Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Kedem?” estrena un nou musical de Queen i un vídeo clip rodat amb Manu Chao: “Som Com Som”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/14/2015 12:20:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

“Kedem?” estrena un nou musical de Queen i un vídeo clip rodat amb Manu Chao: “Som Com Som”

L’entitat que dóna suport a persones adultes amb discapacitats va omplir diumenge passat el Teatre amb el nou espectacle escrit i dirigit per Maria Sola

El Teatre va allotjar diumenge passat el nou muntatge preparat per aquest any pels nois i noies de l’associació Kedem? de Blanes, l’entitat que dóna suport a persones adultes amb discapacitats. Presentat sota el títol L’Amor Uneix, es tracta d’una obra escrita per adaptar la música de Queen que el grup ja va representar l’any passat amb el suport del grup Smile.


Moments previs a l'estrena de "L'Amor Uneix"
L’actriu blanenca Maria Sola, que habitualment dirigeix el grup de teatre, ha escrit i dirigit un musical que va ser gaudit a parts iguales tant pels actors i actrius des de l’escenari, com pel nombrós públic que omplia les butaques. Així, a banda de reblar amb aplaudiments tota l’actuació, també van animar la vetllada seguint activament la immortal música de l’emblemàtic grup britànic.

El fil argumental de l’obra va ajudar a anar introduint el conegut repertori de Queen: des de We Will Rock You o Bohemian Rapsody fins a A Kind of Magic o No One But You, que en aquest cas va sonar amb la veu d’Eva Maria Cortés, la primera artista que ha gravat amb Queen cantant en castellà. Una altra varietat en el musical va ser la intervenció en directe d’un dels membres de Kedem?, en Marco, que va cantar un rap amb base d’SFDK.

Escena de l'obra "L'Amor Uneix"
La història s’inspira en la més universal de les narracions: Romeu i Julieta. En aquest cas es tracta de dues famílies, els Romeu i els Julià -enfrontades des de fa temps, ja no se sap ni per quina raó-, els fills de les quals, en Víctor i la Núria, estan enamorats. Sortosament, a diferència de la tragèdia de Shakespeare, aquí tot acaba bé i al festeig del happy end també s’hi va afegir dalt l’escenari la celebració del campionat que ha obtingut en la realitat aquesta temporada l’equip de bàsquet de l’entitat.

Estrena del vídeo clip “Som com Som”, amb Manu Chao

Si la vetllada va ser de cap a fi una suma de moments estel·lars, un dels més intensos va arribar a la mitja part, quan es va projectar en rigorosa estrena el vídeo clip que han protagonitzat els nois i noies de Kedem? amb el carismàtic cantant Manu Chao. Les imatges del vídeo clip, que es presenta sota l’explícit nom de Som com Som, s’ha rodat en escenaris naturals de Blanes, així com al local Cotton Bar, col·laborador habitual de l’entitat.

Dirigit per Maria Sola, les imatges les ha enregistrat i muntat Andy Martínez, i la música és de Manu Chao, que interpreta una versió de la seva cançó Mr. Boby i també apareix al vídeo clip. Al terme de la projecció, també es va oferir –com marquen els cànons en tota producció àudio visual- un making off del rodatge, novament protagonitzat pels usuaris de Kedem?, així com per dos dels seus principals impulsors: Maria José González i Manou Mesas.

Una entitat amb cinc anys de trajectòria

A partir d‘una metodologia activa i participativa pensada en la possibilitat d’educar mitjançant l’oci, l’any 2010 va néixer l’Associació Kedem?. Va néixer amb l’objectiu de crear espais on els joves i adults amb algun tipus de disminució intel·lectual o física poguessin expressar-se, ser escoltats i compartir les seves vivències personals. Al mateix temps, també es té cura que puguin desenvolupar les seves pròpies idees fent activitats lúdiques dirigides a les seves necessitats i emocions.


Ubicats principalment al barri de Ca la Guidó, així com puntualment en altres equipaments, realitzen activitats i tallers per a nois i noies adults amb discapacitats al llarg de la setmana, amb el suport de voluntaris i voluntàries, que són la base de l’entitat. De cara a la nova temporada 2015-2016 continuaran amb propostes que, en tan sols cinc anys, ja s’han consolidat plenament.

Així, tots els dissabtes al matí fan un Punt de Trobada on els adults amb discapacitats poden gaudir de jocs de taula, treballs manuals, xerrar amb els amics, així com potenciar la seva creativitat i les seves idees. Els divendres a la tarda poden participar a l’Expressa’t, un taller musical on aprenen a vocalitzar, cantar i, sobretot, passar-s’ho bé mitjançant la música.


Els divendres a la tarda també hi ha l’Aula Taller Musical, per desenvolupar coneixements sobre diversos instruments i aprendre a tocar-los. D’altra banda, les tardes dels dimecres es fan entrenaments a la Ciutat Esportiva Blanes, i en aquest sentit es compta amb un equip federat amb la FEDIC, participant en tornejos oficials.


Per últim, les tardes dels dilluns es pot participar a l’activitat de Teatre Musical que dirigeix l’actriu blanenca Maria Sola, on els nois i noies desenvolupen la seva creativitat i els monitors treballen aspectes diversos de la personalitat. Durant aquests anys, Kedem? també ha fet sortides a espais culturals i lúdics, així com col·laboracions amb altres entitats esportives, culturals i educatives d’arreu de la comarca de la Selva.

Data de realització: 07/14/2015 | Data de la darrera actualització: 07/14/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300