Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dobla el nombre de partits amb representació municipal a l’Ajuntament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/25/2015 04:18:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes dobla el nombre de partits amb representació municipal a l’Ajuntament

PSC, ICV-EUiA-Pirates i CiU han empatat amb 4 regidors cadascun; ERC, C’S, Batega per Blanes i la CUP n’han obtingut 2 i el PP compta amb 1 regidor

Si hi ha hagut alguna coincidència a l’hora de fer valoracions aquesta nit, sense cap mena de dubte la més repetida ha estat la fragmentació de vot que s’ha produït en aquestes municipals respecte fa quatre anys. De quatre partits amb representació municipal que hi havia, s’ha doblat aquest nombre, i a partir d’ara a l’Ajuntament de Blanes hi haurà vuit forces polítiques. Per un costat, hi ha un empat a 4 regidors del PSC, ICV-EUiA-Pirates, i CiU; i, per l’altre, hi ha 4 partits amb 2 regidors: ERC, C’s, Batega per Blanes i la CUP. Per últim, el PP compta amb 1 regidor.


D’un total de 27.883 persones que tenien dret a vot, l’han exercit 15.133, la qual cosa significa una participació del 54’27%, gairebé 3’42% punts més que al 2011, quan va ser del 50’85%. Hi ha hagut 178 vots nuls i 256 en blanc i, per últim, val a dir que el PDB-PROA, la novena força que es presentava a les eleccions, ha obtingut 111 vots en aquests comicis després que al 2011 en va treure 252.

Valoracions dels caps de llista de les 8 forces polítiques

Aquesta passada nit, a la seu del PSC, el regust era agredolç ja que, si bé s’ha celebrat que ha estat la llista més votada amb 2.612 vots, també s’ha recordat que ha perdut 5 regidors respecte les eleccions del 2011. El seu alcaldable, Miquel Lupiáñez, ja ha avançat que ara s’obre un llarg període de negociació per trobar punts d’equilibri entre les diferents forces que han obtingut representació.Miquel Lupiáñez (PSC) - Fotografies: Quim Llorens
Per la seva banda, ICV-EUiA-Pirates ha passat a ser la segona força. Ha sumat 2.510 vots, manté els 4 regidors de tenia i les ganes de governar que fa quatre anys ja va manifestar, però que finalment no es va materialitzar. Joan Salmeron, cap de llista de la coalició, recordava tot això, però també que no pactaran a qualsevol preu i, sobretot, que ho farà amb forces d’esquerres


Joan Salmeron (ICV-EUiA-Pirates)
CiU ha obtingut 2.458 vots, que sumen un total de 4 regidors. Això vol dir que només n’ha perdut un respecte al 2011, però la sensació que hi havia hagut durant tota la campanya era que seria la llista més votada. El seu alcaldable, Quim Torrecillas, descrivia la situació com d’empat tècnic i entenia que per garantir la governabilitat de Blanes caldrà una intensa negociació. També ha recordat que, amb la presentació de la candidatura que encapçala, la federació nacionalista ha iniciat una nova etapa.


Quim Torrecillas (CiU)
Qui ha tornat a recuperar representació municipal després que la va perdre al 2011 és ERC, que ha obtingut 2 regidors, fregant la possibilitat de pujar fins el tercer representant. Àngel Canosa, el seu cap de llsita, tampoc no defugia parlar de pactes, si bé posant com a condició tant l’ideari sobiranista que defineix el partit com la millora de les condicions socials que ha explicitat durant la campanya.


Àngel Canosa (ERC)
La força política que entra a l’Ajuntament de Blanes per primera vegada és Ciutadans, i ho fa amb 2 regidors. Si bé el seu cap de llista, Sergio Atalaya, ha fet un balanç molt positiu d’aquest resultat obtingut després d’intentar-ho per tercera vegada, també ha avançat que, d’entrada, es veu directament a l’oposició.


Sergio Atalaya (C's)
Un cas diferent és l’Agrupació Blanenca d’Electors Batega per Blanes, que ha obtingut 2 regidors després que es presentava a les eleccions per primer cop. El seu cap de llista, Jordi Urgell, té clar que vol governar i, en la mateixa línia que ICV-EUiA-Pirates, només ho farà amb l’esquerra.


Jordi Urgell (Batega per Blanes)
La tercera nova força que entrarà a l’Ajuntament per primera vegada és la CUP, que ha obtingut 2 regidors després que el primer intent va ser fa quatre anys. Jaume Pujadas, el seu cap de llista, explica que no perden la son amb el tema dels pactes, si bé tampoc no rebutgen la possibilitat d’arribar a un acord en base al programari.


Jaume Pujadas (CUP)
Per últim, el PP ha passat de tenir 3 regidors a quedar-se’n amb un. El candidat popular, Salvador Tordera, no s’amaga de fer un balanç negatiu d’aquests resultats, que atribueix a l’ambient en general i no pas perquè a nivell local s’hagi fet malament. També ha avançat la dificultat que suposarà a partir d’ara governar.


Salvador Tordera (PP)
Amb aquest resultat, doncs, caldrà veure al llarg dels propers dies en quin sentit avancen les negociacions entre els diferents partits fins culminar el dissabte 13 de juny, quan s’ha de constituir el nou Ajuntament i se sabrà qui serà el nou alcalde de Blanes.

Data de realització: 05/25/2015 | Data de la darrera actualització: 05/25/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300