Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Inauguració Oficial de la 22a Mostra de Teatre dels Instituts Gironins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/07/2015 04:23:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Inauguració Oficial de la 22a Mostra de Teatre dels Instituts Gironins

Aquest dijous s’han fet els parlaments inaugurals i una recepció pels alumnes que participen a la trobada, que culminarà aquest divendres amb les darreres obres

El migdia d’avui dijous ha tingut lloc al Teatre de Blanes la inauguració oficial de la 22a Mostra de Teatre d’Instituts Públics de les Comarques Gironines, que s’ha encetat amb diversos parlaments a càrrec de les autoritats assistents. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó; el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot; així com els membres del Seminari de Professors de Teatre que organitzen la mostra, Joan Puig i Mercè Torroella, han encapçalat l’acte, que també ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo.


Inauguració Oficial 22a Mostra de Teatre d'Instituts Públics
Joan Puig ha agraït a totes les institucions i entitats que han col·laborat perquè, un any més, la mostra hagi estat possible, i ha felicitat especialment Bernat Masias i Bruns, alumne de l’Institut Rafael Campalans d’Anglès, guanyador del Concurs de Cartells per triar el què il·lustra enguany la Mostra de Teatre. Per la seva banda Mercè Torroella, qui és també directora de l’Institut Serrallarga, ha explicat que la trobada és una manera de fer teatre molt diferent al què és habitual, ja que no és competitiva i a més els participants són actors i espectadors a l’hora.


Joan Puig, director i coordinador de la Mostra
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament ha elogiat la iniciativa d’organitzar aquest esdeveniment, ja que tots els instituts que treballen les arts teatrals contribueixen a que els seus alumnes tinguin un complement molt important en la seva formació. Segons Albert Bayot, d’aquesta manera els estudiants aprenen a ser actors i espectadors a l’hora, aplicable en un sentit profund a l’actitud que es pot triar tenir en la vida.


Recepció al vestíbul del Teatre de Blanes
Per últim, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha enllaçat amb aquest fil argumental i el dibuix que es reprodueix al cartell de la mostra –al·lusiva al conegut monòleg del Hamlet de Shakespeare, Ser o No Ser- recordant que a la vida tothom ha de triar ser o no ser actiu. Per això, ha elogiat els alumnes que participen en la mostra, ja que si és més fàcil ser espectador, ells en canvi han triat ser actius i actuar. Després del torn de parlaments, s’ha ofert un refrigeri a tots els participants en el vestíbul del Teatre.


Alina, Gemma, Paula i Lucía amb Ma Pilar Imbert
La jornada d’aquest dijous s’ha encetat amb tres representacions que s’han allotjat al Teatre i a l’Esbarjo Parroquial. Els grups dels instituts Ridaura de Castell-Platja d’Aro, Castell d’Estela d’Amer i Josep Brugulat de Banyoles han ofert les obres Una història d’amor; Realitat o ficció?; i La calma després de la tempesta, respectivament. La sessió matinal abans que tingués lloc l’acte oficial també ha inclòs una breu actuació a càrrec d’un grup d’alumnes de l’Institut Serrallarga, que han ofert diversos balls que els ha ajudat a arranjar Maria Pilar Imbert.


"L'òpera de cinc euros i tres cèntims" - INS Serrallarga
Ahir dimecres la mostra es va cloure a la nit amb l’obra titulada L’òpera de cinc euros i tres cèntims, a càrrec del grup d’alumnes de l’Institut Serrallarga. Dirigida per Anna González, i comptant amb el suport del professor de música Jordi Molina, es tractava d’una clàssica comèdia d’embolics on una típica família castellana viu paral·lelament al què passa a través de la petita pantalla. Com en tota peça de vodevil que s’apreciï, no hi faltava cap estereotip: una filla enamorada i el seu xicot, les seves amigues, una senyora de la neteja francesa, un xinès.... Això per no parlar de l’actor que encarnava el paper de la mare de la protagonista amb una espectacular perruca rossa i una manera de comportar-se que recordava les pel·lícules més hilarants d’Almodóvar, i que des del principi fins al final va acaparar l’atenció del públic assistent.


Demà divendres la mostra es tancarà amb cinc representacions més. Al matí l’Institut Santiago Sobrequés de Girona ofereix Coses de Nens; l’Institut de Santa Coloma de Farners Al voltant del foc; i l’Institut Abat Oliba de Ripoll Com ens hem de veure, noies. La darrera obra es farà a la tarda i anirà a càrrec de l’Institut de Celrà, que presenta la peça Al final del bar. Tot seguit, es farà el lliurament d’obsequis i la clausura.


Els actors i actrius amb la directora de l'obra, Anna GonzálezData de realització: 05/07/2015 | Data de la darrera actualització: 05/07/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300