Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Banderes Blaves onejaran de nou a les platges i al Port del Club Vela aquest estiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/15/2015 11:57:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Banderes Blaves onejaran de nou a les platges i al Port del Club Vela aquest estiu

Enguany Blanes també ha estat guardonada en l’apartat de distincions temàtiques, pel trencament de les barreres arquitectòniques a les platges

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports d’arreu de l’estat espanyol. Catalunya ha obtingut enguany 114 distincions per a 89 platges i 25 ports. Les platges de comarques gironines són les que han registrat un major increment de guardons, ja que n’ha guanyat tres més i n’ha passat a tenir un total de 31. Els ports d’aquest territori també han guanyat una distinció i passen a tenir-ne 9.


A Blanes, les tres platges que ja porten molts anys obtenint la Bandera Blava han tornat revalidar aquest guardó. Es tracta de les platges de Blanes, S’Abanell i Cala Bona. Per la seva banda, el port del Club Vela també ha revalidat la distinció obtinguda en anteriors ocasions. Catalunya (89) és el tercer territori de l’estat espanyol amb més banderes blaves a les platges per darrere de Galícia (131) i del País Valencià (120), i se situa per davant d’Andalusia (78), de Balears (57) i de Canàries (41).

Distinció per a Blanes en l’atenció a les persones amb necessitats especials

Enguany, a més a més, Blanes ha estat guardonada en l’apartat de reconeixements temàtics pel trencament de les barreres arquitectòniques i l’atenció a les persones amb necessitats especials. L’any 2013 el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes va posar en marxa una nova zona adaptada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda i discapacitats a la platja del centre de Blanes, a tocar del lloc de socors que hi ha al costat del Club Vela Blanes, a banda dels serveis que ja estaven en marxa a la resta de zones.


Zona adaptada Platja Blanes Centre
En aquest sentit, cal destacar la cadira amfíbia que hi ha des de fa molts anys al lloc de socors de S’Abanell, a càrrec dels efectius del Servei de Vigilància i Socorrisme de Protecció Civil, perquè la utilitzin les persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’un servei força utilitzat ja que, tal i com expliquen els mateixos usuaris, que valoren molt positivament l’experiència de poder anar a mar obert.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) lliuren aquestes distincions a aquells platges, clubs nàutics i ports esportius que superen diverses condicions. Es tracta de superar els seus exàmens de condicions higièniques, seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, atenció a les persones amb discapacitat i l’oferta complementària i educativa, entre d’altres.

Les banderes blaves estan reconegudes a nivell internacional. El seu objectiu és valorar i premiar la gestió ambiental, així com la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i educació ambiental que s’hi fa. Per últim, tanmateix, s’exigeix als municipis que mantinguin les platges una qualitat excel·lent del medi natural. L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió a les zones de bany, així com les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners.


Data de realització: 05/15/2015 | Data de la darrera actualització: 05/15/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300