Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Sol Picó tanca la programació professional d’aquesta temporada al Teatre de Blanes amb “One-Hit Wonders”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/19/2015 02:20:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Sol Picó tanca la programació professional d’aquesta temporada al Teatre de Blanes amb “One-Hit Wonders”

L’espectacle és una revisió dels moments més àlgids de la carrera de la ballarina. Els alumnes d’escoles de dansa de Blanes i Lloret poden gaudir d’entrades al preu únic de 5 €

La sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud tancarà diumenge vinent 24 de maig la programació professional del primer semestre del 2015 amb una primera figura del panorama escènic català i internacional. Es tracta de la ballarina Sol Picó, que porta a l’escenari blanenc el muntatge One-Hit Wonders, que s’oferirà a partir de les set de la tarda.

Com és habitual, amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge i el gust per les arts escèniques, els alumnes de les escoles de dansa de Blanes i Lloret podran gaudir de l’espectacle a un preu únic de 5 € enlloc dels 18 € que costa per al públic en general. Fins al moment, ja han estat uns quants nois i noies els que s’han beneficiat d’aquest preu reduït, i s’espera que de cara a l’actuació de diumenge vinent encara en siguin molts més els qui no es perdin l’oportunitat de veure en viu i en directe la veterana i multi-guardonada ballarina.


One-Hit Wonders - Fotografies: Rojobarcelona
Val a dir que aquesta no és la primera vegada que Sol Picó visita Blanes, una població amb qui està vinculada amb altres lligams artístics, a banda de les actuacions que ja ha protagonitzat. La ballarina va assessorar Aurora Navarro, entrenadora del Patinatge Artístic Blanes Fundació, quan l’entitat blanenca s’iniciava en el què llavors era una nova modalitat incipient en aquest esport: els grups show.

Després d’aquest espectacle, el Teatre de Blanes encara no tancarà la temporada d’actuacions a càrrec d’entitats locals. Així, durant el mes de juny ja té programats diversos esdeveniments, dos d’ells a càrrec precisament de dues de les escoles de dansa de la localitat: Esclat i Daina. També s’han previst actuacions a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra i de l’Associació d’Ardalenys i Amics d’Ardales, entre d’altres.

Per la seva banda, la sala de Lloret del Teatre de la Costa Brava Sud tancarà la programació professional el 21 de juny amb l’obra Mamma Mia!, que protagonitzen Aleksandra Ppkova, Alejandra Mejia i Arianna Massimo.

One-Hit Wonders, un tasteig a la carrera de Sol Picó

Amb motiu de la celebració del 20 aniversari de la companyia, Sol Picó va fer una petita revisió dels moments àlgids de la seva carrera presentada a través d’un solo construït amb peces emblemàtiques de les obres més representatives de la seva trajectòria. D’aquesta manera, One-Hit Wonders és un viatge de la ballarina catalana amb avió, pilotat pel seu alter ego.


Això li permet a Sol Picó fer un exercici de sinceritat revelant la seva vulnerabilitat a la resta de passatgers, que no són altres que el públic que omplie el pati de butaques, en exposar la por intrínseca que sempre l’ha acompanyat al llarg del seu recorregut artístic. És una mirada panoràmica sobre l’esdevenir d’una carrera artística en puntes: el que es deixa, el què s’adquireix i el què roman en la memòria.

Tot plegat conforma un espectacle de poc més d’una hora de duració acompanyada per l’actor i escenògraf Joan Manrique, el complement indispensable. La peça One-Hit Wonders compta amb fragments de cinc obres: D.V.A. (Dudoso Valor Artístico), 1999; Bésame el Cactus, 2000; Paella Mixta, 2004; El Llac de les Mosques, 2009; i Memòries d’una Puça, 2012.

Durant tres anys consecutius (2009, 2010 i 2011), Sol Picó ha obtingut el Premi MAX de les Arts Escèniques com a millor intèrpret femenina (El Ball), com a millor coreògrafa (El llac de les mosques) i pel millor espectacle de dansa (Sirena a la Plancha). Amb anterioritat, ja havia assolit el Premi MAX de les Arts Escèniques en quatre altres edicions consecutives (2002, 2003, 2004 i 2005), també compta amb el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat, així com amb d’altres guardons com ara el Premi FAD Sebastià Gasch per l’obra El Llac de les Mosques l’any 2009, i el Premi Butaca 2004 al millor espectacle de dansa per La Dona Manca o Barbi-Superestar.
Data de realització: 05/19/2015 | Data de la darrera actualització: 05/19/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300