Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 5è Birrasana supera les expectatives i rep més de 15.000 visitants en tres dies


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/03/2015 02:35:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 5è Birrasana supera les expectatives i rep més de 15.000 visitants en tres dies

El Festival de Cervesa Artesana de Blanes ha venut més de 7.000 gots per fer els tastos de les 127 varietats de productes que han ofert 27 empreses nacionals, estatals i internacionals

El 5è Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes que s’ha estat celebrant a Blanes durant els darrers tres dies, de l’1 al 3 de maig, ha estat la millor edició de les que s’han celebrat fins ara en aquesta població de la Costa Brava. Així ho confirmen les xifres assolides, tal i com explicaven avui al migdia els organitzadors –l’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament de Blanes- poc abans de tancar l’activitat, a les tres de la tarda.


5è Birrasana 2015 - Fotografies: Quim Llorens
I és que enguany s’han superat del tot les expectatives previstes –fixades inicialment en 12.000 visitants-, amb més de 15.000 persones que durant tres dies han passat pel recinte allotjat al Passeig de Mar. Els dos primers dies del festival, en què l’horari s’ha allargat des de 2/4 de 12 del matí fins a les 2 de la matinada, l’afluència ha estat constant, amb una concurrència que barrejava tant famílies senceres -sobretot en horari matinal i primera hora de la tarda-, públic jove –especialment a les dues nits, quan hi ha hagut concerts en directe-, així com gent gran que també ha aprofitat per acostar-s’hi.


Organització del Festival: Kevin, Gregori, Pep i Gerard
Segons els organitzadors, bona part de l’èxit assolit en aquesta cinquena edició es deu principalment a dos canvis respecte els anys anteriors: els dies de celebració i el format de muntatge. Enguany s’ha optat per avançar l’esdeveniment respecte al 2014 –quan es va celebrar pels volts de la revetlla de Sant Joan, al juny-, i això ha fet que els visitants no hagin esperat a anar primer a la platja i després passar-se pel Birrasana.


Pel que fa al tema del format, s’ha integrat sota la mateixa carpa que ja va ser la principal novetat de l’any passat tota la oferta del festival, en un espai que ocupava 1.200 m2, al Passeig de Mar. D’aquesta manera, al estar recollit sota un mateix indret l’oferta de les cerveses, les taules i cadires per seure i degustar-les i menjar, i l’escenari per les actuacions, els visitants no havien de sortir fora del recinte per seguir gaudint de l’ambient del festival.


Aquest caliu que s’ha respirat al llarg de tres dies ha estat especialment intens durant les nits de divendres i dissabte. Això és perquè en aquesta cinquena edició s’han recuperat les actuacions en directe amb sengles concerts nocturns, on s’ha apostat per promocionar grups molt potents i que van connectar de seguida amb el públic. Divendres van actuar Booz and Dukes i Gadjo, mentre que dissabte va ser el torn d’Elephant Step i Les Tietes Queques.

Més de 7.000 gots a preus més populars

Una de les proves de l’èxit assolit al 5è Birrasana han estat els més de 7.000 gots que s’han venut, enguany a preus més populars que al 2014. D’aquesta manera, si l’any passat el pack d’un got per fer els tastos acompanyat de la guia amb informació i el llistat de les empreses cerveseres i un penja-gots costava 3’5 €, aquest 2015 per 2’5 € es donava el mateix got, la guia i una calcomania amb el logo del festival que ha estat especialment ben rebuda per la concurrència.


El got que es venia era el requisit indispensable per poder tastar qualsevol de les 127 varietats de cerveses que han ofert 27 empreses cerveseres provinents d’arreu de Catalunya, l’Estat espanyol i Europa. En aquest darrer sentit, la novetat d’aquesta cinquena edició ha estat la presència de dues cerveseres hongareses: la Csupor Beer i la Legenda Brewery. També han participat empreses de França (Brasserie du Haut Buëch BHB), Itàlia (Free Lions Brewery) i Alemanya (Freigeist Bierkultur / The Monarchy).

Pel que fa a la representació catalana, a banda de les blanenques Cerveses Popaire i Cervesa Marina, també hi havia Biir (Argentona), Espiga (Sant Llorenç d’Hortons), Garage Beer Co (Barcelona), Guineu (Valls de Torruella), Cerveses La Pirata (Súria), Cervesa del Montseny (Sant Miquel de Balenyà), Quer Cervesera del Berguedà (Berga), Segarreta (Sant Llorenç d’Hortons), La Selvaseria (Vidreres), Tro Ales (Barcelona) i Vicbrewery (Vic). Completaven l’oferta empreses provinents de Guadalajara, Xixón (Astúries), Leganès (Madrid), Toledo, Vitòria-Gasteiz (Euskal Herria), Almeria, i Oiartzun (Guipúscoa).

Seminari professional de Llúpols i Llevats

Un altre al·licient que ha consolidat el caràcter exclusiu i qualitatiu que se li ha volgut donar enguany al Birrasana ha estat la celebració d’un seminari professional per a responsables d’empreses cerveseres i experts d’aquest sector. El seminari, que va tenir lloc dissabte al migdia, va aplegar 23 assistents i va ser valorat molt positivament per tots els assistents. La major part eren representants de les empreses que participaven al Birrasana, així com cervesers amateurs i especialitzats que es van desplaçar especialment a Blanes per assistir-hi.


La jornada tècnica la van impartir les empreses Simply Hops (Gran Bretanya) i White Labs (San Diego, Estats Units), especialitzades en els components bàsics de la cervesa artesana. Així, Simply Hops va impartir els seus coneixements sobre llúpuls, la principal clau per a l’èxit d’una cervesa artesana, i White Labs va tractar sobre la fermentació, un procés també indispensable per fer un producte de qualitat i apreciat pels paladars més exigents. El seminari es va allargar durant quatre hores, i es va allotjar a l’Ajuntament de Blanes.

Data de realització: 05/03/2015 | Data de la darrera actualització: 05/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300