Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gerard Quintana, cap de cartell del cicle de concerts “Les Nits de Marimurtra 2015”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/09/2015 02:46:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gerard Quintana, cap de cartell del cicle de concerts “Les Nits de Marimurtra 2015”

Avui s’ha presentat al jardí botànic el nou cicle que es farà les nits de dissabte del mes d’agost, que també inclouran les actuacions de Boxets + Enric Verdaguer; Susanna del Saz i Eva Fernández Group

Des de fa ben bé una dècada, a Blanes les nits d’estiu són sinònim de poder gaudir d’una vetllada decididament força diferent al què proposen avui dia la gran profusió de festivals de música que es fan arreu del territori. Així és de la mà de la Fundació Carl Faust, que organitza un cicle de concerts conegut aquests darrers anys sota el nom de Les Nits de Marimurtra. El matí d’avui dijous s’ha presentat l’edició d’aquest 2015, en un acte que han encapçalat el portaveu del Jardí Botànic Marimurtra, Josep Borrell, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.


Presentació "Les Nits de Marimurtra" 2015
Actualment ja ha esdevingut el festival de referència de la Costa Brava Sud i, com no podia ser d’una altra manera, aposta per un cartell de qualitat que s’avingui amb l’exclusivitat que ofereix el jardí per fer-hi els concerts. L’espai del Templet de Linné, potser l’entorn més màgic de què disposa el recinte, serà l’escenari on es faran les quatre nits de concert que s’han programat, coincidint amb els primers dissabtes del mes d’agost.

Així ho ha destacat durant la presentació d’avui dijous el portaveu del Jardí Botànic Marimurtra, Josep Borrell, qui ha recordat l’èxit que precedeix les anteriors edicions de l’experiència. L’any passat, en què es van programar 10 actuacions, l’ocupació mitjana va ser del 83%. Per la seva banda Miquel Lupiáñez, qui ha parlat més des de la seva vessant d’espectador que com a batlle de la vila, ha comparat el tipus d’experiència que proposa Les nits de Marimurtra amb les que també ha pogut gaudir a l’Alhambra o al Museu Dalí de Figueres per la seva singularitat.


Entrant més en la seva faceta com alcalde, ha lloat la iniciativa del Jardí Botànic al seguir mantenint l’organització del cicle de concerts, que signifiquen una excel·lent projecció del municipi. En aquest sentit, tant Borrell com Lupiáñez han coincidit en assenyalar que Les Nits de Marimurtra suposen una bona oportunitat de poder gaudir de l’escenari més espectacular i exclusiu de la Costa Brava un cop s’ha post el sol.

Gerard Quintana, cap de cartell del cicle 2015

El cap de cartell de l’edició d’enguany és el cantant gironí Gerard Quintana, que el 8 d’agost oferirà l’espectacle Tothom ho sap. El cicle s’encetarà l’1 d’agost com un concert solidari en col·laboració amb la PID Foundation, a càrrec del grup Boxets, que ofereix un pop fresc, acompanyat d’Enric Verdaguer, una de les promeses més fermes de l’actual panorama català. La PID Foundation treballa en la investigació de les immunodeficiències primàries, un conjunt de més de 200 malalties.


Les Nits de Marimurtra es completarà el 15 d’agost amb l’actuació de Susanna del Saz, que proposa una sessió d’òpera a capel·la a través de l’espectacle que du per nom Nus. I, finalment, el dia 22 l’Eva Fernández Group -liderat per la cantant i saxofonista catalana- presentarà un variat repertori de jazz, amb un espectacle fresc i sorprenent.

Valors afegits al cicle de concerts

El què fa decididament singular Les Nits de Marimurtra és l’oportunitat de poder utilitzar diferents espais del jardí per gaudir-los. L’any passat es va posar en marxa com a novetat l’After Nits, consolidant-se com una proposta lúdica per després dels concerts amb una zona de bar de copes a la Plaça Goethe; així com l’oferta gastronòmica de qualitat que, un any més, anirà a càrrec d’un dels locals amb més projecció gastronòmica de Blanes, Vineo Gastro-Bar i el càtering Minut Zero. També estan oberts al públic els espais de les escales d’accés al templet –on hi ha llotges VIP-, així com la Plaça de Tossa, on també hi ha un servei de Bar/Restaurant.


Les entrades anticipades es poden adquirir directament a les taquilles del Jardí Botànic Marimurtra, als dos establiments de Blanes i Lloret de Floristeria la Camèlia, o bé a través de la xarxa: www.nitsmarimurtra.cat. L’obertura de portes al públic es fa a les 8 del vespre, mentre que els concerts s’han programat perquè comencin a les 10 de la nit. El preu de les entrades varia segons cada espectacle, i els beneficis que genera el cicle musical es destinen íntegrament a la persecució dels fins socials de la Fundació Carl Faust: la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània principalment.
Data de realització: 07/09/2015 | Data de la darrera actualització: 07/09/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300