Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Processó Penitencial del Sant Crist 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/07/2015 11:15:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Processó Penitencial del Sant Crist 2015

Aquest 2015 ha estat Luis Segura, ajudat a les forquetes per Toni Segura i Reyes Agudo, qui s’ha encarregat de portar la imatge del Sant Crist

Blanes va viure divendres passat a la nit una de les dues celebracions religioses més participatives que se celebra en aquesta població en motiu de la Setmana Santa. Es tracta de la Processó Penitencial del Sant Crist, coneguda també com la Processó del Silenci per la gran solemnitat i sentiment que l’envolta.


Anunci de la Processò amb el Manaies - Fotografies: Quim Llorens
Vint minuts abans que comencés, els Manaies de Blanes van fer l’Anunci de la Processó, que enguany es va endarrerir deu minuts respecte els anys anteriors. Els armats van fer el recorregut a pas lleuger, encapçalats pel nou capità que tot just el dia abans havia protagonitzat la cerimònia del canvi del capità. Des d’ara qui comanda els Manaies és Claudi Espanya Fabregat, després que durant tot l’any anterior ho va ser Claudio de Angelis.

Luis Segura, portador del Sant Crist a la processó

Després que els Manaies van completar el recorregut de la processó per fer el seu anunci, van tornar a l’Església Santa Maria, quan tota la litúrgia de l’acte va començar. El moment més emotiu, com és tradicional, va arribar quan el portant de la creu aquest any, Luis Segura, acompanyat a les forquetes per Toni Segura i Reyes Agudo, va carregar a pes la imatge del Sant Crist.


Luis Segura, acompanyat de Toni Segura i Reyes Agudo
El portant de la creu l’ha de dur a pes durant tot el recorregut de la processó, i per aquest motiu dies abans que tingui lloc s’entrena per estar acostumat al seu elevat pes, ja que cal estar preparat per fer-ho. Pocs minuts abans que comencés la cerimònia, Luis Segura explicava estar força emocionat perquè finalment hagués arribat el torn de ser triat per aquest honor.


Ajudat per la percussió de la banda dels Manaies de Blanes, Luis Segura va carregar la creu i va iniciar els primers passos de la processó, després que amb anterioritat les diferents confraries ja havien procedit a treure a l’exterior del temple els altres tres passos que la formen. La processó l’encapçala el Natzarè, i darrera d’aquesta imatge és on se situa el portant de la creu amb el Sant Crist.


Les dues darreres imatges de la processó són el Crist Jacent –l’única figura que no es carrega a pes, ja que disposa d’un sistema de rodetes per la gran embergadura de la imatge-, i finalment tanca la comitiva la Dolorosa. Com és habitual, al llarg del recorregut de la processó s’hi van aplegar centenars de persones, a banda de la multitud de penitents i fidels que van acompanyar cada pas al seu darrera.


Altres ingredients que van formar part de la Processó Penitencial del Sant Crist de Blanes van ser els membres de la Capella Santa Cecília, que es van situar darrera del pas del Natzarè per interpretar peces religioses, entre elles la del Miserere, que va escriure el blanenc d’adopció Mossèn Joan Batlle. Enguany tampoc no va faltar la música de la Banda del Col·legi Santa Maria, que està celebrant precisament els seus 50 anys de vida. La processó va fer el mateix recorregut que ha enfilat aquests darrers anys: va baixar pel Carrer Nou, va seguir pel Carrer Ample, Passeig de Dintre, Carrer Muralla, Carrer Raval, Plaça Mossèn Joan Quer i tornada a la Plaça de l’Església per entrar de nou a la parròquia.
Data de realització: 04/07/2015 | Data de la darrera actualització: 04/09/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300