Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes rep els 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual del Campionat de Catalunya de Bàsquet


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2015 01:19:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AcellBlanes rep els 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual del Campionat de Catalunya de Bàsquet

La Ciutat Esportiva va viure ahir diumenge una jornada molt especial amb els esportistes provinents d’arreu de Catalunya i Andorra en una nova edició de la competició

Rècord absolut de participació en el Campionat de Catalunya de bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual celebrat diumenge passat a Blanes. Més de 60 equips provinents de tot Catalunya i Andorra van competir durant tot el dia a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Blanes cedides per l’Ajuntament perquè es pogués disputar l’esdeveniment. Per poder donar cabuda al gran nombre de participants, els esportistes es van allotjar a totes les pistes de què disposa l’equipament.


Ciutat Esportiva Blanes - Campionat Catalunya de Bàsquet ACELL-Special Olympics
Per a molts dels esportistes de la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esport per a persones amb discapacitat intel·lectual) i Special Olympics Catalunya no era la primera vegada que participaven de manera oficial en una de les competicions d’esport adaptat que fomentem des de les dues entitats. Amb tot, hi va haver dos clubs que sí van debutar a les competicions i van trepitjar per primera vegada la Ciutat Esportiva Blanes.


Un va ser l’Aral Atendis de Sabadell i l’altre l’UE Sant Cugat. David Pascual, l’entrenador de l’equip de Sant Cugat comentava: Per als nostres jugadors és la primera vegada que competeixen oficialment en un Campionat, només havíem jugat un partit amistós. Ens queda molt camí per fer, però estem molt il·lusionats amb l’equip, ells s’ho passen molt bé i de moment és el que compta, però també estan molt motivats i volen guanyar.” La cara dels només cinc membres de l’equip era d’esgotament però, a la vegada, se’ls notava la satisfacció de la feina feta: “No hem pogut fer canvis i tots cinc han hagut de jugar-ho tot, però esperem que molts altres jugadors es vulguin afegir a l’equip en un futur”, va afegir l’entrenador.


El bàsquet, l’esport més popular a l’ACELL i Special Olympics

El bàsquet és una de les disciplines esportives més populars que es fomenten des de la Federació ACELL i Special Olympics. La competició es va dividir en diferents grups segons el nivell de cada equip, i també va incloure proves adaptades per a persones amb una discapacitat intel·lectual severa, com per exemple les que es disputen en parelles i que estan totalment consolidades dins el campionat.

Aquestes proves on hi ha bots, llançaments i driblings són les més semblants al joc real del bàsquet i tenen l'afegit, a diferència de les proves adaptades individuals, que hi ha el component de la rivalitat perquè tots juguen contra tots. És com si fos una lligueta de bàsquet, però adaptada a les seves necessitats. De la mateixa manera que els partits de bàsquet convencional van ser seguits per molts familiars que acompanyaven els protagonistes de la festa, la pista que va allotjar aquestes proves especials també va omplir la graderia de públic que encoratjava els esportistes a fer-les.

Lliurament de premis com a cloenda de la jornada

La intensa jornada que s’havia iniciat pels volts de les nou del matí es va cloure cap al vespre amb el lliurament dels premis, una cerimònia que es va allotjar a la Pista Blava de la CEB. Després de l’esperat sorteig de diferents obsequis -com per exemple, una bamba del jugador de la NBA, Pau Gasol-, es va procedir a l’entrega dels trofeus.


Com marca la filosofia dels Special Olympics, tots els jugadors i jugadores reben el seu premi, ja que el més important és participar i com diu el seu lema: “Tots som campions!”. Les autoritats presents que van entregar els guardons van ser: Josep Pujols, representant Territorial de l’Esport a Girona de la Generalitat de Catalunya; Xavier Marcos, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes; Jordi Durà, president d’Special Olympics Catalunya; Víctor Fernández, tresorer Federació ACELL i Ma Dolors Oms, presidenta d’Aspronis.


Equip El Vilar d'Aspronis
Durant tot el diumenge va regnar el bon ambient entre tots els participants i una gran animació a la graderia. L’alegria dels jugadors podia més que el cansament, i molts d’ells ja preguntaven quina era la propera cita esportiva. Entre els participants de la competició, també s’hi comptava l’equip d’El Vilar, que pertany a la Fundació Aspronis.Data de realització: 03/09/2015 | Data de la darrera actualització: 03/09/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300