Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Debat Electoral a l’Institut Sa Palomera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/15/2015 05:09:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Debat Electoral a l’Institut Sa Palomera

Els caps de llista de les forces polítiques que concorren a les municipals del 24 de maig s’han sotmès a les preguntes que els han fet els alumnes durant gairebé dues hores

Prop de 250 persones han omplert avui al migdia el gimnàs de l’Institut Sa Palomera per assistir al debat amb els caps de llista de les forces polítiques que concorren a les eleccions municipals del 24 de maig. Aquesta és la segona vegada que el centre blanenc organitza l’experiència, després que ja ho va fer en els anteriors comicis del 2011.


Debat Electoral a l'Institut Sa Palomera
Igual que en aquella ocasió, qui s’ha encarregat de moderar el debat ha estat el periodista blanenc Jordi Alum, que abans que res s’ha encarregat de presentar els candidats: Miquel Lupiáñez (PSC), Quim Torrecillas (CiU), Joan Salmeron (EUiA-ICV-Pirates de Blanes), Salvador Tordera (PP), Jaume Pujadas (CUP), Àngel Canosa (ERC), Sergio Atalaya (Ciutadans), i Jordi Urgell (Batega per Blanes). Per la seva banda Anselm Ramos, cap de llista del PDB-PROA, la novena força que també es presenta aquest 2015, ha excusat la seva presència.


Per trencar el gel, a mesura que anava presentant els candidats, el moderador els ha demanat que donessin a conèixer els eixos principals del programa electoral que presenten. Tot seguit, ha començat un torn obert de preguntes que havien preparat els alumnes de 4rt d’ESO i de 1er i 2on de Batxillerat de l’Institut Sa Palomera. N’havien preparat 56: algunes anaven dirigides específicament al candidat d’una determinada força política, mentre que d’altres les adreçaven en general a tots ells perquè exposessin el posicionament de la força política que encapçalen.


Un dels temes que ha creat més debat ha estat si es tornarien a fer les Barraques de la Festa Major, seguit pel sou que cobra l’alcalde, els pactes per governar, els desnonaments, les mesures per atraure més turisme, com són les relacions entre els representants de les diferents forces polítiques, o bé com creuen que s’ha de resoldre el brot d’incivisme que s’ha detectat a Els Pins i La Plantera. Per últim, gairebé allò que es diu en temps afegit, també s’ha tractat el projecte del desdoblament de la C-32, arran de parlar de la possibilitat de restituir els camins de ronda.


El debat, que s’ha allargat durant prop de dues hores –des de la 1 fins les 3 de la tarda- ha propiciat poder veure aplegats per primera vegada en públic els candidats de la major part de forces polítiques, ja que fins al moment, només s’havien trobat en una ocasió per fer una fotografia de grup a petició d’un mitjà de comunicació local. Precisament avui divendres també s’han trobat abans del debat per fer una altra instantània, en aquesta ocasió per un diari d’àmbit nacional.
Data de realització: 05/15/2015 | Data de la darrera actualització: 05/15/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300