Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra presenta al Teatre de Blanes “Camí a Corea”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2015 10:47:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraL’Esbart Joaquim Ruyra presenta al Teatre de Blanes “Camí a Corea”

Representarà Catalunya al Festival Internacional a Corea del Sud. Per això ha presentat nova temporada i el projecte amb l’objectiu de recaptar prou recursos econòmics pel viatge

L’actuació que va oferir l’Esbart Joaquim Ruyra dissabte passat al Teatre era molt més que la presentació de la nova proposta artística per aquest 2015 que se sol fer cada any quan comença l’estiu. Presentada sota el nom Camí a Corea, la recaptació de les entrades de l’espectacle serviran per continuar fent guardiola i recollir els diners necessaris per poder anar a aquest llunyà país del 4 al 12 d’octubre.

La primera vegada que l’esbart viatjarà a Àsia

L’esbart de Blanes ha estat seleccionat per representar Catalunya al Festival Internacional Anseong Baudeogi, a Corea del Sud. La presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon, destaca que, d’una banda, els fa a tots i totes molta il·lusió haver estat triats per representar el nostre país a Corea però, de l’altra, el compromís d’assumir el repte de ser-hi i, sobretot, el sacrifici econòmic que suposarà desplaçar-s’hi, fa molt de respecte.


Espectacle "Camí a Corea" - Fotografies: Antònia Borràs
D’altra banda, Anna Turon recorda que això de viatjar fins a Àsia no passa cada any, i de fet és el primer cop que estrenaran aquest continent en els 53 anys de vida amb què ja compta l’entitat. No cal dir que, donada la singularitat d’aquesta nova aventura i la perseverança que sempre ha caracteritzat l’entitat, confien que assoliran la fita d’anar a Corea, i tenen molt clar que necessiten l’ajut de tothom qui els pugui donar un cop de mà.


Al viatge hi aniran uns 25 dansaires i el respectiu cos tècnic, i per això el pressupost se surt molt del què podria ser una despesa puntual. Per aconseguir sumar tots els diners que els fan falta, l’esbart ja va organitzar una pantalla gegant per veure la final de la Champions de futbol a principis d’aquest mes de juny a l’esbarjo parroquial. D’altra banda, en finalitzar l’espectacle del dissabte van oferir la promoció d’una copa de cava i dos bombons per 2 euros, i durant els propers mesos tenen previst organitzar noves activitats.

Nova temporada del Cos de Dansa

Pel que fa a l’espectacle per presentar la nova temporada que es va fer dissabte al Teatre, es va estructurar en dues parts. La primera es va encetar amb el cos de dansa principal de l’esbart, que va oferir el ball de Gombrèn elaborat fa uns anys per Eduard Ventura. Els van rellevar després els dansaires del grup juvenil amb L’entrellissada del Rosselló.


La tercera peça va ser el Ball de l’ós, amb coreografia de David Martínez i música de Joan Lluís Moraleda. Per últim, la primera part es va tancar amb el Ball de cascavells, de l’Ametlla de Merola, i Jaleó Menorquí. Per la seva banda, la segona part es va encetar amb la Platja del Far, una suite amb música de Marcel Casellas i coreografia d’Eduard Ventura. Després es van fer dos tastets de l’espectacle DAD.EXE: Rumbejada i La Gran Jotada. Una nova peça del grup juvenil, que va ballar La Farandola, i una darrera del cos de dansa, amb Ball de Gitanes, va tancar la segona part de l’espectacle.


Ara bé, el públic que va assistir al Teatre va ser regalat amb una propina que van oferir-los els dansaires al ritme de la peça Polca d’House del grup La boina, una trepidant música que van interpretar a un ritme frenètic. El ball inesperat va ser molt ovacionat pels espectadors, que tot seguit van degustar bombons i cava al vestíbul, per contribuir a que l’Esbart Joaquim Ruyra pugui emprendre el Camí a Corea.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300