Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull més de 2.700 euros per ajudar al Nepal a la xerrada informativa de Jordi Tosas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/05/2015 11:59:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recull més de 2.700 euros per ajudar al Nepal a la xerrada informativa de Jordi Tosas

L’alpinista internacional va parlar sobre la seva recent experiència a la zona més afectada pels terratrèmols, on ha donat suport als pobles més remots acompanyat de Kilian Jornet

Prop d’un centenar de persones van participar diumenge passat a la xerrada informativa que va tenir lloc a Blanes amb l’objectiu de solidaritzar-se i donar suport als damnificats pels terratrèmols que hi ha hagut al Nepal, que han sepultat més de 8.500 vides.

Les més de dues hores que es va allargar és una prova prou eloqüent de l’interès que va aixecar la xerrada, que estava organitzada pel Club Karate-Do Blanes amb el suport del Grup de Muntanyencs de Blanes i el Càmping La Masia d’Els Pins, que va oferir la sala on va tenir lloc.

Blanes recull més de 2.700 € per ajudar al Nepal

La xerrada va comptar amb un testimoni d’excepció, l’alpinista internacional Jordi Tosas, qui fa pocs dies que ha arribat directament del Nepal on, juntament amb el corredor de muntanya Kilian Jornet i el seu equip, s’hi ha estat tres setmanes donant suport a les poblacions més remotes reparant camins i ajudant a la població local. Inicialment tots dos tenien previst desenvolupar un projecte a l’Everest, però van decidir canviar els plans en comprovar l’abast de la tragèdia, i ajornar-lo fins l’agost de l’any vinent.


Xerrada Jordi Tosas - Fotografies: Quim Llorens
Per canalitzar el suport des d’aquí fins al Nepal, Jordi Tosas fa d’enllaç amb la ONG que treballa a la zona: Lantang Reconstruction, que genera ajuda continuada a la vall de Langang, la zona que ha quedat més afectada pels terratrèmols: https://langstangreconstruction.wordpress.com/. Des de Blanes, el primer ajut que els arribarà durant els propers dies són els 2.700 € que es van recollir a través de la guardiola que es va instal·lar a la sala on es va fer a la xerrada informativa.


Lliurament taló Grup Fondistes
Bona part d’aquesta quantitat econòmica la va lliurar el Grup Fondistes Blanes, que va entregar a Jordi Tosas un simbòlic taló valorat en 1.500 euros. Tal i com van explicar els membres de l’entitat esportiva, la junta va decidir que farien donació d’aquests diners en solidaritat amb el poble del Nepal. Es tracta dels fons propis amb què compta el Grup Fondistes Blanes per a l’organització d’activitats.

Al terme de la xerrada Jordi Tosas, visiblement emocionat per les mostres de suport i solidaritat que va poder comprovar durant la vetllada, va agrair-ho a tots els presents en nom del poble del Nepal. Ho va fer afegint una salutació en la seva llengua: Namasté.

Projecte de Jordi Tosas al Nepal

Val a dir, d’altra banda, que Jordi Tosas també està preparant per la seva banda un viatge d’esquí al Nepal perquè puguin participar-hi esportistes amb una preparació molt específica, ja que té un nivell de dificultat elevat. L’activitat està oberta a la participació de professionals, empreses i grans marques perquè es puguin recollir diners per contribuir econòmicament en la reconstrucció del país.

Per rebre informació sobre aquest projecte solidari, tots els interessats i interessades poden posar-se en contacte amb l’alpinista blanenc a través del perfil de facebook: https://www.facebook.com/jordi.tosas?fref=ts, que s’identifica com Jordi Tosas Guia de Montaña.

Narració en primera persona

Jordi Tosas i Kilian Jornet, acompanyuats del càmera i guia francès Seb Montaz, van aterrar a Katmandú dos dies després del terratrèmol del 25 d’abril i van ser testimonis del segon que es va produir a principis de maig. La difícil situació en què subsiteixen les 20.000 persones que han resultat ferides, la mort i devastació que han provocat els sismes –més de mig milió de cases han quedat destruïdes per complet, a banda de les 260.000 que han patit algun tipus de desperfecte- es veurà aviat agreujada per l’arribada dels monsons, una estació durant la qual hi ha pluges abundants.


Tal i com va explicar Jordi Tosas, en condicions normals, els habitants de les zones del Nepal que han resultat més afectades -Sindulpalchowk, Kavre, Nuwakot, Rasuwa, Dolakha, Gorkha i Lamjung- es preparen durant la tardor per poder passar en les millors condicions possibles l’hivern. Aquesta preparació serà molt difícil si, enmig de la destrucció general, les pluges agreugen encara més la situació en què es troben.
Data de realització: 06/05/2015 | Data de la darrera actualització: 06/05/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300