Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

200 professionals debaten sobre La Salut i la Vulnerabilitat Social a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2015 05:32:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

200 professionals debaten sobre La Salut i la Vulnerabilitat Social a Blanes

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha tractat aquest tema en el marc de la IV Jornada de Coordinació de Treball Social que s’ha allotjat aquest divendres al Teatre

Més de 200 professionals relacionats amb l’atenció social i la salut han participat avui divendres a la IV Jornada de Coordinació de Treball Social que s’ha allotjat al Teatre de Blanes. Organitzada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el seu objectiu ha estat millorar la coordinació entre els professionals en l’àmbit dels serveis socials i serveis especialitzats, creant un espai de reflexió conjunta sobre les necessitats actuals.


IV Jornada de Coordinació de Treball Social a Blanes
Des de la Unitat de Treball Social de la CSMS s’ha reflexionat sobre la intervenció social davant les noves malalties, així com els trastorns que pateix la societat avui dia. En aquest sentit, la coordinadora de la Unitat de Treball Social de la CSMS, Rosa Tarré, que ha inaugurat i presentat la jornada, ha explicat: “Una situació de precarietat afecta a les persones i al seu estat de salut. I ens preguntem: la societat en què vivim genera més persones vulnerables? Ens emmalalteix? Crea nous recursos per protegir-nos? En aquesta jornada es parlarà sobre la Salut i la Vulnerabilitat de les persones des d’un marc teòric i pràctic que permetrà conceptualitzar, entendre i replantejar les estratègies d’intervenció social amb els col·lectius més vulnerables.


Xavier Conill, Josep Marigó i Rosa Tarré
L’han acompanyat per donar la benvinguda a tots els assistents en l’inici de la jornada l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el director de Planificació i Desenvolupament de la Corporació, el doctor Xavier Conill. L’alcalde ha recordat la seva experiència durant quatre anys al front de Dipsalut, a la Diputació de Girona, i ha lloat la idea d’organitzar aquesta trobada: “És una molt bona iniciativa, perquè la salut és cosa de tots: des dels governants fins als metges i els centres de salut, passant pels psicòlegs i tothom qui hi estigui implicat. Però, el què tampoc no hem de perdre mai de vista és que, per ser més feliços, hem d’enfocar la vida de la manera adequada”.

“Viure amb entusiasme”, amb Víctor Küppers

Precisament en aquesta mateixa línia apuntada pel batlle s’ha expressat el primer ponent d’excepció amb què ha comptat la jornada. Es tractava de Víctor Küppers, llicenciat en Administració i Direcció d’Empresa, doctor en Humitats com a formador i conferenciant i docent a la Universitat Internacional de Catalunya, així com a la Universitat de Barcelona.

Autor de dos llibres amb títols tant eloqüents com L’efecte actitud i Viure la vida amb sentit, Víctor Küppers ha ofert una xerrada de poc més de tres quarts d’hora que ha atrapat des del principi i fins al final al públic assistent. La base de la seva filosofia l’ha resumit en una fórmula matemàtica de collita pròpia: v= (c + h) x a, o el què és el mateix: per saber quant val una persona s’han de sumar els coneixements que té amb l’habilitat, l’experiència amb què compta i, tot plegat, multiplicar-ho per l’actitud.


Conferència de Víctor Küppers
Una manera molt plenera de remarcar que, a la vida, el més important és l’actitud amb què s’afronta, perquè per molts coneixements i experiència que es tingui, el què ens fa grans o mediocres persones és la nostra manera de ser. I és que, en definitiva, tots els humans passem pel mateix procés vital que, tal i com ha explicat, es resumeix en una frase: “Naixem, creixem, ens reproduïm, discutim i morim”.

Al llarg de la seva intervenció ha aconsellat a tots els assistents que encaressin la vida amb més optimisme, perquè estar queixant-se perpètuament de tot plegat impedeix poder gaudir d’aquelles petites i grans coses que té la vida: “Un no és responsable de la cara que li ha tocat, però sí de la que posa”. Una de les qüestions cabdals, segons Víctor Küppers, és relativitzar el què ens passa i tenir il·lusions a la vida. En cas que no tinguem il·lusions, adonar-nos que tenim la responsabilitat de trobar-ne, buscar-nos aquelles petites fites, aquelles satisfaccions que ens fan encarar-ho tot amb millor humor.


La IV Jornada de Coordinació de Treball Social de l’Alt Maresme i la Selva Marítima també ha comptat amb les aportacions d’Ester Busquets, Enric Berenguer, Joan Canimes, Miguel Arenas, Lola Toledano, Carles Celis i Teresa Pajuelo. Tots ells han participat en sengles taules rodones d’experiències moderades per Marta Sánchez i Alicia Campos. A banda d’aquests continguts, també hi ha hagut un breu instant per a les arts escèniques, quan s’ha ofert la intervenció del grup Ihsanlulu –format per Ihsa Béjar (veu) i Lourdes Bartrolí (piano i veus). La seva música carregada d’emocions i sentiments s’ha fet moviment a través de la dansa que ha interpretat dalt l’escenari la ballarina Júlia Godino.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/13/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300