Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa Tallers Infantils d’Estiu per potenciar el Turisme Familiar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2015 10:43:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes posa en marxa Tallers Infantils d’Estiu per potenciar el Turisme Familiar

És la principal novetat d’aquest estiu, que complementa el Miniclub Infantil gratuït a la platja. Altres activitats turístiques són la segona edició de Pescaturisme i les Visites Guiades

La principal novetat que s’ha posat en marxa aquest estiu a Blanes, pel que fa a activitats turístiques adreçades principalment als visitants, són els Tallers Infantils que s’ofereixen cada diumenge a la tarda. Es tracta d’un complement del Miniclub Infantil que funciona diàriament a la platja de S’Abanell, al costat del Lloc de Socors.

Els Tallers Infantils inclouen diverses modalitats per a l’entreteniment de la canalla, que podrà gaudir gratuïtament dels jocs i muntatges teatralitzats. Així, la primera sessió que va tenir lloc diumenge passat oferia la possibilitat que els nens i nenes es convertissin en pirates, carregant les bales d’un canó i disparant contra una galera. El Vaixell Pirata es tornarà a fer en dues ocasions més: el 16 i el 30 d’agost.Tallers Infantils d'Estiu
Al llarg de les properes setmanes també hi haurà Tallers de Bombolles, Castells de Sorra Màgica, i un Taller de Gelats. Els tallers Infantils es faran tots els diumenge des de les sis de la tarda fins a les nou de la nit al Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics, llevat dels dos caps de setmana que coincideixen amb la Festa Major de Santa Anna, és a dir: el 19 i 26 de juliol. D’altra banda, el 9 d’agost canviarà el seu emplaçament, i tindrà lloc a la Plaça dels Països Catalans, al costat de l’antic pavelló d’esports.

El Miniclub Infantil, gratuït aquest 2015

Per la seva banda, el Miniclub Infantil en marxa des de finals de juny també ha inclòs enguany diverses novetats. La més destacada és que ha passat a ser gratuït, així com que inclou activitats fixes programades a les tardes. Als matins, l’activitat està oberta des de les 10 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda, i ofereix inflables, jocs infantils, servei de biblioplatja per a infants i premsa internacional per a adults.

A les tardes, des de les 5 fins a 2/4 de 7, hi ha programades activitats tres dies a la setmana: els dimarts es pot practicar aeròbic, els dijous zumba i els dissabtes, de manera fixa, se celebren festes de l’escuma. Tant els Tallers Infantils com el Miniclub Infantil estan adreçats a nens i nenes de 3 a 12 anys, i compten amb monitors especialitzats que s’encarreguen en tot moment d’ajudar-los.En aquest sentit, no es tracta tan sols d’un parc lúdic on hi ha inflables i altres jocs per a la canalla, sinó d’un recinte on es fan diferents activitats per gaudir i fomentar la comunicació entre els participants sota la vigilància dels monitors que fan les tasques de dinamització del servei. Amb tot, val a dir que els nens i nenes han d’estar acompanyats en tot moment d’un adult que pot esperar-se, si ho prefereix, fora del recinte, o bé gaudir de la premsa internacional que hi ha al seu abast.

L’Ajuntament de Blanes ha decidit posar en marxa aquest 2015 tant els Tallers Infantils com les millores en el Miniclub Infantil dins l’objectiu marcat des de fa uns anys de potenciar la Destinació de Turisme Familiar (DTF). Al 2008, Blanes va obtenir la certificació de DTF, que reconeix el municipi perquè compta amb recursos i serveis especialitzats per rebre famílies. Des de llavors, s’han anat incorporant novetats no tan sols coincidint amb el període estiuenc, sinó al llarg de tot l’any: Cavalcada de Reis, Setmana Santa, Sant Jordi, Blanes 12, Fira de les Bruixes, etc.

2a edició de Pescaturisme, per viure una autèntica jornada de pesca

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes i la Confraria de Pescadors han posat en marxa una nova experiència que aplega a l’hora poder viure de prop una jornada pesquera, i fer turisme coneixent el territori. Es tracta de Pescaturisme, o el què és el mateix: la possibilitat de poder embarcar-se durant un dia en un vaixell i compartir amb els pescadors una jornada de treball real a l’hora que es gaudeix dels paisatges de la Costa Brava des de la mar.


L’oferta turística es farà enguany de dilluns a divendres fins a finals de setembre i, de la mateixa manera que ja es va fer l’any passat, hi ha tres tipus d’excursions on es pot participar segons la pesca que es vulgui conèixer: arts menors, sonsera i arrossegament. En tots tres casos per participar-hi cal fer una reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Blanes, i costen 95 € les dues primeres modalitats i 140 € la tercera.

Els impulsors de la iniciativa, l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors, consideren que la possibilitat que els turistes puguin viure i veure de prop durant un dia l’ofici de pescador permet assolir a l’hora diversos objectius, més enllà d’oferir un producte turístic. Els pescadors poden trametre un seguit d’idees i valors que contribueixin a valorar millor la seva feina des del coneixement i difondre els actuals plantejaments de pesca sostenible que s’estan aplicant des de fa temps.

Visites Guiades fins a finals d’octubre

Respecte l’altra activitat turística gratuïta que es pot fer a Blanes coincidint amb els mesos estiuencs, les Visites Guiades que es fan en el nucli històric de la vila, la principal novetat és que han allargat la seva duració fins a finals d’octubre. En aquest sentit, hi haurà dos períodes durant els quals es podrà participar en aquesta experiència, que es fa depenent de l’època els divendres i dissabtes i els dissabtes i diumenges.

El primer període que ha començat aquest juliol s’allargarà fins al 12 de setembre, i tindrà lloc els divendres a partir de les 7 de la tarda en castellà i anglès i els dissabtes a la mateixa hora, en català i francès. El segon període es farà del 19 de setembre al 31 d’octubre i funcionarà els dissabtes a les sis de la tarda en català i francès i els diumenges a partir de 2/4 d’1 del migdia en castellà i anglès.

Per últim, els diumenges a les 11 el matí, en funció del nombre de peticions, es fan gimcanes infantils dinamitzades amb premis per als participants. La gimcana du per nom Grapat de Blanes, i també es pot fer individualment fins al 12 de setembre.
Data de realització: 07/10/2015 | Data de la darrera actualització: 07/10/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300