassas, autora dels contes d’en Patatu, un personatge que es va inventar per entretenir al seu fill i altres nens mentre els acompanyava cada dia a l’escola i que finalment es van acabar editant i fins i tot prenent vida al teatre.


D’entre tota la col·lecció, Àngels Bassas va triar el conte Patatu i El Fals Sol, que va acompanyar de la música del Cant dels Ocells. La col·lecció d’històries té com a protagonista un personatge –en Patatu- que viu dalt de la muntanya i és pagès. Amb els seus amics, el mag Martí, en Pitxurrini, el Bibliotecari i els nens i nenes del poble, viu unes aventures quotidianes i divertides. La col·lecció de les seves històries, amb il·lustracions de Pedro Rodríguez, inclouen passatemps i un qüestionari sobre el text.

Data de realització: 01/31/2015 | Data de la darrera actualització: 01/31/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300