Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu intensament la Revetlla de Sant Joan 2015


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/25/2015 07:22:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

REVETLLA SANT JOAN 2015Blanes viu intensament la Revetlla de Sant Joan 2015

Hi va haver música, balls, un sopar popular, tallers per a la mainada, cercaviles, una foguera i el lliurament de “La Flameta” d’Acció Cultural Es Viver a la Plataforma Aturem la C-32

Finalment la meteorologia va ser benèvola i, tot i fer acte de presència tímidament pels volts de les 10 de la nit, no va fer el ruixat intens que tothom temia des de feia dies. Això va permetre que els diferents ingredients que s’havien estat preparant per la festa poguessin desenvolupar-se sense cap entrebanc. Enguany hi ha hagut un canvi d’organització, de manera que el pes destacat l’han dut l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, i la Colla de Diables Sa Forcanera.


Revetlla de Sant Joan 2015 - Fotografies: Quim Llorens
També s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Colla Gegantera, Creu Roja Joventut, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer, els Castellers de l’Alt Maresme, Amics de la Cultura Asiàtica, l’Assemblea Nacional Catalana i Dipsalut. L’activitat es va encetar amb contes infantils i una xocolatada, així com un taller perquè la canalla confeccionés ninots per tirar a la foguera. Més entrada la tarda, l’esbart va oferir danses catalanes, hi va haver un taller de castellers i una cercavila de gegants i capgrossos que va finalitzar amb la penjada de ninots a la foguera.

Lliurament de La Flameta a la plataforma Aturem la C-32

El moment culminant de la tarda-vespre va ser quan va arribar la flama del Canigó i es va poder fer l’encesa de la foguera, a càrrec dels membres de la Colla de Diables Sa Forcanera. Tot seguit, es va fer entrega de La Flameta, la distinció que des de fa uns anys lliura Acció Cultural Es Viver a alguna entitat del municipi que s’hagi distingit i treballat per la cultura popular o bé per un bé per a la vila. El guardó –que enguany ha estrenat nova imatge- va ser lliurat a la Plataforma Aturem la C-32, una nodrida representació de la qual va pujar a l’escenari per rebre-la.


Tomàs Bedós va ser l’encarregat de lliurar La Flameta en nom d’Acció Cultural Es Viver al representant de la plataforma, Jordi Gaitán. Tomàs Bedós va recordar que precisament la tradició d’escollir una entitat per ser reconeguda amb aquest guardó la van encetar fa uns anys entregant-la a la Plataforma Salvem Pinya de Rosa, que també es caracteritzava per la seva sensibilitat per voler salvar el medi ambient en general i aquest paratge en particular.

Per la seva banda, Jordi Gaitan va recordar que l’entitat ha aconseguit aglutinar més de 3.000 suports individuals i més de 30 entitats en els pocs mesos de la seva creació. D’altra banda, va mostrar-se encoratjat que aconseguiran el seu objectiu, explicant que s’està més a prop que els ajuntaments de Blanes i Lloret demanin oficialment una moratòria del projecte, així com impulsar una consulta popular.


Encesa d’Espelmes ANC, sopar, balls i concerts

Abans que arribés aquest moment, els membres de l’Assemblea Nacional Catalana van fer l’encesa de les espelmes que al llarg de la tarda-vespre havien anat trobant padrins i padrines. En aquesta ocasió, després que l’any passat les llànties van formar una gegantina estelada, es va formar i omplir de llum el símbol que identifica la campanya que ha impulsat l’ANC per promoure la participació a les eleccions del 27 de Setembre.


Per últim, el darrer tram de la nit va incloure un sopar popular que va comptar amb la participació de més de 300 persones. Després, els pares i mares de l’AEiG Pinya de Rosa van oferir balls tradicionals i els Diables Sa Forcanera van fer una batucada per portar fins a l’escenari del Banc dels Músics tothom que tingués ganes de gresca. Es tractava de participar als dos concerts amb els grups Teoria del Qua i Orquestra Maribel. Els punxadiscs Senyors de l’Enrenou van posar el punt i final a una nova nit de revetlla de Sant Joan que, una vegada més, va aplegar gran quantitat de gent de totes les edats per celebrar la nit més curta de l’any, i també la més màgica.





Data de realització: 06/25/2015 | Data de la darrera actualització: 06/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300