Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament obre la Piscina Jordi Kemner de l’Escola Ventijol a la ciutadania


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2015 12:45:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament obre la Piscina Jordi Kemner de l’Escola Ventijol a la ciutadania

S’ha signat un conveni amb la direcció i l’AMPA del centre, i amb la Fundació El Vilar, que gestionarà la utilització de l’equipament per a persones i col·lectius amb necessitats especials

Ara fa dos anys, la suma d’esforços de l’Ajuntament i diferents administracions públiques va fer possible que la piscina terapèutica Jordi Kemner, del Centre d’Educació Especial Ventijol de Blanes, pogués tornar a funcionar. L’equipament públic va haver de ser clausurat per raons d’eficiència i precaucions sanitàries el febrer de 2012 i, després de diferents obres d’adequació higiènico-sanitàries –que van significar un cost de 40.000 €-, es va poder tornar a obrir per a la seva utilització el febrer de 2013.

Des de llavors, els usuaris de la piscina han continuat sent els alumnes del CEE Ventijol, que procedeixen de Blanes i diferents localitats selvatanes del seu voltant (Arbúcies, Breda, Fogars de la Selva, Hostalric, Lloret, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Tordera, Vidreres, Tossa i Sils). Els alumnes –aquest curs n’hi ha 82- utilitzen l’equipament durant l’horari escolar, és a dir: de dilluns a divendres, de 9 a 12’30 h i de 15 a 16’30 h.


Piscina Terapèutica Jordi Kemner - Fotografies: Joan Alum
L’objectiu que va menar la posada en marxa de la piscina i el seu cobriment –una fita que va aconseguir l’any 2002 qui llavors n’era el seu director, Jordi Kemner- sempre havia estat que aquesta eina terapèutica la pogués utilitzar el màxim nombre possible de persones, tal i com ja es va estar fent fins al 2012. Per això, els diferents agents implicats en la gestió d’aquest equipament públic van pensar que la millor manera per aconseguir aquesta fita seria trobar algú que s’encarregués específicament d’aquesta tasca: obrir la piscina a la utilització de més usuaris fora de l’horari escolar.

La piscina està dotada amb un equipament que la fan molt recomanable per a tot un seguit d’usos en el mateix sentit pels quals ja la utilitzen els alumnes del CEE Ventijol. Les seves condicions especials, tant de l’aigua –que està permanentment a 32’5º C-, com ambientals, afavoreixen la neuro-relaxació muscular. Per això està especialment indicada per a usos terapèutics de persones amb requisits especials, ja que disposa dels serveis adequats per a ells.


Es tracta de persones i col·lectius que tenen alguna discapacitat física o intel·lectual; que necessiten fer algun tractament d’hidroteràpia; gent gran; associacions d’afectats per la fibromiàlgia o pàrkinson; usuaris que requereixin rehabilitació traumatològica per indicació del metge; o fins i tot nadons i nens petits que requereixen d’una piscina climatitzada per aprendre a nedar o per fer algun tipus d’exercicis específics. A més, el jacuzzi que hi ha a l’equipament, permet que es pugui treballar amb efecte sauna, cosa que ajuda a la reactivació de la circulació sanguínia i de l’aparell digestiu.

La Fundació Privada El Vilar d’Aspronis gestionarà l’ús extra-escolar

Donades les característiques i els objectius comuns que mou la Fundació Privada El Vilar d’Aspronis envers el Centre d’Educació Especial Ventijol, es va decidir adjudicar el contracte del servei de gestió integral de la piscina terapèutica a aquesta fundació d’arrels blanenques. En base a aquest acord, El Vilar s’encarregarà de la promoció i reobertura al públic de la piscina terapèutica, i planificarà l’ús de la piscina tant a usuaris com a entitats.


Signatura conveni - Fotografies: Ajuntament de Blanes
La Fundació Privada El Vilar també gestionarà econòmicament les despeses i ingressos que es derivin de l’ús de l’equipament, contractarà el personal necessari per fer el manteniment i neteja de les instal·lacions, així com la vigilància/socorrisme. Per vetllar pel correcte funcionament del servei, s’ha creat una Comissió de Seguiment integrada pels membres de l’Ajuntament de Blanes, el Centre d’Educació Especial Ventijol, l’AMPA i l’entitat gestora.

Conveni de col·laboració per a la gestió de la piscina Jordi Kemner

Els representants de les cinc entitats i institucions implicades en la gestió de la piscina terapèutica Jordi Kemner han signat avui al matí un conveni de col·laboració que regula tots aquests aspectes. Una altra qüestió que també s’inclou en l’acord és que, per fer front al seu cost de funcionament –que supera les 35.000 € anuals, a càrrec principalment de l’Ajuntament de Blanes- l’AMPA de l’escola farà una aportació de 7.000 € directament a la Fundació El Vilar en concepte de col·laboració en el desenvolupament del projecte social.


La signatura del conveni l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la presidenta de la Fundació Privada El Vilar, Maria Dolors Oms; el director del Centre d’Educació Especial Ventijol, Xavier Hernáez; i la presidenta de l’Associació de Mares i pares d’Alumnes de l’escola, Mercè Navarro. També els ha acompanyat durant l’acte, que ha tingut lloc al despatx d’alcaldia de l’Ajuntament, la regidora d’Educació i Acció Social, Susana Ramajo.

Ús i lloguer de l’espai per a grups i particulars

La piscina compta amb una capacitat màxima per a 8 persones, ja siguin soles o acompanyades d’un fisioterapeuta o especialista. En el cas que es vulgui llogar l’espai per a grups, ho podran fer de dilluns a divendres, de 13’30 a 15 h i a partir de les 17’15; així com els dissabtes de 9 a 15 h. Els preus tenen dues modalitats: si es reserva l’espai per a sessions fixes d’una hora a la setmana, costa 50 €/mes; i si es vol reservar per a sessions puntuals d’una hora, costa 20 €/hora.


Si la piscina terapèutica la volen utilitzar particulars, ho poden fer els dilluns i els dijous de 17’15 a 18’15 h. Els preus també tenen dues opcions: l’abonament mensual de 2 sessions per setmana costa 35 €/mes; i els tiquets individuals d’un dia són de 5 €/hora, sempre subjecte a disponibilitats que tingui l’espai.

En tots dos casos, tant si utilitzen l’equipament grups com particulars, si es necessita un socorrista cal afegir-hi un cost de 25 €/hora. Tot aquest seguit de tarifes públiques han estat aprovades per l’Ajuntament de Blanes. Hi ha dues opcions per a obtenir més informació i fer reserves. D’una banda, es pot fer a través dels serveis centrals d’Aspronis, al telèfon 93-765-46-20 i al correu electrònic aspronis@aspronis.com; i de l’altra, també es pot adreçar a l’agència Aspronis Viatges que té la seu a Blanes, al carrer Verge Maria número 17, amb el telèfon 93-415-48-77, i al correu electrònic viatges@aspronis.com.


Per fer difusió d’aquest nou servei obert a tota la ciutadania, s’han editat cartells i tríptics amb tota aquesta informació bàsica. A banda dels canals de distribució habitual, durant aquests propers dies es distribuiran als centres escolars i entitats socials perquè en tinguin coneixement.


Data de realització: 02/26/2015 | Data de la darrera actualització: 02/26/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300