Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bloguers internacionals i especialitzats en turisme familiar i viatges han visitat Blanes aquests dies


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/06/2015 10:18:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bloguers internacionals i especialitzats en turisme familiar i viatges han visitat Blanes aquests dies

Dues de les visites les han fet participants del congrés internacional TBEX Costa Brava Catalunya, i la tercera una de les fundadores de “Mamma Proof”, guies per a pares inquiets

Coincidint amb el pont de principis d’aquest mes de maig, Blanes ha registrat una notable presència de visitants que s’han acostat a aquest municipi de la Costa Brava per gaudir dels nombrosos atractius amb què compta. Entre aquests visitants, cal destacar la presència de bloguers internacionals i especialitzats en turisme familiar i viatges.


Visites Bloguers a Blanes
En el marc del congrés TBEX Costa Brava Catalunya 2015, l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han organitzat diversos programes de descoberta de les comarques gironines per alguns dels bloguers internacionals més importants del món. L’objectiu ha estat donar-los a conèixer el territori per promocionar-lo a través dels seus blogs, esdevenint així importants prescriptors de l’oferta turística que ofereixen aquestes destinacions.

Els atractius de Blanes per a bloguers internacionals

A Blanes s’han fet dos Blogtrips, comptant amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament. Diumenge passat es va fer la primera visita amb participants del TBEX Costa Brava Catalunya 2015, que provenien majoritàriament dels Estats Units i Alemanya. El primer lloc d’aturada va ser el Jardí Botànic Marimurtra, on van conèixer els principals atractius amb què d’aquest museu natural a l’aire lliure.


Durant el seu recorregut pel jardí van aprofitar per fer nombroses fotografies i gravacions en àudio i vídeo que incorporaran als seus blogs i xarxes socials de l’àmbit dels viatges, els més influents del món que estan concentrats en el TBEX Costa Brava Catalunya 2015. Per fer un petit descans durant el recorregut se’ls va oferir una copa de cava català, servit en un dels indrets més emblemàtics d’aquet paratge: el mirador on hi ha el Templet de Linné.Després, la visita a la vila va continuar a la façana marítima, i el seu darrer punt d’aturada els va dur al Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana que s’ha estat celebrant de l’1 al 3 de maig. Els organitzadors els van reservar un espai perquè, mentre dinaven, poguessin tastar qualsevol de les 127 varietats de cervesa que presentaven les 26 empreses cerveseres participants. L’animat i cordial ambient que van trobars-s’hi va propiciar que que bona part dels participants del blogtrip anunciessin que no tornarien a Lloret amb el transport que s’havia posat a la seva disposició, quedant-se al festival una bona estona més.


Blanes potencia la destinació de Turisme Familiar

D’altra banda, la segona visita que s’ha fet a Blanes en el marc del TBEX va tenir lloc aquest passat dilluns. Dues famílies de bloguers –una d’Estats Units i l’altra d’Austràlia- van iniciar el seu recorregut a la Roca de Sa Palomera, on se’ls va explicar que comença la Costa Brava. El què va agradar particularment a la canalla -2 nens i 1 nena de 8 i 10 anys- va ser saber que des d’aquesta platja es llencen els efectes pirotècnics del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.


També se’ls va convidar a pujar fins al cim de Sa Palomera, on hi ha una espectacular vista de la façana marítima de la vila, des del Port fins la punta del Delta del riu Tordera. Donat que entre els visitants s’hi comptaven infants, se’ls va proposar que participessin en una gimcana de Blanes, un joc que consisteix en contestar diverses qüestions sobre els atractius naturals i monumentals de la vila.


Una de les aturades especialment apreciades pels visitants va ser el Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, on van poder tastar i gaudir dels productes de temporada, particularment de les fruites. En una d’aquestes parades –la de Mas Martí- la seva responsable, la Mercè, va obsequiar amb un ram de flors totes les dones que formaven part de la visita, guies incloses.


Xavi Marina, ambaixador esportiu de Blanes

La següent aturada es va fer a la platja, on els esperava una altra sorpresa fora de programa. Inicialment el què s’havia explicat als visitants és que farien un picnic a la platja per reposar forces de cara a la segona part del recorregut. El què no sabien era que, per amenitzar l’esmorzar, van poder comptar amb la presència de l’esportista blanenc Xavi Marina, que els va narrar de primera mà les seves aventures com a corredor d’ultra fons arreu del món.


La seva darrera experiència més destacada la va assolir fa tres mesos, quan va guanyar la Cursa Ultra Rovaniemi 150 al Cercle Polar Àrtic. Al llarg d’aquests anys, Xavi Marina ha participat en proves que l’han dut pràcticament a tots els continents del planeta: des del Perú fins a Jerusalem, passant pel Marroc, Xile, Brasil, Namíbia, la Índia, Costa Rica i Portugal, entre d’altres.

La visita dels bloguers va continuar a la zona portuària i al Jardí Botànic Marimurtra. Finalment, la descoberta de Blanes es va tancant completant el seu coneixement de la gastronomia gironina amb un dinar al Restaurant El Ventall, on van tastar la cuina d’essència més mediterrània.

Visita de “Mamma Proof”, que promou guies per a pares inquiets

Al marge del congrés TBEX, Blanes també va rebre divendres passat la visita de la família fundadora de Mamma Proff, que va néixer com un moviment social i que actualment promou guies de diversos indrets perquè puguin gaudir-los tots els membres d’una família, sigui quina sigui la seva edat. Presentada com una guia per a pares inquiets, fins al moment ja n’han editat de dues ciutats: Barcelona i Madrid, en forma de publicació, així com a través d’Internet i les xarxes socials.


Mamma Proff també és l’organització que lidera la xarxa CFW, Ciutats Family Welcome que inclou ciutats que siguin especialment atentes amb les famílies i que promoguin els seus valors. Durant la seva visita a Blanes, els representants de Mamma Proof van ser obsequiats amb una sorpresa prou especial: poder endur-se una petita mostra de la reposteria que es pot adquirir en un dels comerços centenaris de Blanes, la Pastisseria Orench.
Data de realització: 05/06/2015 | Data de la darrera actualització: 05/06/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300