Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 500 persones ja han visitat l’Exposició dels 50 anys del CAU


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/14/2015 05:18:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 500 persones ja han visitat l’Exposició dels 50 anys del CAU

Allotjada a la Sala García-Tornel, la mostra fa un repàs eminentment visual i plàstic a l’essència històrica i actual de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa

La Sala García-Tornel del Carrer Ample allotjarà fins al proper diumenge 19 de juliol l’exposició que culmina els actes que ha estat organitzant aquests darrers mesos l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa en motiu del seu 50è aniversari. Des que va obrir les seves portes, durant la primera setmana ja l’han visitat més de 500 persones, que han pogut reviure passatges de la història de l’entitat, o bé conèixer els seus trets més característics a través del seu recorregut.


Exposició 50 anys del CAU, 50 anys Fent Camí
Al passadís principal hi ha una descripció de cadascuna de les unitats que composa el CAU, mentre que a la zona del fons, que dóna a l’accés per la Plaça dels Dies Feiners, hi ha les fotos més antigues, així com els diferents guardons i obsequis varis que formen part de la història de l’entitat. També hi ha un àlbum on s’han recollit les fotografies cedides per particulars i la significativa presència de la Mariona, la gegantona confeccionada per totes les unitats del CAU fa pocs anys, que des de llavors es pot veure en nombroses ocasions formant part de les cercaviles populars que es fan a Blanes.


A l’altre extrem de la sala, al qual s’accedeix entrant pel Carrer Ample, hi ha el Racó de la Música, una recopilació de grups i cantautors les cançons dels quals formen part del repertori que sol entonar-se en els focs de camp. Es tracta de temes infantils i reivindicatius, que a més compten amb l’element vintage de ser els autèntics discs de vinil que fa uns anys eren l’únic suport sonor conegut, a banda de les sofertes cintes de cassette. En aquest mural hi trobem des de discs de Lluís Llach i Ma del Mar Bonet, fins a Xesco Boix, Raimon o Pere Poma, entre d’altres.

Al centre de la sala hi ha una vistosa decoració: un bon nombre de testos decorats amb diferents colors penjats del sostre cap per vall, i que ombregen dues parets de la sala. En una d’elles s’hi ha penjat una guitarra pintada, mentre que a l’altra hi ha descansant al terra una típica motxilla per anar d’excursió farcida d’insígnies. Cada unitat del CAU s’ha encarregat de la decoració dels testos, que simbolitzen la base de l’agrupament, el què li dóna sentit.


A la sala del costat hi ha les flors que simbolitzen el creixement que van experimentant els nens i nenes conforme van passant d’unitats al canviar d’edat, i per últim a la sala més recollida de totes hi ha tres elements prou destacats. Per un costat hi ha un rocòdrom davant del qual s’ha muntat una autèntica tenda de campanya i un foc de camp on no hi falta cap detall, inclús els troncs de llenya i una cassola amb el sobre d’una coneguda marca de sopes al seu interior.


Complementen aquesta saleta un mural que forma part de la iniciativa 50 anys – 50 cims, on es recullen fotogràficament tots els cims que s’han estat assolint durant aquests mesos per part dels nens i nenes del CAU, així com per diversos col·laboradors que s’han afegit al projecte. Així, hi ha des del Puigsacalm fins al Comanegra, passant per La Mola i el Costabona.

Al seu costat hi ha una projecció sense interrupcions de diversos DVDs, un dels quals és un recull en imatges dels principals actes que ha estat organitzant aquests darrers mesos l’AEiG Pinya de Rosa en motiu del seu primer mig segle de vida. Flanqueja aquesta projecció un recull de les típiques camises del CAU, amb els seus colors que simbolitzen cadascuna de les unitats de què consta.


Al llarg de l’exposició també es pot fer un recorregut visual d’aquestes unitats del CAU, on actualment hi ha uns 180 nens i nenes. Així, els més petits són els Castors i les Llúdrigues (6-8 anys), de color taronja; després hi ha els Llops i les Daines (9 i 10 anys) simbolitzats amb el groc; els Ràngers i les Noies Guia (11-13 anys) identificats amb el blau; els Pioners i les Caravel·les (14-17 anys), que llueixen el color vermell; i els Trucs (18 i 19 anys), amb el color verd. Complementen l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa els caps i els PIM (pares i mares).


Data de realització: 07/14/2015 | Data de la darrera actualització: 07/14/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300