Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la 1a Manifestació de Blanes per l’Alliberament LGTBI


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2015 12:53:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiÈxit de la 1a Manifestació de Blanes per l’Alliberament LGTBI

Organitzada per la “Comissió Unitària 28 de Juny” amb el suport de l’Ass. Joan Comorera, l’objectiu era donar major visibilitat als col·lectius de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals

El centre de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat divendres una manifestació per l’Alliberament LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals) en motiu del Dia Internacional que s’escau el 28 de juny. Amb l’objectiu de descentralitzar els actes celebratius, la Comissió Unitària 28 de Juny va escollir Blanes per celebrar una de les dues manifestacions que s’hauran organitzat enguany arreu de Catalunya, ja que l’altra acció reivindicativa s’ha programat per avui dissabte dia 27 a les 18’30 h, a Barcelona.


Manifestació per l'Alliberament LGBTI
A l’hora de decidir en quina població es faria la manifestació descentralitzada, es va triar Blanes perquè el juny de l’any 2009 va ser declarada per l’Ajuntament com Ciutat Gayfriendly, i en aquest sentit va ser el primer municipi d’arreu de Catalunya que va obtenir aquest reconeixement. Per a la organització de l’acció reivindicativa de Blanes s’ha comptat amb el suport de l’Associació Cultural Joan Comorera, i també han col·laborat altres entitats i col·lectius del municipi.

La primera manifestació per l’Alliberament LGTBI de Blanes

A quarts de vuit del vespre, els participants es van concentrar al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, on des d’ahir ja onejava per segon any consecutiu la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí que simbolitza els col·lectius LGTBI. En anys anteriors, la bandera havia onejat arran de mar, així com a l’entrada del municipi.

A banda de la pancarta que encapçalava la manifestació amb el lema d’enguany: El meu cos un camp de batalla. Els nostres cossos no estan al servei del sistema heteropatriarcal, es va fer onejar una bandera de grans dimensions de l’arc de Sant Martí al llarg de tot el recorregut. També van ser força els manifestants que duien presa en la seva indumentària els múltiples colors pintats o amb adhesius, així com banderes posades al damunt a manera de capes.


La manifestació d’ahir divendres ha estat la primera que s’ha fet a Blanes per reclamar els drets que encara els queden per assolir i contra la discriminació envers els col·lectius LGTBI. Per tant, tal i com recordava la presidenta de l’Associació Joan Comorera, Marian Anguita, del què es tractava era de donar visibilitat a tots els membres d’aquests col·lectius, independentment de si aplegava centenars o milers de persones. Després de fer un recorregut pel centre de la vila, la manifestació va culminar de nou davant l’edifici de l’Ajuntament, on es va llegir el Manifest 28 de juny, que recollia les diverses reivindicacions i sensibilitats del col·lectiu.

Els col·lectius reclamen el compliment de la llei contra la LGBTI-fòbia

En el manifest es recordava que durant els darrers anys s’ha passat de la llei franquista de perillositat social a ser pioners i fer de Catalunya el primer país del món en tenir una llei contra la LGBTI-fòbia. Per primera vegada, els col·lectius no han de demostrat que una persona ha exercit LGBTI-fòbia, sinó que és aquesta persona qui ha de demostrar que no ha estat així.


Amb tot, des dels col·lectius LGBTI s’ha denunciat que, d’ençà que es va aprovar la llei fa vuit mesos, la seva implementació no és ni de lluny del 50%, reclamant la seva posada en pràctica. D’altra banda, es va denunciar que les dones lesbianes, bisexuals i pansexuals continuen rebent discriminacions des de tots els àmbits de la vida quotidiana, especialment per accedir a les tècniques de reproducció assistida; es va reclamar un model de prevenció que vagi més enllà de la prova del VIH o de la PrEP (Profilaxi Pre Exposició); així com un reconeixement tant legal com social de la diversitat familiar i que es facilitin els mitjans per formar-les, amb una cobertura legal equitativa.

Data de realització: 06/27/2015 | Data de la darrera actualització: 06/27/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300