Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Guardonen Blanes per l’atenció a les persones amb dificultats de mobilitat a la platja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2015 12:02:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo de bandera blavaGuardonen Blanes per l’atenció a les persones amb dificultats de mobilitat a la platja

La distinció s’ha lliurat a la vila en el marc de l’acte d’entrega de les banderes blaves, que onejaran com cada any de nou a les principals platges, així com al port esportiu del Club Vela

Les conegudes Banderes Blaves que des de fa 33 anys distingeixen aquelles platges que compleixen tota una sèrie de requisits mediambientals -així com de serveis, salvament i socorrisme, i atenció a les persones-, tornaran a onejar de nou, com cada any, aquest estiu a Blanes. Així serà després que ahir dilluns va tenir lloc l’acte de lliurament que es va allotjar a Platja d’Aro.

A banda d’aquests guardons, enguany la vila també ha estat premiada amb una altra distinció. En l’apartat de reconeixements temàtics, la platja del centre de Blanes s’ha guardonat pel trencament de les barreres arquitectòniques i l’atenció a les persones amb necessitats especials. Ara fa dos anys, el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes va posar en marxa una nova zona adaptada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda i discapacitats a la platja del centre del municipi.


Zona adaptada Platja de Blanes
Es tracta de l’espai que hi ha a tocar del Lloc de Socors, al costat del Club Vela Blanes on aquest 2015, per tercer any consecutiu, hi ha una zona d’ombra, així com una dutxa amb un seient adaptat. Altres serveis que contribueixen a què les persones que tenen dificultat de mobilitat puguin gaudir de la platja de manera molt més còmoda són, per exemple, la passera que es pot agafar venint des del Passeig de Mar i que condueix fins a tocar de la vora del mar, així com poder disposar d’uns lavabos correctament adaptats.


A l’entorn de la zona especialment adreçada a les persones amb dificultats de mobilitat també hi ha zones d’aparcament reservades, així com tarima i una rampa d’accés i una tarima que hi condueix directament. Igualment, hi ha un vestidor, una línia de boies per facilitar el bany, així com vitrines i cartells que indiquen tant la seva situació com el llistat de serveis que s’hi inclouen.

A banda d’aquest espai, al llarg de les principals zones de bany del municipi també hi ha altres serveis adreçats tant a les persones amb mobilitat reduïda com a les famílies que porten els carretons per als nadons i nens petits. Un d’ells són, per exemple, les passeres que també s’instal·len al llarg de l’estiu a diferents llocs d’accés a les platges, els banys adaptats o bé les senyalitzacions indicatives.

Cadira amfíbia al Lloc de Socors de S’Abanell

Un altre dels serveis especialment apreciat pels usuaris amb mobilitat reduïda és la cadira amfíbia que funciona des de fa molts anys al Lloc de Socors de S’Abanell, a càrrec dels efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil. La cadira amfíbia permet poder banyar-se a mar obert amb total seguretat, ja que els usuaris estan acompanyats en tot moment per un socorrista que està amatent a qualsevol cosa en què pugui ajudar-los.


Cadira Amfíbia Lloc de Socors Protecció Civil
Per recollir tant aquest guardó com les tres banderes blaves que s’han concedit a les tres principals platges de Blanes –S’Abanell, Blanes Centre i Cala Bona-, van assistir a l’acte institucional de Platja d’Aro la cap del Servei de Medi Ambient, Dolors Rosell, acompanyada de la tècnica de Medi Ambient, Sílvia Cabezas. Ahir es van lliurar els distintius blaus al total de les 89 platges d’arreu de Catalunya que l’han obtingut –el mateix nombre que l’any passat-, així com a un total de 25 ports esportius.


Bandera Blava i Premi Especial
Precisament val a dir que el nou port esportiu que s’ha guardonat enguany en relació als 24 de l’any 2014 és el del Club Vela Blanes. L’any passat la instal·lació blanenca no va presentar candidatura, ja que es trobava immersa en les obres d’ampliació que justament fa uns mesos que es van inaugurar. Un cop superat aquest període, però, s’ha tornat a presentar i revalidar la bandera blava que durant tants anys ja havia estat onejant en aquest indret, i que ahir va recollir el seu gerent, Héctor Fernández.


Lliurament Bandera Blava al port esportiu CV Blanes
Distintiu europeu que reconeix la qualitat mediambiental i de serveis

El distintiu Banderes Blaves l’atorga un tribunal internacional de la FEE, la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya arreu de l’Estat espanyol. Es tracta d’un guardó reconegut a nivell internacional, que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima de serveis i la informació i l’educació ambiental, i que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.


Platja de S'Abanell amb la Bandera Blava
L’obtenció d’aquesta qualificació, doncs, és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament que els municipis implementen a les zones de bany, així com en els sistemes de sanejament implantats en les poblacions costaneres. Durant l’estiu de 2014 el 91% de les platges catalanes van obtenir, de mitjana, una qualitat excel·lent de les seves respectives zones de bany.

Així ho certifiquen les analítiques que setmanalment efectuen els inspectors encarregats per l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que redueixen l’abocament de residus a les platges, i les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat d’aquests espais que a l’estiu incrementen lògicament la seva utilització.


Fotografia de Grup Municipis i Ports guardonats
L’acte institucional que va tenir lloc ahir dilluns a Platja d’Aro el van encapçalar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adecac), José Ramon Sánchez Moro, acompanyats d’altres personalitats.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/16/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300