Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El IV Blanes 12 es presenta com una acció promocional plenament consolidada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2015 06:25:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes12El IV Blanes 12 es presenta com una acció promocional plenament consolidada

Es farà el primer cap de setmana de juny, del 5 al 7, i inclourà més de 70 activitats, així com productes, serveis i àpats a preus promocionals, sumant esforços dels sectors públic i privat

La regidora de Promoció de la Ciutat en funcions, Lara Torres, i el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), Lluís Pascual, han presentat aquesta tarda en roda de premsa la quarta edició de Blanes 12. La presentació ha tingut lloc en un dels establiments que hi participa, La Taverna de n’Esteve.


Presentació IV Blanes 12
Aquest 2015, per segon any consecutiu, Blanes 12 es tornarà a fer durant el primer cap de setmana del mes de juny, els dies 5, 6 i 7, seguint amb la fita aconseguida en les tres anteriors edicions de promocionar i posicionar el municipi com a ciutat comercial, turística i cultural de la Costa Brava. Per continuar consolidant aquest objectiu –avalat pels milers de persones que fins ara han participat en les tres primeres edicions-, s’oferiran productes, activitats, espectacles, serveis i àpats a preus i ofertes especials durant tots tres dies.

Per fer difusió de Blanes 12 s’han editat 29.000 fulletons, dels quals una bona part s’encartaran en una publicació que es reparteix en diverses poblacions situades entre Lloret de Mar i Mataró. D’altra banda, durant el proper cap de setmana del 30 i 31 de maig, així com el dilluns 1 de juny -coincidint amb el popular mercat dels teixits del dilluns que atrau gran quantitat de visitants-, també es repartiran fulletons en mà a càrrec d’una dinamitzadora, La peixatera de Blanes 12.


El IV Blanes 12 està organitzat per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), i compta amb el suport de diverses entitats, empreses, comerços i establiments privats que s’han sumat a la iniciativa.

140 empreses i serveis adherits i Shopping Night per iniciar l’activitat

En aquesta nova edició participen un total de 140 empreses i serveis, de les quals 87 són comerços que s’han adherit a la campanya de la Nit de Compres, la Shopping Night que es farà el divendres dia 5. L’activitat culminarà a la mitjanit, amb un sorteig organitzat per l’ABBC, que repartirà 3.000 € en forma de 12 vals de 250 € cadascun, a gastar en les botigues de l’entitat comercial.

Els números del sorteig ja s’han començat a repartir entre els clients que van a fer compres als establiments adherits. Com és tradicional, el sorteig es farà a les 12’12 de la nit per culminar la primera jornada del Blanes 12, en un escenari que s’alçarà a la cruïlla dels carrers Raval i Muralla. A les tres primeres edicions, ja s’han comptat per centenars les persones que han participat en l’experiència per comprovar si la sort els acompanyava en el sorteig.


Per facilitar que el centre de Blanes esdevingui una illa de vianants on poder passejar amb més tranquil·litat tota la família i els grups d’amics, es tancarà la circulació del carrer Ample i vials adjacents. El tall de trànsit del divendres es farà a partir de les 6 de la tarda i, tal i com ja s’ha vingut fet fins ara, abastarà des de la plaça Solidaritat fins la cruïlla del carrer Ample amb el Passeig de Mar. L’endemà dissabte el tram del carrer Ample fins el carrer Raval també estarà tancat a la tarda, com ja és habitual des de fa més de dos anys.

La resta d’empreses i establiments adherits al IV Blanes 12 són restaurants, ofertes complementàries, estètiques i perruqueries. Durant els tres dies en què s’allargarà l’activitat, oferiran els seus productes i serveis a preus promocionals, així com amb descomptes que, en ocasions, fins i tot poden arribar a ser del 70%.

Capítol a banda mereix l’oferta gastronòmica, que inclou 27 restaurants i establiments amb una complerta varietat. En general, s’hi poden consumir menús a 12 €, menús infantils a 8 € i ofertes especials que s’organitzen en motiu de Blanes 12. Pel que fa al tipus de menjar, hi ha des de cuina catalana i italiana fins a cuina d’autor i tapes, cuina mexicana, cuina mediterrània i els productes i begudes a bars, cafeteries i gelateries on fer un mos.

Teatre, música, contes infantils i castellers

D’entre les activitats programades per aquests dies n’hi ha quatre que s’espera que copsin especialment l’interès de blanencs i visitants. Una d’elles serà la Trobada de Big Bands que es farà a la nova plaça del costat de l’antic pavelló d’esports, a tocar de la Plaça dels Països Catalans, a partir de quarts de 5 de la tarda.

Dues altres actuacions també es faran dissabte i tindran lloc a la Plaça dels Dies Feiners. Pels volts de les 7 de la tarda es farà una Exhibició Castellera a càrrec de la Colla dels Maduixots de l’Alt Maresme, mentre que a quarts de 12 de la nit hi haurà el concert dels Tapeo Sound System, un grup de Palafolls format per músics i cantants –alguns d’ells de Blanes- amb una dilatada experiència.

Tapeo Sound System ofereix un repertori farcit de cançons conegudes per diferents generacions, i són capaços de complaure gustos molt eclèctics. Així, poden tocar des de temes de Rocío Durcal i Alaska y los Pegamoides fins a hits de Train, Black Eyed Peas o Depeche Mode, però també cançons de Sopa de Cabra, Manu Chao, Mano Negra o, fins i tot, un medley infantil on s’hi barregen Joan Petit com Balla, Baixant de la font del gat, El patio de mi casa i la immortal El barco de Chanquete.


Concert Tapeo Sound System
Per últim, durant la jornada del diumenge s’han programat dues activitats culturals més que tindran lloc al Teatre de Blanes, totes dues amb packs d’entrades a 12 €: al matí per a famílies i a la tarda en oferta de 2 x 1. A les 12 del migdia s’oferiran Els contes de Rialles, mentre que a les 7 de la tarda es representarà l’obra L’home amb qui somien les dones quan somien en homes, a càrrec del grup de teatre del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar.

L’espectacle és una comèdia sobre el món de la parella i del teatre amb tocs de musical. En la línia de la literatura a l’estil de Helen Fielding –la creadora la coneguda novel·la Diari de Bridget Jones- , els Pease, Lloyd i Rees, també beu d’altres fonts cinematogràfiques i televisives, com ara Sexo en Nueva York, La boda de mi mejor amiga o fins i tot El otro lado de la cama.

Contes, tallers, esport i més de 70 activitats durant tres dies

Al llarg dels tres dies de Blanes 12 hi haurà més de 70 activitats que es poden consultar des d’avui dimarts, 26 de maig, al web oficial www.blanes12.cat, i que s’han organitzat per complaure i atraure un ample ventall d’edats i gustos. Durant la primera jornada del divendres la Biblioteca Comarcal allotjarà una cantada d’havaneres i un cremat amb el grup Es Portell, hi haurà diversos grups amb música en directe en establiments de restauració, i s’oferirà circ, teatre i música com a cloenda dels cursos del Morralla, Espai Creatiu a la Plaça d’Espanya.

Dissabte es concentrarà el major gruix d’activitats, amb una exposició i concurs de bonsais a la Plaça Solidaritat durant tot el dia; o bé diverses sessions de master class de Body Combat, Sh’Bam, Zumba i Bollywood al Banc dels Músics del Passeig de Mar. També hi haurà conta-contes i dues sessions d’Storytime –contes en anglès- de Kids & Us. Per la seva banda, el Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre farà el sorteig de 4 menús degustació a 2/4 de 2 del migdia.


Lara Torres, "La peixatera de Blanes 12" i Lluís Pascual
En general, durant els tres dies hi haurà tallers de diferents àmbits per a públic adult i infantil -d’automaquillatge, skate, sabons, reciclatge, etc-, i es podrà fer padel surf, teràpies naturals i snorkeling. Hi haurà ofertes de 2 x 1 al Jardí Botànic Marimutra i al Jardí Tropical Pinya de Rosa; visites en vaixell fins a Tossa al preu de 12 €, padel i visites a l’empresa Cervesa Popaire a 12 € també.

Per últim, val a dir que la canalla també tindrà una altra activitat pensada especialment per a ells, i que a més és una de les que sempre compten amb un públic més fidel. Es tracta del Parc d’Inflables, que està organitzat amb el suport de l’ABBC, i que estarà ubicat la tarda del divendres a la Plaça dels Dies Feiners i dissabte i diumenge, durant tot el dia, al Passeig de Mar.

Visites guiades literàries i turístiques

Una altra de les novetats que s’han incorporat enguany són quatre visites guiades gratuïtes a càrrec de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Blanes. Dues d’elles són sengles itineraris lligats a dos escriptors blanencs d’adopció: Joaquim Ruyra i Roberto Bolaño. La proposta és resseguir les rutes dissenyades per fer el recorregut vital i literari dels dos autors amb guies especialitzats en la seva obra.


Esteve Burcet i "La peixatera de Blanes 12"
Les visites guiades de la Ruta Ruyra i de la Ruta Bolaño sortiran totes dues diumenge a 2/4 d’1 del migdia des de la Plaça Catalunya. D’altra banda, l’Oficina de Turisme també ha organitzat dissabte a les sis de la tarda una visita guiada de Blanes, portal de la Costa Brava, i diumenge a les 11 del matí una gimcana infantil, totes dues activitats també aniran a càrrec de guies especialitzats.

Data de realització: 05/26/2015 | Data de la darrera actualització: 05/26/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300