Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Conferència del Cercle Català de Negocis a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/05/2015 06:18:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Conferència del Cercle Català de Negocis a Blanes

Organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, la xerrada va tractar sobre l’atur, les pensions i les oportunitats econòmiques en una Catalunya independent

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar dilluns al vespre una xerrada organitzada per l’ANC amb la col·laboració del CCN, el Cercle Català de Negocis. El seu secretari, Jordi Millà, es va encarregar de centrar les qüestions bàsiques del contingut de la conferència, que es presentava sota el títol Atur, pensions i oportunitats econòmiques en una Catalunya independent. La xerrada va comptar amb la participació del membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Joaquim Llorens, així com amb la secretària i la tresorera de l’Assemblea Territorial de Blanes, Mireia Maeso i Pilar Berga respectivament.


Conferència del CCN, Cercle Català de Negocis
Segons Jordi Millà, la base que donava contingut al títol de la xerrada és que Espanya i Catalunya tenen models econòmics diferents, un plantejament que va recolzar a través de diversos exemples. Un d’ells va ser que mentre que el primer tren que es va fer a l’estat espanyol, a Catalunya, va ser l’any 1848 entre Barcelona i Mataró per unir centres productius i oportunitats de creixement, a Madrid la primera xarxa ferroviària es va posar en marxa l’any 1862 per unir les residències on s’havia de desplaçar la reina Isabel II.

En l’actualitat, el 99’2% de les empreses que hi ha a Catalunya tenen menys de 55 treballadors, per la qual cosa seria necessari que hi haguessin més lleis per ajudar les PIMES enlloc de les que s’estan recolzant a Madrid, per afavorir l’IBEX 35. El secretari del CCN va defensar la idea que, millorant les infraestructures ferroviàries i portuàries del territori, Catalunya podria esdevenir en el motor del sud d’Europa, ja que el trànsit de mercaderies passaria necessàriament per aquí.


Jordi Millà, secretari del CCN, ponent de la conferència
Respecte les tres qüestions que, segons les enquestes, preocupen més a la ciutadania –l’atur, la corrupció i el cobrament de les pensions- va tancar la xerrada fent referència a una sèrie de xifres relacionades amb el segon tema. Entre el 1984 i el 2013, hi ha hagut 534 casos de corrupció amb sentències judicials fermes que afecten totes les autonomies de l’estat espanyol. Amb tot, mentre que alguns mitjans de comunicació –ABC, La Razón i El Mundo, principalment- s’entesten a presentar Catalunya com el territori on hi ha més casos de corrupció, amb les xifres a la mà es pot comprovar que no és així, ja que és a Andalusia i a Galícia on n’hi ha més.

Per tancar la conferència, va presentar dues altres xifres prou entenedores per sí mateixes. A l’Estat espanyol la Llei d’Enjudiciament Criminal conserva la figura de l’aforat per a parlamentaris i membres de governs, i suposa una protecció addicional respecte a la de la resta de la ciutadania perquè estableix que un mateix delicte sigui jutjat per un tribunal superior si l’ha comès una persona que està aforada. A la immensa majoria de països europeus no es compta actualment amb cap persona aforada: a Alemanya i a la Gran Bretanya hi ha 0 aforats –ni tan sols la reina compta amb aquest privilegi-, a Portugal n’hi ha 1 i a França 21, però a l’Estat espanyol la xifra puja actualment a les 17.621 persones.


L’altra dada que va donar a conèixer va ser que entre el 1984 i el 2012 a l’Estat espanyol s’han donat més d’11.000 indults, la qual cosa significaria que n’hi ha hagut 2’5 per cada dia feiner. Per aquest motiu, el ponent va concloure que el problema en el tema de la corrupció no és tant el delicte en sí, sinó la impunitat amb què s’està tractant determinades persones. Al terme de la conferència, es va obrir un animat torn obert de preguntes des del públic que va fer que l’acte, que s’havia encetat a ¼ de 8, finalitzés a ¾ de 9 de la nit.

El proper dissabte, 9 de maig, l’Assemblea Territorial de l’ANC a Blanes celebrarà les eleccions per escollir els nous membres del Secretariat Nacional. Per exercir el seu dret a vot, els membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana podran fer-ho de 9 a 13 h, al Casal La Cooperativa.
Data de realització: 05/05/2015 | Data de la darrera actualització: 05/06/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300