Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un centenar de persones a la Jornada de Portes Obertes d’Aspronis


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/26/2015 06:54:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Donació a AspronisMés d’un centenar de persones a la Jornada de Portes Obertes d’Aspronis

El centre ocupacional El Vilar, emplaçat al barri de Mas Borinot de Blanes, ha mostrat les reformes realitzades amb les subvencions de la “X solidària” de la Renda

El Centre Ocupacional El Vilar de la Fundació Aspronis ha celebrat avui dijous una Jornada de Portes Obertes que ha estat un èxit de participació, ja que ha comptat amb la visita de més d’un centenar de persones. Les instal·lacions del servei, situat al barri de Mas Borinot de Blanes, han estat reformades íntegrament gràcies a quatre subvencions consecutives provinents de l’anomenada “X solidària”, la casella del 0’7% de l’IRPF de la Renda destinada a finalitats socials.


La jornada ha tingut un marcat caire festiu i ha transcorregut en dos torns: un al matí i un altre a la tarda. S’ha fet partícip al públic assistent i a les persones usuàries amb un esmorzar i un berenar; se’ls ha convidat a immortalitzar la seva visita en un photocall que el mateix equip d’educadors del centre havia preparat especialment per a la ocasió. I és que la vetllada d’avui ha suposat celebrar el punt i final a quatre anys d’obres i la mostra a la societat de les noves instal·lacions amb què compta el servei.

Entre el públic assistent hi hagut familiars de les persones ateses, però també pares de futurs usuaris del centre provinents de l’etapa escolar, i ciutadania dels pobles propers que s’han interessat per l’activitat que es du a terme al centre. Per a la jornada, s’ha comptat amb el patrocini de Transports Pujol que ha posat a disposició del públic autobusos gratuïts per als viatges d’anada i tornada al centre des de la Biblioteca Comarcal de Blanes.


Obres de millora amb un cost de prop de 800.000 euros

La reforma s'ha executat entre 2011 i 2014, i ha estat subvencionada amb un total de 794.000 euros. Les obres han permès millorar l'accessibilitat al centre, s'han substituït els sistemes de climatització i d'il·luminació per ser més eficients i confortables, ampliat els finestrals, canviat la fusteria, reformat els serveis i els vestidors, i s'ha adequat el centre a les normatives de seguretat.

A banda de les reformes, el públic ha pogut conèixer de primera mà les activitats ocupacionals i terapèutiques que es realitzen al centre. Des d’activitats de caire laboral amb què les persones ateses mantenen i adquireixen habilitats de manipulació, a l’artesania que es treballa al centre –com a activitat rehabilitadora i terapèutica-: reciclatge de paper i creació d’objectes de regal, detalls per a batejos, comunions o casaments, etc., fetes amb aquest tipus de paper i del tot personalitzables, objectes de ceràmica, bijuteria, feltre, tèxtil, etc.


L’artesania del Centre Ocupacional, amb el nom Filigranes, és present a les fires de les poblacions properes amb paradeta pròpia. També es pot encarregar directament al centre de Mas Borinot, a la botiga on s’exposa una mostra dels objectes que es realitzen (Cita prèvia al telèfon 972 33 45 09 o al correu sto@aspronis.com).
La jornada d’avui forma part del cicle d’activitats que ha programat durant aquest mes ASPRONIS per donar a conèixer l’entitat i més concretament el Centre Ocupacional EL VILAR. El cicle d’activitats es tancarà el 8 d’abril amb la clausura de l’exposició que acull des del 6 de març la Biblioteca Comarcal de Blanes.



Data de realització: 03/26/2015 | Data de la darrera actualització: 03/26/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300