Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.500 persones participen a la Festa de la Diversitat


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/22/2015 12:34:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Set_Intercultural_2013Més de 1.500 persones participen a la Festa de la Diversitat

Va incloure una mostra gastronòmica, una fira d’entitats, música, dansa i el lliurament simbòlic de més de 400 flors del projecte “Per cada mina una flor”

Més de 1.500 persones van participar dissabte passat, 20 de juny, a una nova edició de la Festa de la Diversitat de Blanes, que va incloure la ja tradicional Mostra Gastronòmica, així com una Fira d’Entitats com a dos dels seus principals ingredients, però no pas els únics. La celebració, que va començar a primera hora de la tarda i va acabar al vespre, es va allotjar a la nova Plaça dels Països Catalans.


Festa de la Diversitat 2015
En aquest indret es va aixecar un escenari des del qual es van anar oferint diverses actuacions, en la línia del què caracteritza aquest esdeveniment. Així, van haver des de balls nigerians fins a danses orientals, cançons de gospel i folklore xilè, passant per ball country, danses de Bollywood, o bé l’explosiva i carismàtica actuació i classe de salsa que va oferir Julito el Rey de Cuba, amb una vibrant intervenció que va aconseguir que bona part del públic envaís la zona de ball de la plaça per seguir els ritmes cubans.

Més de 1.200 tiquets venuts a la Mostra Gastronòmica

Mentre es gaudia dels diferents espectacles presentats per dos mestres de cerimònies d’excepció, Valentí Hinarejos i Mercè Domènech, també es va poder entretenir la gana degustant una variada gama de tastets de cuina d’arreu del món, que es venien al preu de 0’50 € el tiquet. Les parades de menjar que hi havia distribuïdes a la plaça es complementaven amb les que oferien informació a càrrec d’entitats i associacions blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social.


Càritas Blanes i Ass. Des. Agrícola Kuwonku
Al llarg de la festa es van vendre més de 1.200 tiquets per degustar les diferents exquisideses culinàries que s’oferien: des de plats autòctons com l’arxiconeguda truita de patates, passant per diverses varietats de cus-cús, empanades uruguaianes, pastissets de guayaba, i sense oblidar-se dels sempre presents mojitos de Cuba, que van tenir clientela durant tota la vetllada.



Tallers Creu roja Joventut i Fundació Vicenç Ferrer
Organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cooperació Social, el seu objectiu és que vilatans i visitants coneguin millor la riquesa i varietat de les diferents cultures que conviuen al municipi, així com sensibilitzar la població en valors de solidaritat i cooperació.

Campanya “Per cada Mina una Flor” amb els nens i nenes de Blanes

Durant l’acte també es va fer el lliurament simbòlic de flors del projecte “Per cada Mina una Flor”, emmarcada dins la campanya de sensibilització i denuncia presentada a Blanes en la passada edició de “Docus a la Fresca 2014” a partir del documental “Las Flores del Muro”, de l’artista, productor i activista sahrauí Moulud Yeslem.


Campanya "Per cada Mina una Flor"
L’entitat blanenca “La Focal”, comptant amb la col·laboració de la CAES (Comissió d’Activitats Educatives Solidàries de Blanes), ha estat treballant durant el passat curs escolar en fer arribar la campanya als centres educatius i articular l’acció simbòlica de confeccionar una flor que tindrà com a destí la seva plantada al Mur de la Vergonya al Sàhara Occidental, on hi ha prop de 10 milions de mines antipersones que es volen eliminar.

El resultat d’aquesta feina durant el curs escolar ha estat l’elaboració de més de 400 flors que dissabte passat es van exposar en el marc de la Festa de la Diversitat per donar a conèixer l’esforç i el compromís dels centres educatius que han participa. Ho han fet l’Escola Sa Forcanera; l’Escola Carles Faust; l’Escola Mossèn Joan Batlle; l’Escola Ventijol; i l’Escola Joaquim Ruyra. Tots ells han participat, ja sigui per part de tots els cicles o bé alguns d’ells.


Col·lectiu Famílies Acollidores Infants Sahrauís i Actuació Dansa Edo Culture de Nigèria
Relacionat amb aquesta mateixa campanya, durant la celebració de la Festa de la Diversitat d’aquest passat dissabte també es va fer un taller de confecció de flors amb els nens i nenes que s’hi van voler afegir. L’activitat de manualitats va anar a càrrec dels monitors i monitores de Creu Roja Joventut de Blanes, que van ajudar la mainada a fer la seva simbòlica aportació per a la campanya “Per cada Mina una Flor”. Els nois i noies de Creu Roja també es van encarregar de supervisar tallers de dibuixos i de maquillatge.


Actuació Grup AMA i Ballarines Ass. Orientalium
Les 25 entitats que han fet possible la “Festa de la Diversitat”

El total, la suma d’esforços de 25 entitats i associacions han fet possible que un any més s’hagi pogut organitzar l’actual edició de la Festa de la Diversitat, participant en algun dels seus ingredients, o bé a nivell logístic: Focal, CAES, Ass. Desenvolupament Agrícola de Kuwonku, Càritas Blanes, Càritas Dapaong, Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Voluntariat Blanenc, Blanes Solidari, Creu Roja Joventut, Amnistia Internacional, Ass. d’Africans Sa Forcanera, Ass. Cultural i Solidària de Famílies del Senegal, Ass. Nigèria Union, Fundació Vicenç Ferrer, Ass. Sóc de Cuba Soy Popular, Centre Obert Municipal, Esbart Joaquim Ruyra, Coral Simfonia, Bollywood de Najma Bellydance, Grup de Gospel de l’Ass. Musical AMA, Ass. Orientalium, Ass. de Dansa Elancé, The Crockets Crew, Ass. Country Blanes i Ass. Cultural i Solidària Rucapeñi de Xile.





Data de realització: 06/22/2015 | Data de la darrera actualització: 06/22/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300