Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alumne de l’INS S’Agulla Adrià Frigola, guardonat amb el Premi Recerca Jove de la Generalitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2015 05:26:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alumne de l’INS S’Agulla Adrià Frigola, guardonat amb el Premi Recerca Jove de la Generalitat

El premi, dotat amb 750 euros, és per reconèixer i fomentar l’esperit científic del jovent, i li ha estat atorgat pel seu treball de recerca sobre el motor Stirling

El passat mes d’abril el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va lliurar al jove estudiant de Blanes Adrià Frigola Racero un dels Premis Recerca Jove per Fomentar l’Esperit Científic del Jovent. Els guardons estan dotats amb 750 euros, i en aquest cas se li ha atorgat pel seu treball de recerca sobre El motor Stirling, que va realitzar mentre cursava el segon de batxillerat a l’Institut S’Agulla de Blanes el curs 2013-2014.


Fotografies: Institut S'Agulla
Adrià Frigola ha estat alumne de l’institut blanenc durant sis anys, durant els quals va fer l’ESO i el Batxillerat de la modalitat tecnològica. Actualment està estudiant el Grau en Enginyeria Química a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Des de l’any 1982, la Generalitat de Catalunya lliura aquests premis a l’alumnat de Batxillerat i de Formació Professional. Fins la 2010 s’anomenaven Premis CIRIT, i són els més prestigiosos que lliura el govern català a treballs fets per l’alumnat d’ensenyament no universitari.


El treball de recerca que ha estat guardonat va tenir dos principals objectius. D’una banda, entendre les bases del funcionament del motor Stirling i investigar diferents aspectes del mateix: els seus components, les aplicacions i els seus avantatges, principalment. D’altra banda, l’alumne també va construir un motor Stirling representant visualment la seva mecànica per determinar quins requisits essencials ha de complir perquè el seu funcionament sigui el correcte.

L’objectiu dels Premis Recerca Jove que atorga la Generalitat és recompensar l’esforç d’alumnes de segon cicle d’educació secundària obligatòria (ESO) i d’alumnes d’educació postobligatòria (Batxillerats i Cicles Formatius de Grau mitjà i superior) que, sota la tutela dels professors i professores, duguin a terme un treball de recerca. L’estudi ha de ser redactat en llengua catalana i ha de permetre aplicar els coneixements propis del seu curs al desenvolupament, així com la interpretació de projectes de recerca.
Data de realització: 05/12/2015 | Data de la darrera actualització: 05/12/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300