Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’activitat d’Aspronis recollida en una exposició a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/06/2015 10:21:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Donació a AspronisL’activitat d’Aspronis recollida en una exposició a la Biblioteca

Fins al 8 d’abril, dins el programa “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura”, l’entitat convidada és Aspronis, que protagonitza una exposició i altres activitats

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha presidit avui al vespre la inauguració de l’exposició Aspronis, l’atenció al discapacitat intel·lectual, que estarà allotjada a la Biblioteca Comarcal fins al 8 d’abril. Es tracta d’una mostra de la realitat de l’entitat des dels seus orígens fins a l’actualitat, incidint especialment en el Centre Ocupacional El Vilar de Mas Borinot, que atén 100 persones amb discapacitat intel·lectual en servei de teràpia ocupacional.


Acte Inaugural Exposició d'Aspronis a la Biblioteca Comarcal
Marigó que, com alcalde de Blanes també és patró de l’entitat, ha remarcat el caràcter blanenc d’Aspronis, tot i recordar igualment que compta amb centres situats en poblacions de la rodalia. L’alcalde ha lloat el caràcter de la fundació en el sentit que ha contribuït amb l’Ajuntament de Blanes per desencallar problemes, posant com exemple més recent la gestió de la piscina terapèutica de l’Escola d’Educació Especial Ventijol.

Per la seva banda la presidenta d’Aspronis, Maria Dolors Oms, ha destacat la vàlua de les entitats que, com la que presideix, atenen persones vulnerables amb professionalitat i sense afany de lucre. Oms ha posat especial èmfasi en el moment que vivim i la competència d’empreses privades que estan endinsant-se en l’atenció a persones amb objectius lucratius, i no pas com a missió. També ha demanat la implicació de les famílies i la ciutadania per fer costat a Aspronis i així poder continuar creixent en l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Exposició “Aspronis, l’atenció al discapacitat intel·lectual”

La mostra fa una repàs amb imatges de vídeo i una representació dels productes de les activitats terapèutiques que realitzen els usuaris del centre: des del reciclatge de paper i el procés d’elaboració d’artesania fins a la ceràmica, la bijuteria, etc. També hi ha un recull de fotografies sobre com era el centre de Mas Borinot, que l’any passat va complir 30 anys de la seva construcció.


En els darrers quatre anys, i gràcies a quatre subvencions consecutives del Ministeri d’Afers Socials provinents de la casella solidària de la Renda (0’7% de l’IRPF destinat a finalitats socials), s’ha pogut reformat el centre que havia quedat obsolet. En motiu de les obres, l’entitat ha programat una jornada de portes obertes que tindrà lloc el proper 26 de març amb autocar gratuït des de la Biblioteca Comarcal, patrocinat per Autocars Pujol. Per assistir a la jornada és imprescindible inscripció prèvia al taulell de la biblioteca, o bé enviant un correu electrònic a l’adreça aspronis@aspronis.com

D’altra banda, també s’ha fet una actualització de l’exposició Mirades, que recull els retrats de diversos treballadors i usuaris de l’entitat: les imatges de la primera exposició que es va fer el 2003, i les actuals que s’han realitzat al 2015. Les instantànies són obra del fotògraf Joan Membrives, educador del Centre Ocupacional El Vilar.

Per últim, la Biblioteca Jove allotja una altra mostra fotogràfica de les vacances del centre de Mas Borinot on es poden veure els usuaris en grups reduïts i en destinacions turístiques que ells mateixos van triar segons les seves preferències. La mostra serveix per il·lustrar una xerrada que Aspronis té previst oferir el dijous 12 de març a les 7 de la tarda, de nou a la Biblioteca Comarcal.


La xerrada servirà per presentar el model de lleure inclusiu que Aspronis porta implantant des de fa un parell d’anys. Igualment, es donarà a conèixer per primera vegada en públic el Grup d’Autogestors de l’entitat, un grup de persones del servei prelaboral i del Centre Especial de Treball El Vilar que reivindiquen els seus drets com a col·lectius, i que organitzen les seves pròpies propostes de lleure.

L’horari per poder visitar l’exposició d’Aspronis a la Biblioteca Comarcal és de dilluns a divendres, de 9’30 a 14 h i de 16 a 20’30h, i els dissabtes al matí de 9’30 a 14 h.



Data de realització: 03/06/2015 | Data de la darrera actualització: 03/06/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300