Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i la Colla Els Guapus de Tossa guanyen el Concurs de la Rua de Carnaval


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/19/2015 10:10:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARNAVAL 2015L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i la Colla Els Guapus de Tossa guanyen el Concurs de la Rua de Carnaval

Ahir a la nit es va fer el lliurament de premis del Concurs de Carrosses i Comparses durant la festa de l’Enterrament de la Sardina que va incloure la lectura del testament

Blanes va tancar ahir al vespre els actes del IV Carnaval de la Costa Brava Sud amb la tradicional festa de l’Enterrament de la Sardina. Aquests darrers anys s’ha introduït el costum de cloure els actes del cicle festiu carnavalesc incloent el lliurament de premis del concurs de carrosses i comparses que participen a la rua que va tenir lloc diumenge passat i que, una vegada més, van omplir de llum, música i color el centre de la vila.

Veredicte i Entrega de Premis del Concurs de Carrosses i Comparses

El mestre de cerimònies de l’acte, Aitor Roger, es va encarregar d’anunciar el resultat del veredicte acompanyat dalt l’escenari pel jurat que ha tingut la difícil tasca de decidir els guanyadors, així com per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i regidors de l’Ajuntament de Blanes. Tots ells van ser els qui es van encarregar d’anar fent entrega dels talons dels premis als representants de les entitats guardonades.


Lliurament Premis Concurs Carrosses i Comparses Rua - Fotografies: Quim Llorens
Tal i com s’ha establert des de fa uns anys, el concurs tria tres primers premis en tres categories: les millors carrosses de Blanes, les millors carrosses d’altres municipis i les millors comparses de tota la rua, indiferentment de si són de Blanes o no, de manera que hi ha un total de nou premis a lliurar. La Rua de Carnaval de Blanes va comptar amb 20 comparses i van desfilar més de 1.500 persones.


Categoria Carrosses de Blanes :
    1. Esbart Joaquim Ruyra: Priscilla, reina de l’Esbart – 1.200 €
    2. Que Vingui qui vulgui: Fantasia daurada – 700 €
    3. Los Guassap de Blanes: Emoticons de wassap – 400 €

Categoria Carrosses d’altres municipis :
    1. Associació Carnavalenca Els Guapus: Els Guapus (Tossa de Mar) 1.200 €
    2. Colla Bon Rotllo: Faula del Montseny (Riells i Viabrea)700 €
    3. Associació Comparsa Tribala: Tribala-troba-la (Pineda de Mar) – 400 €

Categoria Comparses :
    1. Associació Carnavalenca Els Guapus: Els Guapus (Tossa de Mar) 600 €
    2. Canya i Conya: A Contracorrent (Tossa de Mar) – 400 €
    3. Associació Comparsa Tribala: Tribala-troba-la (Pineda de Mar) – 200 €

El jurat del concurs havia de valorar principalment tres característiques: artesanalitat, originalitat i coreografia. Enguany han format part del jurat Xavier Marcos, regidor d’Esports, Salut i Qualitat de Vida; Pepi Manjón i Antoni Coll, de les Associacions de Veïns de Mas Florit i Horta de la Perla, respectivament; Alèxia Roura, de l’Agrupació Teatral Xiroia; Tomàs Romero, del Grup d’Imatge i Fotografia; i Janina Serrat, de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Per últim, val a dir que l’altra activitat premiada del carnaval, el Concurs de Disfresses a la Feina, finalment es va suspendre per manca d’un suficient nombre d’inscripcions que garantís un veredicte just.

Festa de l’enterrament de la sardina

Abans del lliurament de premis, el darrer acte del carnaval de Blanes s’havia encetat tres quarts d’hora abans al barri de La Plantera, on s’hi van concentrar un bon grapat de desconsolades vídues. Es tractava d’escenificar la sortida del seguici fúnebre que transportava les despulles del Rei del Carnaval de Blanes, Tot Trempat.


Sortida Seguici des de l'Estació d'Autobusos
Escortats per la Policia Local de Blanes, la comitiva va sortir des de l’estació d’autobusos i va fer un recorregut per l’Avinguda Catalunya, la Plaça dels Països Catalans, el Passeig de la Marina, la Plaça Catalunya i el Passeig de Dintre. Allí, en un recinte especialment preparat per a la ocasió, es va dipositar el fèretre del rei, esperant al posterior crematori.


La vídua del Rei Tot Trempat, desconsolada
Tot seguit, l’acció es va concentrar a l’escenari alçat davant l’Ajuntament, on la vídua del Rei Carnestoltes acompanyada per d’altres desconsolades vídues de tan prolífic sobirà, va procedir a fer la lectura de les últimes voluntats que havia deixat per escrit Tot Trempat. Com és habitual, la lectura del testament del monarca va estar embolcallat i escenificat amb un to de comèdia i gresca molt apreciat per la concurrència. Seguint el costum, les seves darreres paraules van ser per convidar a tothom a continuar gaudint de la festa i la disbauxa.


Crematori del Rei Carnestoltes
En acabada la lectura del testament, es va cremar el cos del Rei Carnestoltes i, després del lliurament de premis a les millores carrosses i comparses de la rua, la festa es va tancar oferint al públic assistent un àpat a base de coca i vi dolç, tot plegat amenitzat amb música. Per organitzar la festa de l’enterrament de la sardina, enguany s’ha comptat una vegada més amb la col·laboració de les entitats Que vingui qui vulgui i l’Associació de Veïns de La Plantera.


Festa amb àpat final
El Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà el dissabte 28 de febrer a Tossa de Mar, amb la Rua que sortirà a les sis de la tarda des de la Rambla Joan Maragall i acabarà al parc de Bombers. Després de la rua, allotjat al Pavelló Municipal, tindrà lloc un Concurs de Coreografia amb música en directe a càrrec de DJ’s locals. La festa inclourà el lliurament de premis de la Rua de Carnaval i del Concurs de Coreografia.





Data de realització: 02/19/2015 | Data de la darrera actualització: 02/21/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300