Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El karateka blanenc Fernando López, distingit amb el Sisè Dan Internacional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2015 10:26:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El karateka blanenc Fernando López, distingit amb el Sisè Dan Internacional

Alumnes i exalumnes, així com companys de l’esportista li van retre un sentit homenatge en motiu d’haver rebut aquest reconeixement internacional, molt difícil d’aconseguir

Diuen que la constància és una de les virtuts que permet arribar a assolir qualsevol cosa que ens proposem, tot i que també és cert que per aconseguir-ho, també és necessari tenir una bona base. Aquests ingredients, acompanyats d’una preparació física adequada, han permès a Fernando López Corregidor, instructor en cap del Club Karate Do Blanes, haver estat distingit amb la graduació del Sisè Dan, un reconeixement que s’atorga a nivell internacional.


Acte reconeixement a Fernando López - Foto: Miguel Gallego
El concedeix la ISKA (International Shotokan Karate-Do Academy: Associació de Karate-Do Tradicional Japonès), un dels principals organismes internacionals amb seu a l’Estat espanyol que regula el Karate. Fins al 5è Dan cal presentar-se a exàmens físics, mentre que el 6è Dan és un nivell que ja requereix que, per ser atorgat, es puguin acreditar diversos mèrits per part del karateka.

L’ISKA presenta el currículum de l’aspirant a obtenir aquest mèrit a la WUKF (Unió Mundial de Federacions de Karate Do), que és qui finalment avalua si se li atorga o no en funció de la seva trajectòria. Val a dir que, per poder passar del 5è al 6è Dan han de passar, com a mínim, 8 anys i comptar amb 30 anys de pràctica de kàrate reconeguts. Per tant, cal estar en actiu i demostrar que es tenen tota una sèrie de mèrits que acrediten que la persona està per i per a el Kàrate.


Autor Fotografia: Yeyo García
Per això, segons Fernando López Corregidor, el fet d’haver pogut aconseguir aquesta distinció és una recompensa que culmina moltes hores dedicat a aquest esport que porta afegida tota una filosofia de vida. Així ho explica el karateka: “Per a mi és una recompensa, pràcticament és el millor, el més gran que em podria haver passat en les arts marcials. A partir del 6è Dan estàs en un grup exclusiu, entres en una categoria superior dins del món del karate”.

A banda de la seva dedicació i expertesa en aquesta art marcial, Fernando López també és un reconegut alpinista que està fent realitat un somni molt personal: cobrir els 100 cims més emblemàtics d’arreu de Catalunya de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i de l’ICGC (Institut Cartogràfic Geològic de Catalunya). Això, després que fins al moment ja ha conquerit més de 300 pics del país, alguns dels quals ha cobert en més d’una ocasió.

Acte de Reconeixement dels alumnes i exalumnes

La distinció obtinguda per Fernando López no cal dir que ha estat molt ben rebuda pels seus amics i companys, i especialment pels seus alumnes i exalumnes de cinturó negre, que van decidir donar-li una sorpresa. Ho van fer a la sala d’arts marcials de la Ciutat Esportiva Blanes, on practiquen habitualment els membres del Club Karate Do.


Val a dir que al llarg dels més de 30 anys que ja fa que Fernando López Corregidor entrena els karateques del club, hi ha hagut 35 alumnes que han arribat a poder obtenir el cinturó negre gràcies a les seves lliçons. Bona part d’aquests exalumnes, al costat dels 40 que actualment s’entrenen al Club Karate Do, van assistir a l’acte d’homenatge que va quedar centrat en un entrenament que va presidir, lògicament, el flamant nou 6è Dan.


Autor Fotografia: Felipe Lozano
Una de les parts més emotives amb què va comptar la vetllada va ser quan els més joves de l’entitat van lliurar a l’homenatjat una placa commemorativa per recordar la distinció amb què ha estat guardonat com a màxim reconeixement a la seva constància i vàlua. I és que a l’hora d’atorgar-li la graduació de Sisè Dan la ISKA, per sobre dels aspectes tècnics i físics, ha valorat principalment la trajectòria professional i la dedicació en pro del karate tradicional que ha demostrat Fernando López Corregidor.

Data de realització: 05/12/2015 | Data de la darrera actualització: 05/12/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300