Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

XXXVI Roda d’Esbarts Catalònia a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2015 04:43:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraXXXVI Roda d’Esbarts Catalònia a Blanes

Organitzada per l’Esbart Joaquim Ruyra, van participar-hi quatre grups de dansa, i ha estat el primer acte que s’ha fet al nou espai del costat de l’antic pavelló, a la Plaça dels Països Catalans

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes va celebrar dissabte passat la 36a edició de la Roda d’Esbarts Catalònia, un esdeveniment que any rere any suposa una nova oportunitat per poder veure en viu i en directe un bon recull de danses tradicionals catalanes, així com algunes novetats. En aquesta ocasió, a banda dels diferents grups de dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra, també van participar l’Esbart Dansaire de Calafell, l’Esbart Montsoriu de Sant Feliu de Buixalleu i Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol.


Grup Infantil Esbart Joaquim Ruyra
Segons Marc Coll, coordinador de l’Escola de Dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra, la Roda d’Esbarts Catalònia és una bona i qualitativa manera de poder garantir el futur d’aquestes entitats, que participen amb les seves colles infantils i juvenils: “L’objectiu principal és que els nens i nenes adquireixin experiència, que trepitgin l’escenari. Es tracta, en definitiva, de sembrar futur”. La Roda d’Esbarts es fa en tres o quatres poblacions d’arreu de Catalunya, aplegant un total de 33 esbarts, i tot plegat culmina amb una cloenda que cada any es fa en un poble diferent.


Grup Juvenil Esbart Joaquim Ruyra
La majoria de danses que s’ofereixen en aquest tipus d’espectacles són molt tradicionals, tot i que hi ha algun esbart que també introdueix novetats, ja que ballen amb la música d’instruments que no són de cobles permanents, com per exemple una bateria o un baix elèctric. Altres innovacions que s’estan introduint és que les cançons que es trien per ballar són de grups d’actualitat, com així va fer dissabte passat a Blanes l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol, que va dansar al ritme de la peça El Rock dels Catarres.

Primer espectacle al nou espai del costat de l’antic pavelló

Al marge del què va ser estrictament el contingut de l’espectacle, cal dir que dissabte passat hi va haver un element afegit que el va fer encara més singular. Això és perquè es tractava del primer acte públic que s’emplaçava en aquest nou espai que s’ha habilitat al costat de l’antic pavelló d’esports, a la Plaça dels Països Catalans.


Als membres de l’esbart els va fer especial il·lusió poder dir que estrenaven aquest indret, ja que des de fa uns anys assagen a l’antic pavelló d’esports. Al llarg de gairebé una hora i mitja d’espectacle, el públic va poder gaudir de diverses peces tradicionals, interpretades per petits i grans.


En el cas de Blanes, es van oferir un total de sis danses: Indiot, Jan Petit, Ball del rogle, Síntesi de la Disfressada de Corbera de Llobregat, Ball de Sant Corneli, Entrellissada del Rosselló. Altres balls que també es van fer van ser Farandola provençal, Polca de Santa Maria de Palautordera, Ball de Festeig, i el Ball de Ballestes, entre d’altres.

Data de realització: 05/11/2015 | Data de la darrera actualització: 05/11/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300