Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit dels Tallers Infantils de Pasqua de la campanya de promoció de productes artesans de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2015 01:27:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta2013Èxit dels Tallers Infantils de Pasqua de la campanya de promoció de productes artesans de Blanes

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer i valoritzar els productes artesans de fleques i pastisseries. Avui el passeig i la platja han concentrat una gran quantitat de públic

Més d’un miler de nens i nenes han participat avui al matí a la primera de les dues jornades que s’han fet dels Tallers Infantils de Pasqua organitzats aquests dies de vacances a Blanes. Es tracta d’una de les activitats inclosa dins la campanya organitzada per tercer any consecutiu per l’Ajuntament per promocionar i donar a conèixer els productes artesans que s’elaboren durant la Setmana Santa, pricipalment mones, tortells i bunyols de quaresma.


Taller de Mones
Acompanyats dels pares, mares, amics o familiars, els tallers ofereixen a la mainada la possibilitat de participar en tres activitats relacionades amb aquestes festes. Així, en una de les carpes se’ls ensenya a confeccionar una mona al seu gust, amb els ingredients bàsics que se’ls proporciona: xocolata, virostes de xocolata, confitura i pa de pessic. En un altre taller poden pintar i decorar ous de Pasqua de diferents colors, i per últim la tercera proposta consisteix en confeccionar vestits de manaies o bé màscares de conillets de Pasqua, que és precisament el dibuix que identifica el logotip de la Campanya de Promoció des de fa tres anys.


Taller de màscares de conillets de Pasqua
Demà dissabte es tornaran a fer els tallers amb el mateix horari: de 10’30 a 13’30 del matí al Passeig Cortils i Vieta, a tocar del carrer Ample. D’altra banda, la canalla també pot gaudir des d’ahir i fins diumenge vinent –del 2 al 5 d’abril- dels inflables que organitza l’empresa OK Titans, instal·lats al passeig de mar, a tocar de la zona dels tallers. Les atraccions es van posar en marxa la tarda del dijous, i funcionen durant tot el dia: des de les 10’30 del matí i fins les 21 h de la nit.


Taller d'Ous de Pasqua
Els primers visitants de la temporada

El principal eix de la campanya de promoció rau en la distribució de cartells i díptics informatius que enguany han ampliat el seu ventall per incloure també als turistes estrangers, tot i que el públic a qui va adreçada principalment són els visitants d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol, que coneixen millor la tradició pastissera d’aquestes festes, de marcat caire religiós. En total s’han editat 10.000 díptics en quatre idiomes: anglès, francès, català i castellà.


Inflables al Passeig de Mar
Com és tradicional, en motiu de les vacances de Setmana Santa Blanes registra la primera ocupació massiva de l’any, com avançada de la temporada turística de l’estiu, quan el nombre de visitants augmenta espectacularment. Si dissabte i diumenge ja va ser prou notable, des de mitjans d’aquesta setmana els carrers del centre del municipi s’han vist més farcits de gent que fins ara.

Un dels indrets de la vila que també han registrat més visites és el passeig arran de mar i les platges de Blanes, on fins i tot s’han començat a veure els primers banyistes de l’any coincidint amb l’ascens de les temperatures. Tot i que els establiments d’allotjament que hi ha a Blanes no han obert encara al 100%, els hotels, càmpings i apartaments que sí s’han posat a punt durant aquests dies i han obert les seves portes han registrat bons nivells d’ocupació, a manca de tenir xifres definitives.


Platja del Centre de Blanes
Un dels serveis que també s’ha posat en marxa durant aquests dies és el Punt d’Informació dels Pins –situat al cor de la zona turística- que va obrir el passat 27 de març, i que restarà obert fins el dilluns de Pasqua, el 6 d’abril, de 9’30 a 14 h i de 17 a 20 h. Per la seva banda, l’Oficina de Turisme del Carrer Ample –que substitueix temporalment la de la Plaça Catalunya, actualment en fase d’obres de millora- obrirà en l’horari habitual d’atenció al públic: de dilluns a diumenge de 9’30 a 14 h i de 15’30 a 18 h.


Passeig de Mar
L’atractiu tradicional afegit d’aquestes festes a Blanes són les activitats de caire religiós que van començar diumenge passat amb la Benedicció de Rams. Ahir dijous els Manaies van complir el tradicional Relleu del Capità, i tant avui divendres com diumenge se celebren sengles processons del Sant Crist i del Ressuscitat, respectivament, així com el Cant de l’Àngel. Els actes culminaran dimarts de la setmana vinent, amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar que coincideix amb una de les dues festes locals que se celebren al municipi, i que s’allotja al Santuari del Vilar.Data de realització: 04/03/2015 | Data de la darrera actualització: 04/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300