Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S'hissa la bandera vermella en una zona de la platja del centre, la resta del litoral continua amb banderes grogues


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/02/2015 02:12:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S'hissa la bandera vermella en una zona de la platja del centre, la resta del litoral continua amb banderes grogues

La zona tancada al bany fa uns 350 m lineals, mentre que la resta de 2’7 km de platja del municipi continuen amb bandera groga per precaució, per la presència de taques marronoses d’origen natural

L’Ajuntament de Blanes ha decidit hissar avui al migdia la bandera vermella que prohibeix el bany en una zona molt concreta de la platja de Blanes Centre, davant l’afectació de la presència de taques marronoses que s’observen surant al mar, a tocar de la línia de la costa. La resta de platges del municipi segueixen obertes al bany, si bé en totes elles hi continua onejant la bandera groga que indica precaució, de la mateixa manera que ja es va decidir en les tres platges principals del municipi des de la tarda del passat dimarts i durant tota la jornada d’ahir dimecres.


Bandera vermella zona de 350 m Platja Blanes Centre
La zona prohibida al bany afecta uns 350 metres lineals de platja, mentre que la resta del litoral blanenc, que abasta prop de 3 km d’extensió, està oberta als banyistes. Com dèiem, amb la indicació de precaució que indica la bandera groga en les tres platges de la vila: S’Abanell, Blanes Centre i Cala Bona.


La zona afectada on oneja la bandera vermella està situada davant el Lloc de Socors de Blanes Centre, a tocar del Club Vela Blanes. La mesura de tancament s’ha pres davant el fet que precisament es tracta d’un indret molt recollit i molt sovintejat per les famílies amb nens, on també hi solen anar els grups de casals d’estiu amb mainada, com de fet ha tingut lloc avui al matí.


Bandera groga a la resta de platges de Blanes
Fins al moment, cap de les persones que s’han adreçat als efectius del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de Blanes presentava cap afectació greu, en la línia del que s’ha vingut registrant fins ara: sensació de picor molt similar a la que pot produir una medusa, però amb menor intensitat. Segons el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, es tracta de mesures purament preventives, ja que fins al moment no s’ha donat cap afectació greu que indiqui haver de prendre un major nivell de precaució.


Platja Blanes Centre, avui al matí
De la mateixa manera que ja han estat fent durant aquests darrers dies, avui dijous els efectius del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de Protecció Civil han incrementat les patrulles arran de mar per informar els banyistes sobre el motiu d’haver hissat la bandera groga.

L’Institut de Ciències del Mar prendrà mostres mar endins

A primera hora de la tarda s’espera que investigadors de l’Institut de Ciències del Mar vinguin a Blanes per prendre mostres de l’aigua i fer les corresponents analítiques. Per fer aquesta operació, està previst que vagin amb l’embarcació de Protecció Civil mar endins, perquè d’aquesta manera puguin tenir una major certesa de l’origen d’aquestes picors que han afectat alguns banyistes. En aquest sentit una de les hipòtesis en què es treballa, és que hi hagi un banc de meduses molt petites.


Platja Blanes Centre, avui al migdia
El darrer cap de setmana, diversos usuaris ja van queixar-se de picors a la pell després de banyar-se a les platges de Pineda de Mar. L’Institut de Ciències del Mar va efectuar unes analítiques que confirmaven que les taques detectades en alguns punts de la costa del Maresme són naturals i no procedeixen de cap abocament ni de cap mal funcionament d’una estació depuradora.

L’informe indicava que aquestes taques no són nocives per l’ésser humà, ja que són mucílags naturals originats per una o més espècies de fitoplàncton marí, és a dir: algues microscòpiques. Segons els experts, no es té constància que els mucílags siguin urticants, però en canvi és habitual que es moguin i s’acumulin en forma de masses enganxoses per l’acció de l’onatge, els vents i corrents marins. Al traslladar-se pel medi marí, és normal que arrosseguin petits organismes urticants com meduses de mida molt petita, anemones i hidroïdeus, entre d’altres.
Data de realització: 07/02/2015 | Data de la darrera actualització: 07/02/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300