Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aspronis, model de lleure inclusiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2015 03:20:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aspronis, model de lleure inclusiu

L’entitat social va protagonitzar ahir al vespre una xerrada a la Biblioteca Comarcal, formant part de la seva participació en el programa “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura”

La Biblioteca Comarcal va allotjar ahir al vespre una nova xerrada de la Fundació Aspronis, inclosa dins el cicle del programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura que protagonitza durant aquests dies en aquest equipament. Diversos treballadors de l’entitat es van encarregar de descriure al nombrós públic assistent que omplia la sala els canvis que s’han posat en marxa recentment en el lleure dels seus usuaris. Entre els qui més atenció van prendre en la xerrada s’hi comptava un grup d’alumnes de l’Institut S’Agulla, que estan cursant estudis socials.


Xerrada "Aspronis, model de lleure inclusiu"
Presentada sota el títol Aspronis, model de lleure inclusiu, durant la xerrada es va descriure el nou model de vacances que s’han implantat des de fa dos anys al Centre Ocupacional El Vilar, que atén al voltant d’un centenar d’usuaris. Una de les principals millores és que fins ara s’havia optat per anar a una casa de colònies amb grups d’entre 40 i 45 usuaris, i ara són els mateixos usuaris els qui s’encarreguen de triar on volen anar i què vol fer. Per això, han optat per fer aquestes sortides amb grups més reduïts, d’entre 4 i 9 persones, que s’allotgen en hotels per incentivar la interacció amb la comunitat, sense recloure’s en espai a banda.


Tal i com va explicar un dels monitors en el lleure, amb el nou model de vacances els qui tenen la capacitat de decidir són els usuaris, de manera que es poden complaure millor els seus desitjos. Per això, passen a ser els absoluts protagonistes, mentre que els seus monitors i monitores són els qui han d’estar amatents a les seves preferències i no com fins ara, en què s’ho trobaven tot pre-organitzat d’antiuvi, sense possibilitat de fer cap canvi.


La propera activitat que té previst organitzar Aspronis tindrà lloc el dijous 26 de març, quan s’ha organitzat una Jornada de Portes Obertes al Centre Ocupacional El Vilar de Blanes. Durant la visita es mostraran les seves renovades instal·lacions a la ciutadania, i es podran conèixer in situ els serveis de què està dotat l’equipament del barri de Mas Borinot.


Per participar a la Jornada de Portes Obertes és imprescindible fer una inscripció trucant al telèfon 93 765 46 20 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça aspronis@aspronis.com. Aquesta activitat s’ha pogut organitzar comptant amb el suport d’autocars Pujol, que patrocina el transport gratuït fins al centre ocupacional. En aquest sentit, està previst que es facin dos torns amb sortida des de la Biblioteca Comarcal a les 10’30 h del matí i a les 15 h del migdia.


Data de realització: 03/13/2015 | Data de la darrera actualització: 03/13/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300