Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Dalí més mediàtic desembarca a Blanes a través d’una exposició fotogràfica internacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2015 08:19:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Dalí més mediàtic desembarca a Blanes a través d’una exposició fotogràfica internacional

La mostra “Dalí, breaking news” es podrà visitar fins al 15 d’abril a Casa Saladrigas, i el seu objectiu és col·laborar en la difusió de la figura del genial pintor empordanès

Casa Saladrigas de Blanes allotjarà fins al proper 15 d’abril Dalí, breaking news, una exposició organitzada conjuntament per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Agència EFE amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes. A través d’aquesta mostra fotogràfica es commemoren a l’hora tres efemèrides: el 75è aniversari de l’Agència EFE, els 40 anys de la inauguració del Museu Dalí de Figueres i els 25 anys de la mort de l'artista.


Inauguració de l'Exposició "Dalí, Breaking News" - Fotografies: Eddy Kelele
Dalí, breaking news està formada per gairebé un quarantena d'imatges provinents del fons de l'Agència EFE, realitzades per diferents fotògrafs i protagonitzades per Salvador Dalí. A través de la visita a la mostra, es proposa una anàlisi del genial pintor empordanès des del punt de vista del periodisme i de la seva habilitat innata per convertir-se en el focus d'atenció de la premsa.

L'exposició es va presentar per primer cop l’estiu de l’any passat a la ciutat natal de l'artista, Figueres, amb un gran èxit de visitants. Posteriorment, es va integrar dins el programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona per realitzar un recorregut arreu de diverses poblacions de les comarques gironines: Lloret, Blanes i Girona (en aquesta última ciutat farà estada durant el mes de maig). També es podrà veure a Brussel·les i al Palau Robert de Barcelona.


La inauguració de l'exposició a Blanes ha tingut lloc aquest vespre i ha anat a càrrec dels representants de les institucions organitzadores: el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos; i l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. L'acte també ha comptat amb la presència del comissari de la mostra, David Àlvarez, qui ha ofert una visita guiada a l'exposició a una cinquantena llarga de persones que hi han assistit.

Una exposició tan polifacètica com el seu protagonista

En total, l'exposició consta de 40 imatges de diferents formats i d'una entrevista que el programa A fondo de TVE va fer a l'artista, emesa el 27 de novembre del 1977. És d’aquesta entrevista d’on s'ha extret la informació i les cites de Salvador Dalí que hi ha als diferents àmbits de l’exposició.


Les fotografies que conformen l'exposició estan separades en els 6 àmbits que representen les possibles seccions d'un diari. En totes hi apareix la figura de Salvador Dalí: en algunes imatges es veu l'artista com a protagonista únic, sol en un primer pla, o gairebé sol; però la majoria de les fotografies són molt més descriptives, ja que hi surt Dalí interactuant amb l'entorn i s’hi aprecia informació contextual que evidencia la visió polièdrica de l'artista.

Dalí, breaking news posa en relleu la faceta del Dalí mediàtic, capaç d'aparèixer en totes les seccions d'un diari. Per això, les fotografies de l'artista escollides per a la mostra segueixen un fil conductor estructurat en forma de diari i s'agrupen en 6 apartats diferenciats: cultura, política, societat, ciència, internacional i media. En tots aquests àmbits, l'espectador podrà conèixer i apropar-se a la figura de Dalí i a la seva natural teatralitat a l’hora de relacionar-se amb el món.

Data de realització: 03/06/2015 | Data de la darrera actualització: 03/09/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300