Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Debat amb els candidats a tres dies per les eleccions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/22/2015 10:24:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ELECCIONS 2015Debat amb els candidats a tres dies per les eleccions

La Sala de Plens es va omplir de gom a gom el vespre d’aquest passat dijous per assistir a l’acte organitzat pel diari El Punt-Avui i l’Ajuntament de Blanes

Ahir dijous, a tres dies perquè se celebrin les eleccions municipals, el diari El Punt-Avui i l’Ajuntament de Blanes van convidar els candidats de les nou forces polítiques que hi concorren perquè participessin en un debat amb tres blocs de temes i un darrer bloc per fer el missatge final, moderat per Anna Puig, cap de la secció de comarques gironines del rotatiu. Durant gairebé una hora i tres quarts, els caps de llista van presentar un ampli ventall de propostes en relació als principals àmbits d’interès en una Sala de Plens que es va omplir de gom a gom.


Debat Electoral Municipals 2015
Així, es va parlar de remunicipalitzar les places de zones blaves que quedaran lliures del control de l’empresa concessionària d’aquí a dos anys; lluitar contra els desnonaments, la pobresa energètica i la pobresa infantil; exercir una democràcia municipal més participativa; recuperar econòmicament Blanes, sobretot des del punt de vista turístic i comercial; solucionar els problemes d’incivisme i seguretat que es pateix als Pins-La Plantera; ... i així un llarg etcètera. Un altre tema que també va sortir al llarg del debat va ser el projecte de perllongar l’autopista C-32, defensat per uns candidats per poder solucionar els problemes de trànsit que hi ha a l’estiu, i rebutjat en canvi per d’altres que entenen que es trinxarà el territori i destruirà paratges singulars de la vila.


Després que al primer bloc es van tractar les polítiques municipals per fer front a la crisi i les seves conseqüències, el segon -turisme, equipaments i mobilitat- l’ambient es va animar una mica més, fins a culminar en el tercer bloc. En aquesta tercera part del debat es proposava als caps de llista el posicionament de les respectives forces polítiques respecte el procés sobiranista i els recursos econòmics dels ajuntaments.

Per últim, en el quart bloc de missatge final, el candidat del PSC, Miquel Lupiáñez, va fer al·lusió al seu lema de campanya explicant que volia fer més per Blanes, demanant per això la confiança dels votants. Des de CiU, Quim Torrecillas també es va referir al lema de posar Blanes de moda per donar un nou impuls a la vila, reiterant el seu compromís personal d’estar al costat de la ciutadania. Joan Salmeron, d’ICV-EUiA-Pirates Blanes, va recordar el lema de la seva força política fa 38 anys Ja ens coneixes com un aval de coherència i feina feta, així com al de l’actual campanya Recuperem Blanes; i Salvador Tordera, del PP, va presentar la seva candidatura com un equip cohesionat i mogut per la il·lusió de servir el municipi.


Jaume Pujadas, de la CUP, va remarcar la vocació de transformar basada en els moviments socials, avalada per l’intens treball fet durant aquests 4 anys; i des d’ERC, Àngel Canosa va explicar que calia sortir d’aquesta deriva en què va dir que es troba immersa la població i acabar amb la precarietat laboral. Per la seva banda, Sergio Atalaya des de Ciutadans va prometre aconseguir un Blanes més pròsper, atractiu i socialment més just; i Anselm Ramos (PDB) resoldre principalment el problema de l’atur i la precarietat laboral.

La intervenció més singular en el missatge final del debat la va fer el candidat de Batega per Blanes. Jordi Urgell va demanar un minut de silenci per l’estat semicomatós en què, segons va explicar, es troba l’Ajuntament de Blanes. La proposta, contràriament al què es podria imaginar, va ser escrupolosament respectada tant pels candidats com pel nombrós públic assistent.


Els candidats dels 9 partits, poc abans de començar el debat
El debat es va poder seguir en directe a través del sistema de Vídeoacta de la web de l’Ajuntament de Blanes. També es pot tornar a veure i escoltar íntegrament anant de nou a l’enllaç de la Vídeoacta del web municipal i clicant el vídeo del debat, que està penjat en l’apartat d’Altres: http://videoacta.blanes.cat/otros.php


Data de realització: 05/22/2015 | Data de la darrera actualització: 05/22/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300