Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ramon Madaula i Anna Sahun protagonitzen a Blanes la comèdia negra “Idiota” abans de fer temporada a Barcelona


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/17/2015 11:06:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesRamon Madaula i Anna Sahun protagonitzen a Blanes la comèdia negra “Idiota” abans de fer temporada a Barcelona

Escrita i dirigida per Jordi Casanovas, amb un plantejament que recorda “El mètode Grönholm”, l’obra s’ofereix al Teatre de Blanes el dissabte 21 de març

Hi ha actors i actrius que, amb la seva sola presència, ja omplen tot l’escenari i ja són per ells mateixos tot un reclam perquè se’ls vagi a veure si es té la ocasió de fer-ho. Si, per afegit, estem parlant de dos personatges dels anomenats mediàtics, i si qui signa la direcció i escriptura de l’obra és Jordi Casanovas –un dels dramaturgs catalans del moment-, les possibilitats de poder assistir a un espectacle interessant i per complaure els paladars escènics més exigents encara es multipliquen més.

Tot això és el què proposa de cara al proper dissabte 21 de març el Teatre de Blanes al oferir Idiota, que es podrà veure aquí abans de fer temporada a Barcelona properament. Amb un plantejament que recorda a l’exitosa El mètode Grönholm, en aquesta ocasió Jordi Casanovas segueix la tradició dels mind-benders –molt utilitzada pels anglosaxons, que fan participar els espectadors en els jocs mentals dels protagonistes de la trama- i construeix un thriller al voltant de dos únics personatges que centren l’acció.


Escenes de "Idiota" - Fotografies: Josep Aznar
Un home es presenta a unes proves psicològiques molt ben remunerades que formen part, sense que ell ho sàpiga al principi, d’un misteriós experiment que està desenvolupant una important fundació. Qui s’encarrega de fer-les és una atractiva psicòloga que posarà constantment a prova al conillet d’Índies, duent-lo a reaccions insospitades. Per això, el què l’home es pensava que seria una manera fàcil i senzilla d’aconseguir diners per resoldre els seus problemes econòmics, es convertirà en una trampa, tant física com psicològica.

Malgrat aquest plantejament, però, Idiota no és un drama trencador i colpidor, sinó un joc mental divertit i ple de suspens entre els dos personatges que interpreten Ramon Madaula i Anna Sahun. Tots dos conviden l’espectador a resoldre els diferents obstacles amb què es va trobant el personatge principal, l’idiota del títol de l’obra, reservant-los per tant una experiència d’interacció entre escenari i platea.

Madaula i Sahun, dos actors de l’star-system televisiu català

Dels dos actors, Anna Sahun viu actualment un moment àlgid de popularitat gràcies al seu paper de Lídia a la telesèrie La Riera que s’ofereix els migdies de cada dia a TV3. A l’estil del personatge que interpreta a la petita pantalla, a Idiota és l’antagonista del seu company d’escena, amb qui el públic empatitza més, interpretat per Ramon Madaula.

Per la seva banda, l’actor català –conegut també per les seves intervencions televisives a Ventdelplà i Estació d’Enllaç, per citar les sèries més conegudes- es dóna la circumstància que al 2014 va guanyar el Premi Josep Ametller de Teatre dels Premis Recvll de Blanes, uns guardons literaris que ja han depassat el mig segle de trajectòria. Precisament fa una setmana, en motiu de l’acte de lliurament dels guardons d’aquesta nova edició del 2015, es va presentar l’edició publicada del seu text teatral: Coses Nostres.


Idiota, protagonitzada per Ramon Madaula i Anna Sahun, es representarà al Teatre de Blanes dissabte vinent a les 21 h, i el preu de l’entrada és de 18 €. Les entrades es poden adquirir anticipadament a través de la xarxa: http://www.teatredelacostabravasud.cat/venda-entrades-online/, presencialment els matins de dilluns a divendres a Casa Saladrigas, o bé el mateix divendres a la taquilla del teatre dues hores abans de la representació.

Les persones amb el carnet de les Biblioteques de Blanes i Lloret, o bé amb el de Família Nombrosa, tenen un descompte en l’entrada del 15%. Si es té el Carnet Jove, de Jubilat o d’alumne de Català, el descompte és del 25%. Per últim, les persones a l’atur poden comprar l’entrada al preu únic de 3€ -l’únic requisit és que s’han d’adquirir el mateix dia de l’espectacle-; per als alumnes de Teatre o Dansa el preu únic és de 5€; i les parelles lingüístiques tenen un 50% de descompte comprant dues entrades 2x1.

http://www.blanes.cat/docweb/agenda-2015-03-21-teatre




Data de realització: 03/17/2015 | Data de la darrera actualització: 03/17/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300