Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

206 persones han anat a donar sang a Blanes acompanyades pels Bombers


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/23/2015 08:48:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bombers206 persones han anat a donar sang a Blanes acompanyades pels Bombers

En total, durant els dos dies de donació que s’han fet a Blanes han participat 297 persones. Divendres els efectius del Parc de Bombers de Lloret van animar la jornada amb diverses activitats

La jornada de donació de sang que es va fer aquest passat divendres a Blanes va comptar amb una bona afluència de ciutadans i ciutadanes que van acostar-se a la Biblioteca Comarcal per participar-hi. En total, ahir divendres van participar 206 persones de les quals 192 van poder donar sang, mentre que les altres 14 restants no van poder fer-ho per diversos motius.


Biblioteca Comarcal, Jornada Donació de Sang 20 març
Sumant les recaptes que s’han fet durant els dos dies a Blanes –la tarda del dijous i durant tota la jornada del divendres-, van participar un total de 297 persones, de les quals 275 van poder donar sang finalment. Tot plegat fa que els organitzadors, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Associació de Donants de Sang, hagin fet un balanç positiu dels resultats obtinguts durant els dos dies en què s’ha fet la recapta a Blanes.


Els bombers promouen la jornada de donació de sang amb activitats

El què va fer més especial que mai la jornada d’aquest passat divendres va ser la presència dels efectius del Parc de Bombers de Lloret de Mar, que van promoure que la ciutadania anés a donar sang amb diverses activitats. Durant aquest mes de març el cos d’emergència està recolzant i fent més visible la necessitat de donar sang a través d’una campanya que s’està fent arreu de Catalunya.


Sota el nom Els Bombers t’acompanyen a donar sang, la campanya s’ha iniciat per donar suport a les dues entitats que organitzen les recaptes. Es tracta de poder tenir la major quantitat de reserves possibles abans de l’arribada de Setmana Santa, quan es registra un increment d’usuaris a les carreteres, i augmenta la possibilitat que pugui produir-se un accident de trànsit.


D’aquesta manera, doncs, a banda de les donacions que van fer els mateixos bombers, també es va convidar a familiars i amics, així com a la ciutadania en general perquè, tots junts, contribuïssin en la recapta. Els bombers van instal·lar a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal de Blanes diverses dotacions del parc de Lloret de Mar. Tothom que s’hi va acostar va poder satisfer la curiositat de veure de prop un camió de bombers, així com quin tipus d’equipament utilitzen en la seva feina diària.

La mainada, principals protagonistes de la jornada

Si els camions aparcats i l’equipament desplegat ja cridaven prou l’atenció als vianants i als donants de sang que s’acostaven a la Biblioteca Comarcal, els qui més van gaudir de la seva presència va ser la canalla. En aquest sentit, entre els visitants que van atendre els bombers durant la seva estada a Blanes, s’hi van comptar una trentena d’alumnes del Col·legi Cor de Maria que van passar una estona més que entretinguda, alhora que educativa i pràctica per adquirir també coneixements sobre com han de reaccionar en cas que estiguin en una emergència.


Diversos bombers es van encarregar d’oferir-los una completa descripció sobre el tipus de vestimenta i material que han de portar habitualment quan han d’entrar en servei. No només per intervenir en un incendi, sinó també en qualsevol altre tipus d’emergència com pot ser, per exemple, un accident de trànsit, un rescat o algú que s’hagi quedat atrapat en un lloc de difícil accés.


També els van deixar ser bombers durant uns minuts quan, després de desplegar una mànega d’aigua i injectar-la a pressió, els deixaven subjectar-la perquè intentessin desplaçar amb la força de l’aigua dos cons de seguretat que situaven davant. Interactuant amb la canalla, de manera didàctica i amb bon humor, els bombers també els van fer memoritzar el telèfon on cal trucar en cas que es trobin amb alguna emergència: el 112.


Com a complement de la seva presència activa, els bombers van repartir material divulgatiu perquè la ciutadania pogués conèixer millor el seu treball diari. El cap del Parc de Bombers de Lloret de Mar, Josep Salmoral, ha fet una valoració positiva de l’experiència que s’ha fet a Blanes: “Ha estat molt enriquidor poder interactuar amb els ciutadans i poder explicar-los amb tranquil·litat quina és la nostra feina diària. Ens ho hem passat tant bé que la nostra intenció és tornar un altre dia a Blanes i oferir algun tipus d’exhibició per fer-nos encara més propers”.

Data de realització: 03/23/2015 | Data de la darrera actualització: 03/23/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300