Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple aprova diverses accions per aturar l'incivisme a Els Pins i La Plantera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/01/2015 10:24:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VermellTEl ple aprova diverses accions per aturar l'incivisme a Els Pins i La Plantera, Escut Vermell TallatEl ple aprova diverses accions per aturar l'incivisme a Els Pins i La Plantera

L’acord inclou que l’Ajuntament incrementi els efectius de la Policia Local, així com diverses peticions adreçades a la Generalitat i l’Estat espanyol

El ple municipal celebrat ahir al vespre va aprovar que s’endeguin diverses accions per fer front a les molèsties generades per l’activitat lúdica a la zona d’oci dels Pins i La Plantera. El tema va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics, i inclou sis punts bàsics relacionats amb els empresaris d’oci nocturn, l’ajuntament, la Generalitat i l’Estat espanyol.

Als responsables dels locals se’ls demana que estableixin mesures per minimitzar els efectes d’incivisme i altres conseqüències que generen els seus clients en el seu entorn. Com a toc d’atenció, el text aprovat a la sessió plenària inclou l’advertència que, de seguir la situació actual, l’Ajuntament es reserva la possibilitat de reduir l’horari de tancament. En aquest sentit, el compromís del consistori és que, dins del marc jurídic competencial i de la Regla de Despesa legalment establerta, incrementi paulatinament els efectius de la Policia Local. Aquesta mesura s’ha acordat després que, des de fa unes quantes setmanes, ja s’han estat autoritzant bosses d’hores afegides per incrementar la presència d’efectius d’aquest cos de seguretat els caps de setmana.


Ple Municipal 30 d'Abril 2015
Altres tres punts són sengles peticions que s’adrecen a la Conselleria d’Interior de la Generalitat: que incrementi els agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes; que hi hagi una presència permanent de dotacions policials els dies i hores on es prevegi una concentració important de persones a la zona lúdica; i que controli les principals estacions de trens d’origen de les persones que venen a Blanes. Aquesta darrera qüestió es demana que es faci en col·laboració amb el gestor ferroviari, per evitar que es pugi al tren sense bitllet i/o amb objectes o substàncies prohibides.

Per últim, una altra de les demandes està dirigida al Ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques, a qui se li demana la modificació de la legislació necessària per permetre que els ajuntaments puguin regular aquesta problemàtica des d’un punt de vista fiscal. Es tractaria d’incloure noves possibilitats de finançament mitjançant les ordenances fiscals amb taxes/preus públics o impostos per cobrir l’increment extraordinari de despeses de vigilància, control, seguretat ciutadana i de neteja que provoquen determinades activitats lúdiques.

Resta de punts de l’ordre del dia del ple

El primer punt de la sessió que es va sotmetre a votació va ser el Compte General de 2014, que van aprovar PSC i PPC, mentre que EUiA-ICV i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, van votar-hi en contra i CiU es va abstenir. El següent tema, diverses adjudicacions imposades pel Reglament General de Recaptació, es va aprovar per unanimitat.


El ple també va aprovar amb els vots a favor de tots els grups (PSC, CiU i PPC) excepte l’abstenció d’EUiA-ICV i el vot en contra de la regidora no adscrita, incrementar el límit de l’import màxim d’execució de les obres del carrer Colom de 2’5 M€ als 2’9 M€ per diversos imprevistos. Per contra, els dos següents punts a l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat: nomenar Passatge de Francesc Macià a un carreró sense sortida del barri dels Pins i l’avantprojecte del nou reglament de la Biblioteca Comarcal. El què havia de ser el penúltim tema de la sessió, la modificació de la plantilla i de la relació de tots els llocs de treball de l’ajuntament, va quedar sobre la taula.


Val a dir que el ple municipal celebrat ahir dijous ha estat l’últim de contingut d’aquest mandat. La propera sessió tindrà lloc després de les eleccions, el 10 de juny, i al seu final es lliurarà la Font Gòtica, el màxim guardó de l’Ajuntament de Blanes, a tots els regidors i regidores que no repeteixin en el proper mandat. Tres dies més tard, el dissabte 13 de juny al matí, tindrà lloc el Ple de Constitució del futur consistori, que escollirà el nou alcalde de Blanes.Data de realització: 05/01/2015 | Data de la darrera actualització: 05/01/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300