Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cristina Simon presenta a Blanes “La Bossa dels Cors”, un llibre carregat de sentiments i emocions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2015 10:52:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cristina Simon presenta a Blanes “La Bossa dels Cors”, un llibre carregat de sentiments i emocions

Es tracta del primer llibre publicat per l’escriptora empordanesa, advocada de professió, i planteja de manera novel·lada la vida de tres dones en circumstàncies diferents en relació a llurs fills

La Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dijous la presentació de La Bossa dels Cors, el primer llibre publicat de l’autora empordanesa Cristina Simon, si bé confessa que la seva passió per escriure la conrea des que tenia 14 anys, i no ha estat fins ara que s’ha atrevit a fer el pas. El llibre s’estructura al voltant de tres casos novel·lats que parteixen d’històries reals, i que plantegen diferents situacions que viuen tres dones en relació a llurs fills.


Presentació "La Bossa dels Cors", de Cristina Simon
Un dels fils argumentals tracta sobre una dona embarassada que està esperant el seu segon fill, però viscut a través dels ulls de la seva filla Marina, protagonista de la història, amb els neguits de pensar com la tractarà la seva mare quan neixi son germà. La segona història parla sobre una dona que té un fill en acolliment, i que pateix davant la possibilitat que pugui arribar a perdre’l perquè la seva mare biològica el reclami. Finalment, el tercer cas és el més tràgic, ja que planteja el patiment d’una mare quan perd un dels seus fills.


Les dones, protagonistes del llibre

La presentació de La Bossa dels Cors la va encetar la presidenta del Gremi de Llibreters de comarques gironines, Ma Carme Ferrer, qui va explicar l’impacte que va suposar-li la primera presa de contacte del llibre, contrastada després amb la seva lectura. Tal i com va recordar, pel càrrec que ocupa arriben a les seves mans unes 1.500 novetats mensuals, i en primera instància no hi havia parat gaire atenció fins que la pròpia autora li en va fer cinc cèntims.


La manera com Cristina Simon li va parlar del seu llibre la va empènyer a llegir-lo, un exercici que va explicar que ja ha fet no una, sinó vàries vegades. Ma Carmen Ferrer va explicar que, de ben segur, malgrat l’autora remarca que no és una narració auto-biogràfica, bona part de les seves vivències i experiències personals s’hi troben reflectides a través de la vida de les tres dones que viuen circumstàncies diferents.

Les advocades també tenen sentiments

Encara més sentida va ser la intervenció del regidor de Cultura, Arxiu i Biblioteca de l’Ajuntament de Blanes Quim Torrecillas. Company de professió de Cristina Simon, va coincidir amb Ma Carmen Ferrer sobre l’impacte que li va suposar llegir aquest seu primer llibre públic, descrivint-lo com un munt de cors que estan dins d’un cor més gran.


Contràriament al què es diu a la contraportada del llibre, Quim Torrecillas va sentenciar que, més que una narració dedicada a les dones, està adreçada a tothom qui tingui sentiments i sàpiga encara emocionar-se, recordant que un dels seus passatges preferits és quan es descriu l’abraçada d’una mare a la seva filla i el mar de sensacions que li transmet, així com la importància de compartir les rialles amb els fills. Per tots aquests motius, va destacar la sorpresa que suposa descobrir tot aquest univers de sentiments colpidors, darrere el mur de formigó amb què s’han de distanciar sovint els advocats en l’exercici de la seva professió.

Nova etapa en la vida de l’autora

L’acte, que va introduir al principi la directora de la Biblioteca Comarcal Gemma Ciuró, es va tancar amb les paraules de la pròpia autora del llibre, que va coincidir amb Quim Torrecillas amb què, efectivament, és molt dura en la seva feina d’advocada, però en canvi molt emotiva en la seva vida personal. Respecte la dedicatòria a les dones esmentada pel regidor, Cristina Simon va matisar que està adreçat a elles perquè considera indiscutible que la maternitat es viu en primera persona, tot i que també entén que el llibre està pensat perquè el llegeixin i el frueixin igualment els homes.L’autora va explicar que el fil argumental parteix de situacions extrmes però quotidianes, remarcant que els fills són el bé més preuat que cal protegir. També va compartir amb els assistents que aquesta seva primera incursió pública en el món literari significa una nova etapa en la seva vida que està fruint intensament, precisament recolzada pels seus propis fills. Per tancar la seva intervenció, Cristina Simon va llegir un fragment de cadascuna de les històries de les tres protagonistes del llibre, que fins al moment ja ha presentat a Figueres i Girona abans de fer-ho a Blanes, en un periple on les dues següents aturades la duran a Terrassa i Palafrugell.

Data de realització: 07/10/2015 | Data de la darrera actualització: 07/10/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300